• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 18:46

Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τα «είπα- ξείπα» του Πάνου Καμμένου- Οι «κωλοτούμπες» μιας θητείας γεμάτη ...«παραιτήσεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παραίτηση του Πάνου Καμμένου  το μεσημέρι της Κυριακής μπορεί να μην ξάφνιασε κανέναν, όμως, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πόσες φορές την είχε εξαγγείλει στο παρελθόν, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που τελικά δεν τήρησε, δίνοντας άλλη χροιά στη λέξη «κωλοτούμπα».

Η παραίτηση του Πάνου Καμμένου  το μεσημέρι της Κυριακής μπορεί να μην ξάφνιασε κανέναν, όμως, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πόσες φορές την είχε εξαγγείλει στο παρελθόν, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που τελικά δεν τήρησε, δίνοντας άλλη χροιά στη λέξη «κωλοτούμπα».

ΓΡΑΦΕΙ Η Τόνια Ζαραβέλα

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικά από τα «είπα- ξείπα» του Πάνου Καμμένου εντός ή εκτός Βουλής, σε δηλώσεις του, στη Βουλή, σε συνεντεύξεις...

Από την αρχή της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έκανε «κωλοτούμπες» με μοναδική μαεστρία.

«Θα παραιτηθώ αν υπογραφεί Μνημόνιο»

Ήταν μόλις 2015, όταν ο Πάνος Καμμένος δήλωνε κάθετος: «αυτή η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο». Μάλιστα, είχε προειδοποιήσει ότι εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, άμεσα θα δήλωνε την παραίτησή του. Βέβαια, τον Αύγουστο του ίδιου έτους, με τη δική του ψήφο και των υπολοίπων βουλευτών των ΑΝΕΛ, το τρίτο Μνημόνιο θα περνούσε από την ελληνική Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Δε θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά»

Μπορεί πέντε νησιά του Αιγαίου, που δέχονται τις προσφυγικές ροές, να έχουν και για τους επόμενους μήνες μειωμένο ΦΠΑ, ωστόσο, πάλι το 2015 ο Πάνος Καμμένος διερρήγνυε τα ιμάτιά του, λέγοντας: «ο ΦΠΑ στα νησιά δεν πρόκειται να ανέβει. Είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών και ο κ. Βαρουφάκης έχει διευκρινίσει πως δεν θα ανέβει. Το έχει πει και ο Τσίπρας και εμείς ως συγκυβερνήτες που ερωτηθήκαμε, συμφωνήσαμε. Η συμφωνία ήταν ότι δεν θα κάνουμε πίσω στο ΦΠΑ στα νησιά με τίποτα, ποτέ. Τέλος!». Για να μην πολυλογούμε, 32 νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων είδαν τους συντελεστές του ΦΠΑ να αυξάνονται.

Η ελληνική σημαία στα Ίμια

Άλλα έλεγε στη συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου για τη σημαία στα Ίμια και άλλα έλεγε από το βήμα της Βουλής για το ζήτημα της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας.

«Βεβαίως και μπορείτε να βάλετε, όποτε θέλετε, ελληνική σημαία στα Ίμια.», βέβαια μετά τα είπε κάπως έτσι: «Και η προβολή της εθνικής σημαίας αποτελεί πράξη επιβολής της εθνικής κυριαρχίας. Όταν, λοιπόν, κάποιος πρέπει να βγάζει τη σημαία και να τη βάζει κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή οι ενημερωμένες ένοπλες δυνάμεις θα την υπερασπιστεί μέχρι το αίμα του μέχρι το τέλος».

Όταν ο Μουζάλας αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία»

Συζητήσεις επί συζητήσεων είχε προκαλέσει τον Μάρτη του 2016 η κόντρα του πρώην -πλέον- υπουργού Εθνικής Άμυνας, με τον Γιάννη Μουζάλα, όταν ο δεύτερος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία«. Τότε, ο Πάνος Καμμένος δήλωνε «να παραιτηθεί ο Μουζάλας, δεν κάνω βήμα πίσω», μετά μάλλον έκανε πολλά βήματα με την όπισθεν και έκανε λόγο για «λεκτικό ατόπημα».

«Δε θα συναινέσω στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

«Δεν θα συναινέσω ποτέ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» δήλωνε μπροστά στις κάμερες πριν από λίγους μήνες ο Πάνος Καμμένος, βέβαια, μπορεί σήμερα να παραιτήθηκε, αλλά λίγο μετά την δήλωσή του τότε, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μεγαλύτερη όλων κωλοτούμπα φαίνεται ότι είναι εκείνη που έκανε ο κ. Καμμένος τις προηγούμενες ημέρες. Τη στιγμή που είχε αποχαιρετήσει τους στρατηγούς και τους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχε μαζέψει τα πράγματά του στο γραφείο, βάζοντας λάδι στις μηχανές των ΑΝΕΛ για την προεκλογική περίοδο, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να «κρύψει» αυτό που όλοι είχαν «τούμπανο» ότι θα παραιτηθεί μέσα στις επόμενες ώρες, κραυγάζοντας και πάλι από το βήμα της Βουλής: «δεν τελώ υπό παραίτηση».

Πολλές δε ήταν οι φορές που ο Πάνος Καμμένος είχε πει τα Σκόπια... «Μακεδονία».

Send this to a friend