Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποιος λέει ψέματα τελικά; Οι ανακρίβειες για το ταξίδι Τσίπρα στην Κούβα που εκθέτουν το Μαξίμου!

Ποιος λέει ψέματα τελικά; Οι ανακρίβειες για το ταξίδι Τσίπρα στην Κούβα που εκθέτουν το Μαξίμου!

Μείζον θέμα δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης στον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο κόστος του ταξιδιού με το περιβόητο Guflstream, το κυβερνητικό αεροσκάφος, που ως αντιπολίτευση ο Αλ. Τσίπρας έλεγε ότι θα πουλήσει…

Μετά λοιπόν τα δημοσιεύματα και τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα» ότι το το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε 300.000 δολάρια, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε απάντηση, διαρρέοντας non paper.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού απορρίπτει τα περί 300.000 και υποστηρίζει ότι το κόστος για το αεροσκάφος έφτασε τα 22.900 ευρώ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε το Μαξίμου:

«Δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ΄ έναν… πιλότο(!) που «πιλοτάρει  ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα «έφτασε τις 300.000 δολάρια»!», αναφέρει σε ειρωνικό ύφος το non paper και προσθέτει:

«Ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!».

«Το κόστος ανά ώρα πτήσης του Gulfstream ανέρχεται στα 3.192,92 ευρώ»

Ωστόσο, αν ανατρέξει κανείς σε ερώτηση που είχε κάνει στο παρελθόν στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2013 η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης ενημέρωνε την κα Χρυσοβελώνη ότι το κόστος ανά ώρα πτήσης του Gulfstream ανέρχεται στα 3.192,92 ευρώ.

ipetha_gulfstream1

ipetha_gulfstream2

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν η διαδρομή από και προς Κούβα διαρκεί συνολικά 20 ώρες, τότε με απλά μαθηματικά, μόνο το κόστος των καυσίμων για τις 20 ώρες πτήσης του Gulfstream φτάνει σχεδόν τα 64.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται η διαμονή και τα συναφή, ποσό που απέχει παρασάγγας από τις 22.900 ευρώ που ανέφερε το Μαξίμου!

Σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν είναι το πιο σημαντικό ζήτημα, αλλά το γεγονός ότι το Μαξίμου εκτέθηκε(;) βγάζοντας ένα non paper, στο οποίο περιέχει ανακρίβειες…

Send this to a friend