Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι είπαν στον υφυπουργό Yποδομών και Μεταφορών εκπρόσωποι επιχειρήσεων

Τι είπαν στον υφυπουργό Yποδομών και Μεταφορών εκπρόσωποι επιχειρήσεων

Στον Ασπρόπυργο βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, όπου και είχε συνάντηση με την άτυπη επιτροπή διαχείρισης των ζητημάτων των εταιριών logistics που βρίσκονται στην περιοχή.

Κατά την επίσκεψη του, ο κ. Μαυραγάνης έλαβε γνώση για τα προβλήματα των επιχειρηματιών του κλάδου, ενώ εξέθεσε τις δράσεις και τις ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που θα διευκολύνουν τον τρόπο λειτουργίας των εταιριών logistics προκειμένου να αυξήσουν την δραστηριότητά τους.

Βασικό ζήτημα που ετέθη από την πλευρά των επιχειρηματιών είναι η διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως αποθηκευτικοί χώροι. Η προοπτική, λοιπόν, να αλλάξει ο τρόπος αδειοδότησης, ώστε να μπορουν να λειτουργούν και ως κέντρα διανομής αναμένεται να συντελέσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών με αντίστοιχη αύξηση έως και 4% του ΑΕΠ.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών μετέβη και στις εγκαταστάσεις ορισμένων εταιριών και έλαβε άμεση γνώση για επιμέρους τομείς της λειτουργίας των εν λόγω εταιριών.

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης ανέλυσε την θέση του υπουργείου για τα Logistic Centers, που θέλει να έχουν ολιστικό προσανατολισμό καλύπτοντας την τυποποίηση, πιστοποίηση, ελαφρά συναρμολόγηση διασυνδεόμενα με διεθνή Δημοπρατήρια αναφορικά με τα Agrologistics. Υπ’ αυτήν την έννοια, κατά την άποψη του Υφυπουργού, τα Logistic Centers ΔΕΝ είναι απλά χώροι αποθήκευσης, αλλά χώροι ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ και πρέπει να τύχουν ανάλογων διευκολύνσεων, όπως είναι η εφαρμογή κατά την κατασκευή τους, των όρων δόμησης του ΓΟΚ για τα ειδικά κτήρια αφού πράγματι αποτελούν εξειδικευμένες κατασκευές.

Υπό αυτές τις νέες προοπτικές, τα κέντρα Αποθήκευσης - Διανομής μπορούν, εκμεταλλευόμενα την Άριστη Γεωπολιτική Θέση της Ελλάδας, να ΑΥΞΗΣΟΥΝ το ελληνικό ΑΕΠ κατά 4%.

Β.Γ

Send this to a friend