• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 01:09

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι συνέβη τελικά; Πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου;

Για το θρίλερ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου τα μάθατε. Εκείνο που ίσως δεν μάθατε είναι τι συνέβη τελικά και το TheCaller.gr έψαξε κι έμαθε.

Για το θρίλερ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου τα μάθατε. Εκείνο που ίσως δεν μάθατε είναι τι συνέβη τελικά και το TheCaller.gr έψαξε κι έμαθε.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Έμαθε ότι πράγματι ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ, Μιχάλης Νικηφόρος έχει εγκαταλείψει το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ και από το περασμένο καλοκαίρι συμμετέχει στην «Προοδευτική Συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ότι έχει την ευθύνη φύλαξης της σημαίας - δίχως αυτό να σημαίνει ότι την έχει π.χ. σπίτι του. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι έχει εγκαταλείψει το χώρο του ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλά χρόνια κι όχι πέρσι το καλοκαίρι, όταν εντάχθηκε κι επισήμως στην «Προοδευτική Συμμαχία», μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα των στελεχών της ΠΑΣΠ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ).

Αλήθεια είναι, επίσης, ότι υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες παρασκηνιακές επαφές προκειμένου να μην παρουσιαστεί η σημαία ως «λάφυρο» στα χέρια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία, ιδιαίτερα αφότου έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχει σ' αυτήν και ο Αλέξης Τσίπρας. Στο φινάλε, λοιπόν, η σημαία στη σημερινή πορεία παρέμεινε στα χέρια φοιτητών που βρίσκονταν στο μπλοκ της ΠΑΣΠ κι έτσι αποφεύχθηκαν τα... παρατράγουδα. Οι πληροφορίες λένε πως ρόλο έπαιξε σ' αυτό η αντίδραση του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρη Αλεξίου μετά το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» και την αναρώτηση... πού είναι η σημαία.

Θρυαλλίδα ήταν δε η κατηγορία που απηύθυνε ότι η ΠΑΣΠ έχει κλέψει τη σημαία μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ και πως ουσιαστικά προβοκάρει με επεισόδια κάθε χρόνο για να τη φυγαδεύσει, όταν είναι γνωστό εδώ και τρεις δεκαετίες τουλάχιστον πως πράγματι μετά την αδυναμία συγκρότησης του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ η σημαία παρέμεινε στα χέρια της ΠΑΣΠ, περνώντας από γενιά σε γενιά.

Στελέχη της ΠΑΣΠ υπενθυμίζουν, εξάλλου, ότι ο Μιχάλης Νικηφόρος είχε έλθει σε ρήξη με τον Γιάννη Ραγκούση όταν ο τελευταίος ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις εκλογές του 2009. Και τούτο διότι είχε ζητήσει από τον Μιχάλη Νικηφόρο και άλλα στελέχη της ΠΑΣΠ να παραδώσει τη σημαία, ώστε να φυλαχθεί σε μουσείο. «Τώρα, είναι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ», λένε τα ίδια στελέχη. Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι από τη Χαριλάου Τρικούπη θα κινηθούν άμεσα διαδικασίες για την υπόθεση αυτή. Να διαπιστωθεί, δηλαδή, τι ακριβώς έχει συμβεί με τη σημαία, πού φυλάσσεται κι από ποιους κι αν πράγματι εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του Μιχάλη Νικηφόρου ή των στελεχών της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ που «αυτομόλησαν» στον ΣΥΡΙΖΑ να την παραδώσουν.

Send this to a friend