Αθήνα

 

9 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου 2023 οι εκλογές – Δεύτερες εκλογές το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου
mediadefaultimagestatoulis giannakouras

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το «φαινόμενο» Γιαννακούρας: Η ταύτιση με Τατούλη, η σιωπή για τον Μπουλούκο, η αποδοκιμασία από την Φώφη… και το «κέρμα ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ»

Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό ανακοινώθηκαν με το κόμμα να είναι έτοιμο σε πολλές περιφέρειες να έχει τους υποψηφίους να τρέχουν την υποψηφιότητά τους αναδεικνύοντας και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στην επικείμενη κρίσιμη εκλογική μάχη.

Σε κάποιες περιφέρειες υπάρχουν κενά ακόμα τα οποία θα συμπληρωθούν. Σε μια περιφέρεια ωστόσο υπάρχει αναστάτωση, μιας και υπάρχει πίεση από συγκεκριμένους κύκλους για μια αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα η οποία έχει διχάσει με την πολιτική του στάση τα τελευταία χρόνια.

Το όνομα  Βαγγέλης Γιαννακουρας μπορεί να είναι άγνωστο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία της Αρκαδίας, στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στη ΝΔ κατά καιρούς… αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γιατρός στο επάγγελμα Βαγγέλης Γιαννακούρας είναι το αυτοδιοικητικό και πολιτικό στέλεχος  της Αρκαδίας που έχει ταυτιστεί απόλυτα με την διοίκηση της περιφερειακής παράταξης του πρώην υπουργού της ΝΔ  Πέτρου Τατούλη τον οποίο το ΠΑΣΟΚ στήριξε το 2010.

Προηγουμένως ο κ. Γιαννακούρας είχε κατέλθει υποψήφιος ανεπιτυχώς με το ΠΑΣΟΚ το 1996 (5ος), το 2000 (4ος)  και το 2007 (4ος)

Το 2015 μάλιστα παρά ότι ήταν αντιπεριφερειάρχης με την στήριξη  ΠΑΣΟΚ, στήριξε δημοσίως την κόρη του πολιτικού του προϊστάμενου κ. Τατούλη που ήταν τότε υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ στην Αρκαδία. Όπως είχε αναφέρει τότε σε ανάρτηση του «αν και ανήκω στο ΠΑΣΟΚ εύχομαι να κερδίσει την μια από τις δυο έδρες η Εύη Τατούλη». Υπενθυμίζεται ότι το 2015 το ΠΑΣΟΚ έδινε σκληρή μάχη, ψήφο ψήφο, στις τριεδρικες με την Χρυσή Αυγή (η Αρκαδία ήταν μια από αυτές τη οποία τελικά κέρδισε το ΠΑΣΟΚ).  Μάλιστα, ο Γιάννης Μανιάτης έχασε για ελάχιστο ποσοστό την έδρα στην Αργολίδα από την Χρυσή Αυγή.


Η αμφιλεγόμενη και επαμφοτερίζουσα πολιτική στάση του συνεχίζεται το 2016. Τότε είχε προκληθεί σάλος στην Αρκαδία όταν η περιφερειακή αρχή Τατούλη με την στήριξη της περιφερειακής παράταξης της Χρυσής Αυγής διορίζει και εκλέγει συμπαραστάτη του πολίτη και της περιφέρειας τον Γιώργο Μπουλουκο του οποίου το όνομα τότε είχε εμφανιστεί στον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου .

Ακολουθεί σάλος με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλουν τον διορισμό του Μπουλούκου καλώντας τον Τατούλη να τον αποσύρει. Ο αντιπεριφερειάρχης που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γιαννακούρας, παρά τον σάλο, δεν καταδικάζει τον διορισμό, ουσιαστικά αποδεχόμενος δια της σιωπής του τον διορισμό Μπουλούκου ο οποίος μάλιστα κάνει μήνυση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητώντας τους από τον καθένα 100.000 ευρώ! Το ΠΑΣΟΚ επισήμως συμπαρίσταται στους βουλευτές του ζητώντας από τον Τατούλη και την παράταξή του να τον αποσύρει.

Στη δικαστική διαμάχη διαμορφώνεται πολιτικό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής με τον πολιτικό κόσμο να συμπαρίσταται σύσσωμος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο Τατούλης… δεν υπάρχει τίποτε άλλο ή όταν η Φώφη αποδοκίμασε  τον Γιαννακούρα

Το 2019 το ΠΑΣΟΚ και η Φωφη Γεννηματα αποσύρουν όπως ήταν λογικό μετά απ’ όσα συνέβησαν την στήριξη από τον Πέτρο Τατουλη και αποφασίζουν να στηρίξουν τον Γιάννη Μπουντρούκα ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας πριν το κόμμα ανακοινώσει το χρίσμα, δημοσιοποιεί  την εκ νέου υποψηφιότητά του με τον Πέτρο Τατούλη παρά τον σάλο που είχε ξεσπάσει και την επίσημη απόφαση της Φώφης Γεννηματά.  Μάλιστα, είχε εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από τον ΚΙΝΑΛ που τον καταδίκαζε ανοιχτά : «Οι δηλώσεις του κ. Γιαννακούρα έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες του κόσμου της κεντροαριστεράς  για αλλαγή σελίδας στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Η στάση του κ. Γιαννακούρα δεν εκφράζει την βούληση του κινήματος για αυτόνομη πορεία μας και για και την καταδικάζουμε» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, στο τέλος της ανακοίνωσης αναφερόταν ότι «τα μέλη του κινήματος και ιδιαίτερα τα κεντρικά στελέχη οφείλουν να υποστηρίξουν τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κίνημα. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο και να παραμείνουν μέλη του ΚΙΝΑΛ».

ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ; Ρίξε κέρμα…

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την επιλογή του να κατέβει εκ νέου με τον Πέτρο Τατούλη δήλωνε ότι παραμένει… ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα σε μια δεικτική ανακοίνωση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας απάντησε με Βασίλη Καρρά: «Δεν πάω πουθενά πουθενά ΠΑΣΟΚ θα μείνω» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Λίγο καιρό όμως μετά αλλάζοντας πάλι στρατηγική, προσήλθε να λάβει… κομμάτι από την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας σε δήλωσή του τότε ότι πλέον αυτοχαρακτηρίζεται ως «ανεξάρτητος άστεγος κεντροαριστερός».

Μάλιστα, σε συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή της Αρκαδία, είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον «είναι αστικό κόμμα» ενώ στην ιδία συνέντευξη «φωτογράφιζε» κατά τον δημοσιογράφο μεταγραφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση «αν είναι με την Φώφη».

Στην ίδια εκπομπή κυριολεκτικά «τερματίζει» την στρατηγική του δίπορτου»: «Είμαι θιασώτης μιας ευρύτερης κεντροαριστεράς για να γίνει ένας πόλος απέναντι στη δεξιά πολιτική. Τώρα αν το κατορθώσει το ΚΙΝΑΛ ή ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό, εγώ θα είμαι με αυτόν που θα καλύψει τον χώρο αυτό».

Το «κέρμα» που έριξε στον αέρα για το ποιος  χώρο θα του «κάτσει» έπεσε στο ΠΑΣΟΚ και ο γιατρός επιδιώκει  μετά από αυτή την αμφιλεγόμενη εξαετία να κατέλθει υποψήφιος στην Αρκαδία. Σημειώνεται ότι ακόμα παραμένει περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Τατούλη ομνύοντας με αγωνία παράλληλα στην κεντροαριστερά.

Ροή Ειδήσεων

evraiko estiatorio mosant

28/03/2023 | 20:38

Με τη βοήθεια της Μοσάντ η εξάρθρωση του δικτύου τρομοκρατών που ήθελαν να χτυπήσουν εβραϊκό εστιατόριο

28/03/2023 | 20:24

Θεσσαλονίκη: Η μητέρα του κοριτσιού που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριά της είχε καταγγείλει bullying στην κόρη της

28/03/2023 | 20:08

Λαγονήσι: Σε καλό δρόμο οι έρευνες για τον «πιστολέρο» – Ενδεχομένως φρουρός κάποιου προσώπου ή σπιτιού ο δράστης
evraiko estiatorio synagogi2 2803

28/03/2023 | 19:46

Αυτό είναι το εστιατόριο που ήθελαν να τινάξουν στον αέρα οι Πακιστανοί τρομοκράτες – Η επίθεση θα γινόταν την ώρα που θα ήταν γεμάτο με κόσμο

28/03/2023 | 19:34

Άγγελος Μπράτης: «Ό, τι συμβαίνει με το σεξ, συμβαίνει και με μια αγκαλιά»

28/03/2023 | 19:04

Γιώργος Στρατάκης: Φυλάκιση 8 ετών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία στον γνωστό λυράρη – «Η ψυχή δεν φυλακίζεται! Σύντομα θα ξαναβρεθούμε», λέει ο ίδιος
26xroni apedrase manavissa 2803

28/03/2023 | 18:38

Χαλκιδική: Ζήτησε να πάει τουαλέτα και απέδρασε από το παράθυρο η 26χρονη μανάβισσα-Τήν έπιασαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ

28/03/2023 | 18:25

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Με σύνθημα «Κάνε τον θυμό, Απόφαση Αλλαγής» ξεκίνησε η καμπάνια του κόμματος στο διαδίκτυο

28/03/2023 | 18:16

Έφτασε στην Αττική η κακοκαιρία- Βίντεο από την χιονοκαταιγίδα στην Πάρνηθα
varoufakis mera25 1902

28/03/2023 | 18:04

Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές για τον Μάιο ώστε να στερήσει από τους νέους το δικαίωμα της ψήφου

28/03/2023 | 18:03

Οι τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί ως Εβραϊκή συναγωγή – «Επίθεση με αέριο, εκτελέσεις πολιτών και εκρηκτικά»

28/03/2023 | 17:50

Δείτε πως είναι σήμερα η μικρή Μπέτυ από τη σειρά «Λατρεμένοι μου γείτονες»
eyp yp prostasias politi

28/03/2023 | 17:36

Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών από το Εξωτερικό που ετοίμαζε χτυπήματα στην Ελλάδα!

28/03/2023 | 17:30

Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok: Ζητώ ισχυρή εντολή για να σαρώσουμε τις παθογένειες του κράτους

28/03/2023 | 17:18

Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κοζάρη: Προετοιμάζουν τον γάμο τους σε πολυτελές κτήμα της Αίγινας;
Νίκη Κεραμέως: Κυβερνητική πρόταση να παραμείνει υπουργός Παιδείας αν πάμε σε δεύτερες εκλογές λόγω Πανελληνίων
apatzidi
Η Μαρία Απατζίδη του ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει ότι της στέλνουν γυμνές φωτογραφίες στο Facebook
screenshot 2
«Αυτοί είστε»: Ανάρπαστες οι λαμπάδες με τις viral ατάκες του Κουτσούμπα
maik
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Μισέλ Αμπού – Χάντμπα καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση! «Πατρίδα δεν έχεις να πολιτευτείς;», τού έγραψαν
Οικονόμου: Γιατί ο Τσίπρας δεν τολμά να πει τι εννοεί με την «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας;
screenshot 25
Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος – Η ανάρτησή του