Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Το σχόλιο του Παναγιώτη Βλάχου με αφορμή τα σενάρια επιστροφής του Κώστα Σημίτη

Το δικό του σχόλιο- "συμβουλή" προς όσους ασχολούνται με την διαδικασία ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου έκανε μέσω των social media ο επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά» και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού Παναγιώτης Βλάχος.

[adsense]

"Ο σεβασμός σε πολιτικούς, όπως ο Σημίτης, αποδίδεται όταν συνεχίζεις να μάχεσαι για τις ιδέες και τις πολιτικές που έσπειραν και απέδωσαν καρπούς, μαθαίνοντας ταυτόχρονα από τα όποια λάθη. Απορώ αν αυτοί που διακινούν σενάρια επιστροφής ενός πολιτικού που είπε ότι "8 χρόνια είναι αρκετά" και ότι "η επιμονή στην καρέκλα είναι μια συντηρητική στάση" έχουν διαβάσει έστω και ένα από τα βιβλία του ή τον ακούν όταν μιλάει", ήταν αρχικά το "καρφί" προς αυτούς που διακινούν τα σενάρια περί επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού.

"Αυτό που εγώ κρατώ από τον Κώστα Σημίτη και θα παρότρυνα και άλλους να κάνουν, είναι να σκεφτούν τη σημασία της συνέπειας, της αγωνιστικότητας και το μεθοδικό χτίσιμο μιας προοδευτικής πολιτικής πλατφόρμας, που όταν ωρίμασαν οι καιροί, ωρίμασε και αυτή και έγινε κυρίαρχο ρεύμα. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ, μέσα και έξω από επιτροπές ανασυγκρότησης ή απολίτικα φιλοευρωπαϊκά μέτωπα: Θέσεις, προτάσεις και μάχες μέσα στον προοδευτικό χώρο για να ξεχωρίσει το παλιό από το καινούριο", αναφέρει εκτός των άλλων ο Παναγιώτης Βλάχος.

Send this to a friend