Αθήνα

18 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Ευγενία Δημητροπούλου παντρεύτηκε κρυφά τον αγαπημένο της

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το θετικό έργο του Σταύρου Αρναουτάκη στην Περιφέρεια που αναγνωρίζει η πλειοψηφία της Κρήτης

Θετικά στοιχεία καταγράφει στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για την Περιφέρεια Κρήτης ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, με την πλειοψηφία των συμπολιτών του να αναγνωρίζουν το θετικό...

Θετικά στοιχεία καταγράφει στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για την Περιφέρεια Κρήτης ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, με την πλειοψηφία των συμπολιτών του να αναγνωρίζουν το θετικό του έργο στο νησί.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, το 49% αξιολογούν ως θετικό (19%) και μάλλον θετικό (30%) το έργο του στην Περιφέρεια, έναντι του 39% που το αξιολογούν ως αρνητικό (11%) και μάλλον αρνητικό (28%), ενώ 12% δεν απάντησαν.

Άλλωστε, πέρα από τις δημοσκοπήσεις και την άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών της Κρήτης, το έργο του αναγνωρίστηκε και στην Ευρώπη, καθώς η Περιφέρεια Κρήτης πήρε αργυρό Πανευρωπαϊκό βραβείο Δημόσιας Διοίκησης τον περασμένο Νοέμβριο, στον διαγωνισμό στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας όπου συμμετείχαν στον τελικό ως συνυποψήφιες άλλες τρείς Περιφέρειες της Ευρώπης, Vlaanderen (Φλαμανδία) Βέλγιο, Περιφέρεια Καταλονίας και Σάλτσμπουργκ (Αυστρία).

Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύτηκε για τις αναγνωρισμένες ως βέλτιστες πρακτικές στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διαφάνεια και λογοδοσία. Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό έλαβε η Περιφέρεια του Σάλτσμπουργκ που παρουσίασε κοινωνικές δομές ενσωμάτωσης ανήλικων προσφυγόπουλων.

Στο «δρόμο» για το Μάαστριχτ, όπου έλαβε το «αργυρό», η Περιφέρεια Κρήτης πριν κριθεί ως υποψήφια στην τελική αυτή φάση, είχε ξεχωρίσει και βραβευθεί ανάμεσα και σε άλλες διαγωνιστικές διαδικασίες (Μάλτα, 9ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ποιότητας, Εσθονία, Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης και Διακυβέρνησης κ.α.) και επιλέχθηκε ως μια από τις (34) Βέλτιστες Πρακτικές της Ε.Ε. στον Δημόσιο Τομέα σε Περιφερειακό Επίπεδο (Best Public Sector Practice), μόνη ανάμεσα στις (9) Ελληνικές Συμμετοχές κι 150 Ευρωπαϊκών πρακτικών, ανάμεσα σε (30) Ευρωπαϊκά κράτη. Σημειώνεται, πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που στην Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ Βαθμού στη χώρα μας, μια Περιφέρεια διακρίνεται και συμμετέχει στον τελικό, μιας τέτοιας, κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος πρόσφατα, παρουσιάζοντας τον ετήσιο απολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης για το 2017, στη διάρκεια της ετήσιας ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, «στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης πρότυπο στην Ευρώπη. Μια Περιφέρεια εξωστρεφή. Μια Περιφέρεια που στηρίζεται στη συνεργασία, στη συνέργεια, στη συμπόρευση όλων των κοινωνικών της δυνάμεων… Άλλωστε, η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει τη δυνατότητα να αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα μιας εμπροσθοβαρούς αναπτυξιακής στρατηγικής. Μιας στρατηγικής, που θα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις, με το βλέμμα στραμμένο στις προκλήσεις και ευκαιρίες του μέλλοντος. Μέσα και από το φετινό απολογισμό επιβεβαιώνεται ότι η πράξη είναι το μοναδικό κριτήριο της αλήθειας. Και η αλήθεια είναι η δύναμή μας».

Κατερίνα Μπατζελή: Δεν παζαρεύω την πολιτική μου πορεία στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο ποτέ δεν έφυγα και θα συνεχίσω το ίδιο με το ΚΙΝΑΛ
O Αλέξης Πατέλης φορά μάσκα του Athens Pride 2021 και στέλνει το δικό του μήνυμα
Νίκος Χριστοδουλάκης: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε-Αποσύρεται και αφοσιώνεται στην οικογένειά του
Ο Γιάννης Σγουρός «έκλεισε την πόρτα» στο ΚΙΝΑΛ και φτιάχνει νέο κόμμα;
Μαρέβα Μητσοτάκη: Ο φωτογραφικός φακός την εντόπισε με sneakers και φούστα στη Βουκουρεστίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Μήνυμα Γεννηματά στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές: Καλείστε να αποδείξετε ότι η νέα γενιά μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες