Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Και τώρα που μας τελείωσαν «Πυθία» και… σχέδιο δολοφονίας; Συνεχίζει την περιοδεία το βιβλίο-«πλυντήριο» για διακυβέρνηση Καραμανλή

Στη σκιά των αποκαλύψεων περί «φούσκας» του σχεδίου «Πυθία» και του δήθεν σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του από τους Αμερικανούς, το βιβλίο «Στόχος τους η Ελλάδα, Κώστας Καραμανλής, το τελευταίο εμπόδιο» συνεχίζει την περιοδεία του…

Το βιβλίο του στελέχους της ΝΔ και άλλοτε υποψήφιας βουλευτού Σοφίας Λουκέρη που επιχειρεί να «ξεπλύνει» τις ευθύνες για την καταστροφική διακυβέρνηση της χώρας υπό τον Καραμανλή το 2004-2009 αυτή τη φορά παρουσιάζεται στην Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 14 Μαΐου με κεντρικούς ομιλητές τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη.

Η Σοφία Λουκέρη, που είναι οδοντίατρος στο επάγγελμα, εκτός από στέλεχος της ΝΔ είναι ακόμη συνεκδότης στην εφημερίδα «Νεοδημοκράτης» καθώς και στην ιστοσελίδα neodimokratis.gr.

Όπως αναφέρει η περιγραφή του βιβλίου είναι ένα «βιβλίο δικαίωσης που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός νεοδημοκράτη αλλά και κανενός Έλληνα».

Και συνεχίζει:

«Και αυτοί που έζησαν από κοντά τα γεγονότα – ακόμη και αν υπήρξαν μέλη ή αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή – ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο θα διαπιστώσουν, είτε ότι υπήρξαν πολλές παράμετροι που πίστευαν πως γνώριζαν καλά, είτε ότι διέλαθαν της προσοχής τους, είτε ότι έχουν λησμονηθεί.

Είναι εκείνα τα γεγονότα που δεν αποκαλύφθηκαν ως γνώση – συνειδητά ή ασυνείδητα – στον ελληνικό λαό και παρέμειναν άγνωστα μέχρι και σήμερα. Γεγονότα που, ενώ τότε περνούσαν απαρατήρητα ή ίσως και να μη διαφαινόταν η σημασία τους, τώρα, όμως, αποδεικνύονται καταλυτικά, αναφορικά με την δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η Πατρίδα μας φτάνοντας στην άκρη του γκρεμού.

Γεγονότα που, ενώ τότε φαίνονταν ασύνδετα και άσχετα μεταξύ τους, τώρα, αυτά τα ίδια τα γεγονότα, συμπληρώνουν το παζλ μιας καλοστημένης πλεκτάνης εις βάρος μιας μικρής μεν χώρας του παγκόσμιου χάρτη, αλλά τόσο σημαντικής από γεωστρατηγική άποψη.

Αυτή η χώρα είναι εκείνη η οποία πρόσφερε στο παγκόσμιο στερέωμα τα υψηλά ιδεώδη, τις αξίες και τις μεγάλες ιδέες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, γενικότερα.

Για τους λόγους αυτούς, ίσως, η Ελλάδα ήταν ανυπότακτη και μπήκε στο στόχαστρο ξένων συμφερόντων. Ως εκ τούτου, ο Κώστας Καραμανλής, ως πολιτικός ταγός του τόπου έπρεπε να «εκδιωχθεί» με μακιαβελικούς χειρισμούς, δεδομένου ότι η πολιτική του στρατηγική αποτελούσε την τροχοπέδη για τα άγνωστα μέχρι τότε σχέδιά τους».

Η «φούσκα» του σχεδίου «Πυθία»

Αξιοσημείωτο, βέβαια, πως μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε από ανώτατη πηγή της ΕΥΠ πως υπάρχει προβληματισμός για την υπόθεση «Πυθία» που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και στο σκέλος της περί απόπειρας κατά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Και τούτο, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έγγραφο της ΕΥΠ, του 2009, που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο αναφέρεται η εκτίμηση πως οι πληροφορίες που είχαν δοθεί στην Αθήνα δεν επιβεβαιώθηκαν έστω και μερικώς. Αντιθέτως, στο έγγραφο διατυπώνεται η εκτίμηση πως στόχος του προσώπου που προσκόμισε το σχετικό υλικό δεν ήταν άλλος από την παραπλάνηση των ελληνικών αρχών.

Send this to a friend