Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Παπαχρήστος: Πως αντέδρασε ο φοιτητής Τσίπρας όταν έγινε το χτύπημα τους Δίδυμους Πύργους

Στο φως ήρθε μια συζήτηση με έναν πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και του νυν πρωθυπουργού, την περίοδο που έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Συγκεκριμένα, την αποκάλυψη έκανε πέρυσι, σαν σήμερα, ο δημοσιογράφος των Νέων, Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος μεταφέρει την σχετική συζήτηζση στα νέα.

"Προχθές συνάντησα έναν από αυτούς που άφησε. Μου μίλησε για το αριστερό αγόρι Αλέξη και τις απόψεις του. Για το τι έλεγε τότε στις αρχές της νέας χιλιετίας που ήταν ακόμη ένα στρουμπουλό αγο΄ρι με αλογοουρά και αντί να πηγαίνει στη σχολή του, στο ΕΜΠ, άραζε σε πέντε καρέκλες στα γραφεία του Συνασπισμού πίνοντας φραπεδιές (γιατί πέντε; Απλό. Τέσσερις για κάθε ένα από τα τέσσερα άκρα και μια για να κάθεται - τι εξηγώ τώρα;) Αμπελοφιλοσοφώντας. Για το τι είναι ο άνθρωπος, ποιος είναι ο προορισμός του στη ζωή και πολλά και διάφορα υπαρξιακά και όχι μόνο.

Ο άνθρωπος που συνάντησε και μου μίλησε μου ανέφερε μια συζήτηση με τον Αλέξη σε μια σημαδιακή ημερομηνία 11/9/2001 - την ώρα που ο κόσμος ολόκληρος είχε παγώσει από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Είχε "παγώσει" ο κόσμος ολόκληρος αλλά όχι το αριστερό αγόρι. Κάθε άλλο. Και είναι το μόνο που έχω να πω για τον άνθρωπο που δεκαπέντε χρόνια μετά διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας. Αν και χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς δικαστής θα έπρεπε να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της μεταφηβικής ηλικίας, είναι πράγματι λυπηρά τα όσα άκουσα. Και ανατριχιαστικά. Και το κόβω εδώ..."