Αθήνα

19 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλη η Ζήνα Κουτσελίνη αποχώρησε από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου – Η ενόχληση με τις «Σφήκες» (vid)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βασίλης Κόκκαλης: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την επαναπρόσληψη εγκύου που απέλυσε, ενώ η ίδια δικαιώθηκε δικαστικά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης αρνείται να εφαρμόσει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία διατάσσεται να επαναπροσλάβει έγκυο υπάλληλο στο γραφείο του, την οποία είχε απολύσει πριν από ένα μήνα.

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Ιωάννης Μεταξάς: Στις 4 Αυγούστου του 1936 επιβάλλει δικτατορία στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω ζήτημα έχει τύχει ευρείας δημοσιότητας και έχει προκαλέσει ευρύτατες αντιδράσεις, μεταξύ των άλλων και την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι ο βουλευτής είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση.

Σήμερα, αναμένεται το αποτέλεσμα της προσφυγής του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία αιτείται η ανάκληση της δικαστικής απόφασης για την υπάλληλο του.

Αιχμές από την Εφημερίδα των Συντακτών

Με αιχμηρό σχόλιο σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέρει σχετικά πως «το κόμμα μπορεί να σιωπά, ευτυχώς που δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη νεολαία του που, έστω και καθυστερημένα, πήρε σαφή θέση χθες βράδυ στο θέμα της επαναπρόσληψης της εγκύου συνεργάτιδας του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη».

«Για εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κινείται ενάντια στους καθημερινούς αγώνες που δίνουμε πλάι στον κόσμο της εργασίας και των ανέργων. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης θα προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη της υπαλλήλου που απέλυσε πριν από λίγο καιρό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στην καταγγελία κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ) Βασίλη Κόκκαλη ότι την απέλυσε παρανόμως, ενώ ήταν έγκυος, προχώρησε πρώην συνεργάτιδά του πριν από περίπου ένα μήνα. Ο βουλευτής σε εξώδικο που της απέστειλε όχι μόνο αρνείται να την επαναπροσλάβει, ισχυριζόμενος ότι δεν τον είχε ενημερώσει για την κατάστασή της αλλά και την κατηγορεί πως αφενός χρησιμοποιεί την εγκυμοσύνη της για να εξασφαλίσει το εργασιακό της μέλλον και αφετέρου ότι συμπεριφέρεται εκβιαστικά απέναντί του.

Σύμφωνα με την αναφορά της απολυμένης εγκύου στον Συνήγορο του Πολίτη: «α) Με την από 30.07.2019 σύμβασης εργασίας προσλήφθηκα από τον Βουλευτή Νομού Λάρισας, κ. Βασίλειο Κόκκαλη, προκειμένου να παράσχω τις υπηρεσίες μου ως επιστημονική συνεργάτης, απασχολούμενη στο πολιτικό του γραφείο, που βρίσκεται στην οδό Βουλής 4. Η ανωτέρω σύμβαση εργασίας μου ως επιστημονική συνεργάτης, την οποία και επισυνάπτω (συν. 1), χαρακτηριζόταν στο επίσημο έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων που μου υποβλήθηκε προς υπογραφή ως «ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης εργασίας αορίστου χρόνου», με έναρξη ισχύος την 8η.07.2019.

β) Όλως αιφνιδίως και χωρίς να συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος αναγόμενος στο πρόσωπό μου, αφού κατά το σύντομο χρονικό διάστημα της απασχόλησής μου στο πολιτικό γραφείο ήμουν απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου και ουδέποτε κατέστην αποδέκτης παραπόνων, στις 09.03.2020 αναγγέλθηκε (συν. 2) από τον κ. Κόκκαλη προς το Τμήμα Προσωπικού της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επιμόρφωσης της Βουλής των Ελλήνων και προς εμένα η διακοπή της εργασιακής μας σχέσης με την αιτιολογία ότι «έπαψα μετά από άτακτη καταγγελία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στις 09.03.2020»».

Η απολυθείσα με επιστολή της προς τον βουλευτή αφού εξιστορεί το γεγονότα, επισημαίνει πως: «Δεδομένου ότι με την άρνησή σας να με επαναπροσλάβετε, παραβιάζετε, εν γνώσει σας, τις γενικής ισχύος διατάξεις του εργατικού δικαίου, καθώς και τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, αλλά και τα δικαιώματά μου στην πραγματική απασχόληση και την προστασία της προσωπικότητάς μου. Δεδομένου ότι προτίθεμαι άμεσα να διεκδικήσω και δικαστικώς το δικαίωμά μου να επαναπροσληφθώ, καθώς και να εφαρμοστεί στο πρόσωπό μου το σύνολο των ευεργετικών διατάξεων της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για την προστασία της κυοφορίας και της μητρότητας (άδεια τοκετού-λοχίας και ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας – άρθρο 142, Ν.3655/08), Σας ζητώ να αποκαταστήσετε οικειοθελώς τη ζημία που υπέστησαν τα δικαιώματά μου από την προδήλως παράνομη και καταχρηστική καθυστέρησή σας να εφαρμόσετε τις ισχύουσες προστατευτικές διατάξεις και να προβείτε στην άμεση επαναπρόσληψή μου, ώστε να μη θιγούν περαιτέρω τα θεμελιώδη συνταγματικά μου δικαιώματα, οι συνταγματικές αρχές της ίσης μεταχείρισης και της προστασίας της εγκυμοσύνης και της μητρότητας».

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Έρευνα σε βάρος του ίδιου και της εταιρείας του για απάτη

Ζώδια – Κώστας Λεφάκης: Ποιοι θα ευνοηθούν αυτή την εβδομάδα;

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης πήρε τις αποφάσεις του! Χωρίς αλλαγές σε υπουργικά πόστα, ρόλος-κλειδί για τον Σκυλακάκη

Χουάν Κάρλος: Από δημοφιλής μονάρχης… αυτοεξόριστος, αμαυρωμένος από σκάνδαλα- Ο βασιλιάς Φελίπε αποποιήθηκε την κληρονομιά του

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά την παράταση ωραρίου των καταστημάτων το βράδυ λόγω ΠΑΟΚ
Γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε εικόνες από την τουαλέτα και τον καναπέ του Ν. Παπαθανάση
Κίνημα Αλλαγής: Το πρώτο κόμμα που κατάφερε να κάνει διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου
Τσίπρας: «Αποκάλυψε» ποια εφημερίδα προτιμά
«Δίνει γραμμή» ο Πολάκης: «Αρχηγό έχουμε, ιδεολογικούς υπεύθυνους έχουμε, μαυροσκούφηδες χρειαζόμαστε»
Συγκινεί η Κατερίνα Μάρκου μιλώντας για τον υιοθετημένο της γιο: «Φυσικά και θα του πούμε λεπτομέρειες για την πραγματικότητα»