Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι ζούμε! Βίτσας στο ΥΠΕΘΑ: «Τον Πάνο να τον αγαπάτε, γιατί αγαπάει την πατρίδα και τις ένοπλες δυνάμεις»

Παρότρυνση… αγάπης στον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο έκανε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και νυν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής.

«Τον Πάνο να τον αγαπάτε. Να έχετε διαφωνίες, αλλά να τον αγαπάτε», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας, που θέλησε να ευχαριστήσει τον Πάνο Καμμένο για την τριετή συνεργασία τους στο υπουργείο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής:

«Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις γίινεται κάποιος απολογισμός. Αλλά ο απολογισμός είναι συλλογικός και δεν είναι η ώρα του. Είμαι διπλά ευχαριστημένος. Πρώτον για την εμπειρία που έζησα αυτά τα σχεδόν τρια χρόνια. Και κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Και δεύτερον γιατί σαν αναπληρωτής υπουργός έρχεται ένας ανθρωπος που τον αγαπώ. Ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία και εμπνέει μια σιγουριά για το τι θα ακολουθήσει. Θα ήθελα να ξεχωρίσω καποιες στιγμές.

Μια στιγμή όταν ήρθε ο υπουργός Πανος Καμμένος και μου λεει αναλάβαμε το προσωπικό. Τότε τον ρώτησα τι σημαίνει αυτό; Και μου απαντάει σε 15 ημέρες πρέπει να έχουμε φτιαξει 5 χοτ σποτ. Και εκεί αποδείχτηκε ότι ο ελληνικός στρατός οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν ειναι μόνο οργανωμένες. Αλλά ότι πιανουν στα χέρια τους με μεράκι το φέρνουν σε πέρας. Μια δεύτερη στιγμή ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η γείτονα χώρα. Εκείνο το βράδυ που ξαφνικά μαζευτήκαμε όλοι εδώ.

Δηλαδή οι ελληνικές ενοπλες δυνάμεις ήταν στις θέσεις τους σε μια ώρα και 32 λεπτά κάναμε ώστε οι ελληνικες δυνάμεις να είναι στις θέσεις τους. Κερδίσαμε και ένα τρίτο πράγμα, το οποίο μας χαρακτηρίζει. Η μεγαλύτερη τομή ότι μπορέσαμε να λειτουργήσουμε σαν μια ομάδα. Και αν κατι μας χαρακτήριζε σαν δίδυμο είναι ότι ακούμε και το παλεύουμε. Όταν αρχίσαμε και συζητάγαμε για το νεο ειδικό μισθολόγιο τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι όπως καταλήξανε.

Η προσπάθεια που έκανε ο ναυαρχος αποστολάκης και η πολιτική βοήθεια που έβγαινε με ένα θυμικό που βγάζει ο υπουργός είχε αποτέλεσμα. Και βέβαια η θέληση του πρωθυπουργού. Και μέσα στον αύγουστο θα υπάρχουν πιέσεις. Αλλά έχουμε μια βάση. Κάναμε σοβαρά βήματα και ολοκληρώνουμε αυτο που λεγόταν 20 χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις την αναδιοργάνωση των ΕΔ. Είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που πρέπει να ενισχυθεί η ΠΑ ΠΝ ΣΞ. Είμαι από τους ανθρώπους που μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος.

Γιατί ξέρω από τη μια μεριά τις δυνατότητές μας και από την αλλη ποιοι ανθρωποι ηγούνται των δυνατότητων μας. Δίνουμε τη δυναότητα έτσι στον ελληνικό λαό να κάνει τις ειρηνικές του διαμάχες. Η ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έναντι των συμμάχων μας είναι σημαντική. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά και σε διεθνές επίπεδο. Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ανάγκη σε αυτή τη φάση να ηρεμήσουν τα πράγματα. Πως οργανώνεις ακόμη εχω οδηγώ αυτό που είχε πει ο καζαντζάκης.

Όχι μονο με την έννοια των θεωρητικών γνώσεων ή των οργανωτικών ικανοτήτων. Αλλά και με της γνώσης του τί γινεται στην Ελλάδα και στον περίγυρό του. Και θέλω να πω πόσο με έχουν βοηθήσει οι συζητήσεις μας. Θα ήθελα να τελειώσω τις ευχαριστίες. Τον Πάνο να τον αγαπάτε. Διαφωνίες αλλά να τον αγαπάτε. Γιατί αγαπάει την πατρίδα και τις ενοπλες δυνάμεις.

Είναι καρφωμένα στο μυαλό του. Μερικές φορές δεν γυρίζουν από το κάρφωμα. Ήταν χαρακτηριστικό ότι για εμένα η συνεργασία ήταν εύκολη. Χθές αποχαιρετήσαμε σαν Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τον τελευταίο επιζώντα τον Γιώργο τον Τασσά. Ξέρετε ότι οι πρόσκοποι έχουν ενα τραγουδι που καταλήγει: Δεν χωριζόμαστε για πάντοτε θα ξαναβρεθούμε. Φώτη έρχεσαι σε ένα υπουργείο με μεγάλες δυσκολίες αλλά για τα δύσκολα είσαι. Θέλω να σου ευχηθώ καλή επιτυχία για την οποία είμαι σίγουρος. Αλλα η βοήθεια που θα πάρεις θα είναι τόσο μεγάλη για να κάνεις τη δουλειά σου και θα σου έλεγα να το εκμεταλλευτείς».

Send this to a friend