Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βούγιας, η επιστροφή! Έτοιμος να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης ο πρώην υφυπουργός

Βούγιας, η επιστροφή! Έτοιμος να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης ο πρώην υφυπουργός

Παρών για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δήλωσε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ωστόσο θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις τον Νοέμβριο, αν και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή.  

Ο κ. Βούγιας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους προέβλεψε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές του 2019, καθώς όπως είπε «είναι έξυπνος». «Καλά κάνει ο δήμαρχος και λέει πως θα είναι πάλι υποψήφιος. Εάν έλεγε το αντίθετο θα ήταν ακυρωμένος από τη στιγμή που θα το δήλωνε», σημείωσε.

Εκτίμησε επίσης πως η «Πρωτοβουλία» έχει κλείσει τον κύκλο της. Ο πρώην υπουργός μίλησε για μία «νέα Πρωτοβουλία», ενώ αποκάλυψε ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Κουράκη, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Κωνσταντίνο Ζέρβα κ.α..

Παράλληλα, ο κ. Βούγιας θα ξεκινήσει επαφές από τον Ιούνιο με τους πολιτικούς αρχηγούς Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη. «Δεν θα ζητήσω χρίσμα, αλλά τη στήριξη τους, ανοχή και συνεννόηση για τις δημοτικές εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Βούγιας.

Αναφερόμενος στη δημαρχία Μπουτάρης χαρακτήρισε την πρώτη τετραετία πετυχημένη, ενώ για τη δεύτερη έκανε λόγο για απόλυτη αποτυχία. Για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι «ο Σταύρος Καλαφάτης έχει το νου του στην κεντρική πολιτική σκηνή», ενώ για την «Ανοιχτή Πόλη» πρόσθεσε πως «συνεργάζεται και στηρίζει πιο πολύ τον δήμαρχο και από τους δικούς του συμβούλους».

Send this to a friend