• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 17:45

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ξέφυγαν οι «Μαυρογιαλούροι» του ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινούν προσλήψεις αρχαιολόγων… στην ΔΕΗ!

Ιδιαίτερα ευφάνταστοι αποδεικνύονται οι κυβερνώντες καθώς, λίγο πριν κοπάσει ο θόρυβος για τις 2.338 οκτάμηνες προσλήψεις εργατών και αρχαιολόγων με την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου έρχεται νέα προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 240 ακόμη ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ο διαγωνισμός είναι άμεσος, καθώς πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, αλλά αυτή τη φορά δεν υπογράφει η υπουργός αλλά η τοπική αρχαιολογική διεύθυνση. Και αυτές οι προσλήψεις θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, ο ΣΚΑΪ φέρνει στο φως την πρόσληψη εταιρειών φύλαξης για τον ήδη φυλασσόμενο χώρο από τη ΔΕΗ του αρχαιολογικού χώρου Αγίων Αναργύρων στον Αμύνταιο. Η σύμβαση που ανέρχεται στα 14 χιλιάδες ευρώ για την ασφάλεια του χώρου δόθηκε με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία υποψήφιου βουλευτή της Φλώρινας των ΑΝΕΛ.

Πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ανάθεση δόθηκε κατόπιν κατάθεσης μειοδοτικών προσφορών. Η ΔΕΗ έχει καταβάλει απίστευτα χρηματικά ποσά για τις ανάγκες της αρχαιολογίας σχεδόν σε όποια περιοχή δραστηριοποιείται.

Έχουν ζητηθεί χρήματα για την επισκευή φωτογραφικών μηχανών, για την προμήθεια επίπλων, για τη χρήση γεννητριών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού καθώς και για την μίσθωση οχημάτων που ήδη χρησιμοποιεί η ΔΕΗ στις εξορύξεις λιγνίτη.

(πηγή: ΣΚΑΙ)

Send this to a friend