Αθήνα

 

14 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

230320151903
Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζαννέτ Τσίπρα: Εξώδικο από την αδερφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ενημερωτικό site

Εξώδικο απέστειλε η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζαννέτ , στο iefimerida.gr.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει αν αληθεύουν τα περί παρέμβασης Μέρκελ
Ερντογάν: Τα επιτεύγματα από Συρία μέχρι Ανατολική Μεσόγειο αποκαλύπτουν τη δύναμη μας

Το εξώδικο της Ζαννέτ Τσίπρα έφτασε στο iefimerida, με υπογραφή του δικηγόρου Γ. Μαντζουράνη, για το δημοσίευμα «Νέα ρουκέτα κατά Παππά από τον Καλογρίτσα – Τα 3 εκατ. ευρώ για να ανοίξει κανάλι», που συνιστά αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η σύνταξη της ιστοσελίδας διευκρινίζει (όπως εξάλλου και στο ίδιο το δημοσίευμα αναφέρεται) ότι, όταν έγινε η εξαγορά της εταιρείας «Μέδουσα» (πρώην «Τσίπρας ΑΤΕ») από εταιρεία του Καλογρίτσα, ουδεμία σχέση είχε ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του πρώην Πρωθυπουργού, με την συγκεκριμένη εταιρεία και δεν συνδέεται με την επίμαχη εξαγορά.

Διαβάστε το εξώδικο της Ζαννέτ Τσίπρα ΕΔΩ

Η κ. Τσίπρα, απέστειλε και επιστολή προς το Newpost, αναφέροντας πως:

1. Στο από 4-7-2828 δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας με τίτλο «Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα για το «White House» και τον Παππά – ΝΔ: «Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας» – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ», μεταξύ άλλων, που δεν αποτελούν αντικείμενο της παρούσας, αναγράφονται επί λέξει τα ακόλουθα: Η εταιρεία «Τοξότης» είχε παρουσία 30 ετών στο χώρο των κατασκευών. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ήταν καθοριστική καθώς πήρε αρκετά μεγάλα έργα. Το 2016, η εταιρεία «Τοξότης» τέθηκε επικεφαλής σχήματος με συγχωνεύσεις πολλών εταιρειών. Μάλιστα η εταιρεία Καλογρίτσα, είχε εξαγοράσει την εταιρεία «Μέδουσα», όπως μετονομάστηκε η εταιρεία «Τσίπρας ΑΤΕ» του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρηση του από το εταιρικό σχήμα. Το 2020 ωστόσο η εταιρεία Τοξότης δήλωσε πτώχευση λόγω προβλημάτων ρευστότητας.»

2. Κατά την προαναφερόμενη διατύπωση: «η εταιρεία Καλογρίτσα, είχε εξαγοράσει την εταιρεία «Μέδουσα», όπως μετονομάστηκε η εταιρεία «Τσίπρας ΑΤΕ», του Παύλου Τσίπρα.»

προκαλείται στον κάθε αναγνώστη της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας σας η όλως εσφαλμένη εντύπωση ότι η εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Τσίπρας ΑΤΕ», βασικός μέτοχος της οποίας ήταν ο αείμνηστος πατέρας μου, Παύλος Τσίπρας, αφού μετονομάσθηκε σε «ΜΕΔΟΥΣΑ», πωλήθηκε από τον πατέρα μού στην κατασκευαστική εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ» συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και αυτό, γιατί ουδέποτε εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ» ή η εταιρεία «ΜΕΔΟΥΣΑ» πωλήθηκε από τον πατέρα μού στην κατασκευαστική εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ» ή σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα.

ΙΙ. 1. Προς αποκατάσταση της αληθείας αναφέρεται ότι η εταιρεία «ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ» ήταν μία ανώνυμη εταιρεία, οι μετοχές της οποίας ανήκαν στον πατέρα μου, Παύλο Τσίπρα, ο οποίος ήταν και ο βασικός μέτοχος της, στον αδελφό μου, Δημήτρη Τσίπρα, στον Χρήστο Σιταρένιο και στην υπογράφουσα την παρούσα επιστολή. Το έτος 1996 δυνάμει Ιδιωτικού Συμφωνητικού άπαντες οι ως άνω πωλήσαμε και μεταβιβάσαμε το σύνολο των μετοχών μας προς την εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ – ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ» συμφερόντων της οικογένειας Τραυλού. Μάλιστα επισημαίνεται ότι ήδη από το έτος 1996, ο πατέρας μου Παυλος Τσίπρας, έπαυσε να είναι Πρόεδρο της εν λόγω εταιρείας. Με αυτά τα δεδομένα άπαντες οι μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα μου Παύλου Τσίπρα, ήδη από το έτος 1996 πλήρως αποξενωθήκαμε από την εταιρεία «ΑΤΕ ΤΣΙΠΡΑΣ» και ουδεμία σχέση είχαμε τόσον με την αναφερόμενη επίμαχο δημοσίευμά σας μετονομασία της σε «ΜΕΔΟΥΣΑ» όσον και με την αναφερόμενη στο επίμαχο δημοσίευμά σας ως εξαγορά της εταιρείας «ΜΕΔΟΥΣΑ» από κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα.

2. Σημειωτέον ότι από έναν απλό έλεγχο στα δημοσιευμένα ΦΕΚ Τεύχη Ανώνυμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου και είναι προσβάσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους προκύπτει αφενός μεν ότι η εταιρεία «ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ» μετονομάστηκε σε «ΜΕΔΟΥΣΑ» με τροποποίηση του καταστατικού της, που προφανώς έγινε από τους νέους μετόχους της, την 30-5-1997, ήτοι πολύ αργότερα από την πώληση των μετοχών μας και την πλήρη αποξένωσή μας από την εταιρεία «ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ», αφετέρου δε ότι η άσχετη πλέον με την οικογένειά μου εταιρεία «ΜΕΔΟΥΣΑ», Πρόεδρος της οποίας από το έτος 1997 ήταν ο κ. Δημήτριος – Σταύρος Τραυλός, συγχωνεύτηκε με απορρόφησή της από την εταιρεία «Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ – ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ», ΤΗΝ 26-9-2002, ήτοι έξι (6) ολόκληρα χρόνια μετά την αποχώρησή μας από την «ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ» και έκτοτε έπαυσε να υφίσταται ως εταιρεία.

3. Τούτων δοθέντων, ουδέποτε η εταιρεία «ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ» εξαγοράσθηκε από κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα, όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμά σας.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

21/03/2023 | 19:21

Σύγκρουση αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη – Μια τραυματίας στο Νοσοκομείο

21/03/2023 | 19:06

Ξάνθη: Ξεκίνησε βεντέτα για το άγριο φονικό – Έκαψαν τα σπίτια του δολοφόνου και του αδελφού του! «Θα τον σκοτώσω», λέει η κόρη του θύματος

21/03/2023 | 18:30

Νέα Σμύρνη: Επέστρεψε στη δομή η 14χρονη που έπεσε θύμα μαστροπείας
mpismpikis

21/03/2023 | 18:18

Βασίλης Μπισμπίκης: Στις εκλογές θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ! Η μόνη τιμωρία αυτήν τη στιγμή είναι να μην τους ξαναψηφίσουν, να ξεκουμπιστούν

21/03/2023 | 18:12

Το υπ. Μεταφορών έβαλε πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ το 2021 για την τηλεδιοίκηση και μετά έδωσε… αποζημίωση 2,7 εκατ. ευρώ στην Κοινοπραξία

21/03/2023 | 18:07

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας η Άννα Μαρία Τριφύλλη!
kallas

21/03/2023 | 18:03

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας με σειρά εκδηλώσεων

21/03/2023 | 17:59

Χανιά: Γερανός γκρέμισε την οροφή της πύλης του Νοσοκομείου

21/03/2023 | 17:50

Προαστιακός: Αυτά τα δρομολόγια δεν θα γίνουν την Τετάρτη 22 Μαρτίου
fotojet 2023 03 21t174021.077

21/03/2023 | 17:48

Η Καίτη Φίνου μας δείχνει το δωμάτιο στο οποίο μένει μετά την οικονομική της κατάρρευση: «Αναγκάστηκα…»

21/03/2023 | 17:38

ΓΣΕΕ: Να ανακληθεί άμεσα η παράνομη απόφαση της BRINKS AVIATION

21/03/2023 | 17:30

Τέμπη: H Ακαδημία Αθηνών θα τιμήσει τους «νεαρούς και ηρωικούς διασώστες» της τραγωδίας
meteora

21/03/2023 | 17:30

Μετέωρα: Επισκέπτης από την Αθήνα ο 35χρονος που βρέθηκε νεκρός σε απόκρημνο σημείο των βράχων

21/03/2023 | 17:18

Τέμπη – Συγκλονίζει η γιαγιά βρέφους: «Η κόρη μου τάιζε το μωρό της την ώρα της σύγκρουσης! Της έφυγε από τα χέρια»

21/03/2023 | 17:17

Ρουκ Ζουκ: Παίκτης πρότεινε στη Μακρυπούλια να κάνει πλαστική σε στήθος και οπίσθια!
Δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Πάτση για 2 αδικήματα
apatzidi
Βουλή: Βουλευτής του ΜέΡΑ25 φόρεσε μπλούζα που έγραφε «57 νεκροί 156 υποκριτές»
balaouras
Μπαλαούρας σε συγκέντρωση πακιστανικής κοινότητας στην Ηλεία: «Η ΝΔ θέλει να σας διώξει»
Δύσκολες ώρες για την Μπέτυ Μπαζιάνα- Πέθανε η μητέρα της
20
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τραγoυδάει το σύνθημα του ΠΑΟΚ… με μοναδικό τρόπο
kollatos tsipras 2003
Συνταξιούχος από το 2010 ο πρώην σταθμάρχης που πήγε με τον Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης Λάρισας, λένε από τη ΝΔ