• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 09:10

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

26 χρόνια βουλευτής δεν είναι 40 χρόνια φούρναρης, το τέμενος με την ταμπέλα και το ηθικό μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ

** Συγκινημένος αποχώρησε από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από θητείες συνολικής διάρκειας 26 ετών. Καλά έκανε και αποχώρησε. Δεν είναι για χόρταση η πολιτική.

** Συγκινημένος αποχώρησε από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από θητείες συνολικής διάρκειας 26 ετών. Καλά έκανε και αποχώρησε. Δεν είναι για χόρταση η πολιτική.

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

* Τα 26 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή μακριά από την παραγωγή, μακριά από ένα αληθινό επάγγελμα. Ο Βενιζέλος κάτι έχει κάνει στη ζωή του, παλιά, πολύ παλιά. Καθηγητής, υπήρξε κάποτε ταλαντούχος νέος επιστήμονας. Άλλοι βουλευτές δεν δούλεψαν ποτέ. Και δεν εννοούμε ότι πήγαν σε πόστο για τα μάτια του κόσμου. Εννοούμε ότι δεν έχουν ούτε ένα ένσημο, δεν έχουν σηκωθεί μια μέρα από το κρεβάτι έχοντας υποχρέωση βιοπορισμού.

* Θεωρείται λαϊκισμός να αναφερόμαστε σε πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν ζήσει ποτέ την αγωνία του απλήρωτου λογαριασμού, που δεν έχουν στοιβαχθεί ποτέ σε λεωφορείο, που δεν έχουν δει ποτέ δικό τους άνθρωπο σε ράντζο νοσοκομείου. Θεωρούνται πολύ χαμηλού επιπέδου αυτές οι επισημάνσεις. Κι όμως, οι περισσότεροι αιρετοί, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ουδεμία σχέση έχουν με την καθημερινότητα των ψηφοφόρων τους. Ζουν στη φούσκα τους.

** Έγιναν τα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, στο Βοτανικό, παρουσία του υπουργού Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Στην είσοδο του τεμένους, όπως σε όλα τα δημόσια κτήρια, υπάρχει ταμπέλα σε λευκό-μπλε όπου αναγράφεται «Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας, Ισλαμικό Τέμενος». Σαν να εισέρχεται δηλαδή ο πιστός σε οργανισμό του δημοσίου. Μην τυχόν και δεν τους το βγάλουν ξινό δηλαδή…

** Εύγλωττος ο πρόεδρος της Βουλής, μέσα σε μια φράση συμπύκνωσε τη νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης». Ο Νίκος Βούτσης το είπε με αφορμή «τα δικά τους παιδιά», για τα οποία φρόντισε να γίνουν μετατάξεις. Η ίδια φράση εξηγεί πολλά για την κοινοβουλευτική ομάδα που κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να διαλύσει κάθε ελπίδα διαφορετικής διακυβέρνησης. Θλιβερή Αριστερά μιμείται και αντιγράφει τη θλιβερή Δεξιά και το θλιβερό Κέντρο.

* Το ηθικό πλεονέκτημα έγινε μειονέκτημα…

** Σε άλλα νέα, έκανε δήλωση η Βάνα Μπάρμπα: «Μου έγινε μια πρόταση από το ΚΙΝΑΛ, από το ΠΑΣΟΚ. Για μένα είναι ένα κόμμα της καρδιάς εδώ και πολλά χρόνια». Κάπου εδώ πετιέται ο κλακαδόρος της Γεννηματά και λέει «Γιατί; Ο άλλος ήταν καλύτερος;». Και μονολογούμε, μήπως καλύτερα να καθίσει ο άλλος 26 χρόνια ακόμα;

Send this to a friend