Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η χαρά του σεξ με γυναίκες που τις δέρνει ο νταβατζής τους

** Μικρή είδηση που αφορά χιλιάδες άτομα. Εντοπίστηκε κύκλωμα που εκμεταλλευόταν κορίτσια, Μολδαβές. Ζευγάρι Αλβανών (μαζί με άλλα δέκα άτομα) εντόπιζε φτωχά, ανυπεράσπιστα κορίτσια και τα έφερνε στην Ελλάδα. Έπαιρναν το διαβατήριο, τις πλάκωναν στις μπουνιές, τις κλείδωναν σε διαμερίσματα και τις έκαναν πάσα σε πελάτες.

** Μικρή είδηση που αφορά χιλιάδες άτομα. Εντοπίστηκε κύκλωμα που εκμεταλλευόταν κορίτσια, Μολδαβές. Ζευγάρι Αλβανών (μαζί με άλλα δέκα άτομα) εντόπιζε φτωχά, ανυπεράσπιστα κορίτσια και τα έφερνε στην Ελλάδα. Έπαιρναν το διαβατήριο, τις πλάκωναν στις μπουνιές, τις κλείδωναν σε διαμερίσματα και τις έκαναν πάσα σε πελάτες.

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

* Κάπου εδώ πετάγεται ο ηλίθιος να πει ότι μιλάμε για «το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο». Πρόκειται για λογοτεχνική έκφραση του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ που έγινε ευρύτερα γνωστή από γιατρούς και μελέτες για μεταδιδόμενα νοσήματα στις αρχές του 20ού αιώνα. Ιστορικά ανυπόστατη η έκφραση λοιπόν.

* Οι Μολδαβές ήταν σκλάβες του σεξ. Χωρίς τη θέλησή τους. Δημοσιεύτηκαν μάλιστα περιγραφές σε πρώτο πρόσωπο, για ράμματα από το πολύ ξύλο, για γυναικολογικά προβλήματα, για υποχρεωτική λήψη αντισυλληπτικών. Κάθε κορίτσι απέφερε στο κύκλωμα 100.000 ευρώ.

* Πόσο πάει; Είκοσι ευρώ. Εντοπίστηκαν έξι Μολδαβές. Ας κάνουμε τη διαίρεση. Τριάντα χιλιάδες φορές δίποδα των Αθηνών ικανοποίησαν κάτι με αυτά τα κορίτσια. Τριάντα χιλιάδες δεκάλεπτα_ τόσο διαρκεί η επαφή, λένε τα κορίτσια. Κάποιοι ζήτησαν πίσω τα χρήματα, δεν ήταν καλές οι υπηρεσίες_ πονούσε η επαγγελματίας των αρχαιότερων υπηρεσιών.

* Εγκληματίες και οι πελάτες. Χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς «ναι με αλλά».

** Ελάτε να μετρήσουμε σε ευρύτερη κλίμακα τους εγκληματίες που βρίσκουν χαρά με αυτές τις υπηρεσίες. Ξεκινάμε με χαρτογράφηση αντιγράφοντας από παλαιότερα δημοσιεύματα. «Από τη Σοφοκλέους μέχρι το Μεταξουργείο λειτουργούν 315 οίκοι ανοχής, οι οποίοι όλοι είναι παράνομοι. Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, μόλις τρεις διαθέτουν άδεια».

* Αντιγράφουμε και από αλλού: «Σε νέα μελέτη, που συντάχθηκε βάσει στοιχείων από περισσότερες από 17.000 ιερόδουλες, διαπιστώνεται ότι οι Ελληνίδες κυριαρχούν στην βιομηχανία της πορνείας και έχουν αντικαταστήσει εκείνες από την ανατολική Ευρώπη. Ορισμένες γυναίκες το κάνουν μόνο και μόνο για μια τυρόπιτα γιατί έχουν ανάγκη από φαγητό. Άλλες πάλι για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς και έκτακτες ανάγκες ή για να αγοράσουν ναρκωτικά όπως δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που πραγματοποίησε τη μελέτη».

* Ελάτε να μετρήσουμε τους πελάτες σε αυτό το πλαίσιο, το πανελλαδικό. Πολλαπλασιάστε τις γυναίκες με τους πελάτες, σύμφωνα με αυτά τα πρόχειρα στοιχεία που έχουμε. Θα μπορούσαν να είναι μισό εκατομμύριο «επαφές» τη μέρα. Δεν μας αρέσει, φαίνεται πολύ. Να πούμε ότι δεν δουλεύουν όλες κάθε μέρα, ότι δεν έχουν όλες τους πενήντα πελάτες που είχαν οι κλειδωμένες Μολδαβές.

* Λίγες χιλιάδες παραπάνω ή παρακάτω, αυτά είναι τα νούμερα της δυστυχίας.

* Κάπου εδώ πετάγεται ο ηλίθιος να πει ότι αυτές οι γυναίκες «ικανοποιούν ανάγκες». Ότι χάρη σε αυτές οι άντρες δεν βιάζουν, ότι χάρη σε αυτές οι οικογένειες παραμένουν ενωμένες (επειδή η σύζυγος δεν ικανοποιεί παραξενιές), ότι υπάρχουν ανάπηροι και γέροι και άσχημοι που δεν θα έβρισκαν αλλιώς γυναίκα. Να μην βρουν ποτέ τους. Δεν μπορεί η δική τους ανάγκη να δικαιολογεί τα κυκλώματα, τη βία, τον εγκλεισμό, τον σωματικό πόνο, τον εξευτελισμό.

* Παρένθεση: δεν υπάρχει καμία μελέτη που να συσχετίζει την απουσία οίκων ανοχής με την αύξηση βιασμών. Είναι μια ακόμα ανιστόρητη μπαρούφα.

* Κάποια στιγμή θα πρέπει πολύ σοβαρά να συζητήσουμε την ποινικοποίηση της πληρωμένης επίσκεψης. Ο πελάτης είναι εξίσου ένοχος με τον μαστροπό.

Send this to a friend