• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 02:27

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Διαλέγοντας κυβέρνηση από τα μεταχειρισμένα και οι... διακοπές σε αντίσκηνο για όσους αποχωρούν από το Μαξίμου

**  Ψωνίσαμε πάλι από τα μεταχειρισμένα. Αυτό είναι καλό να το θυμόμαστε. Δεν είναι κακό να αγοράζει κάποιος από καταστήματα «δεύτερο χέρι», ίσα ίσα είναι πολύ πρακτικό.

**  Ψωνίσαμε πάλι από τα μεταχειρισμένα. Αυτό είναι καλό να το θυμόμαστε. Δεν είναι κακό να αγοράζει κάποιος από καταστήματα «δεύτερο χέρι», ίσα ίσα είναι πολύ πρακτικό.

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

Ένα παλτό YSL ας πούμε είναι απλησίαστο στον οίκο μόδας ενώ στα μεταχειρισμένα όλο και κάποια ευκαιρία υπάρχει.

* Ας κρατήσουμε την υποσημείωση_ όταν ένα καλό ρούχο πωλείται δεύτερο χέρι είναι επειδή πετάχτηκε. Πέρασε η μόδα του, τρύπησε η φόδρα του ή απλά το βαρέθηκε η ψυχή εκείνου που το φορούσε. Το αυτό ισχύει και με τα κόμματα. Τη Νέα Δημοκρατία την είχε βαρεθεί η ψυχή των Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο ανίκανος και τόσο πλάνος που έκανε το παλτουδάκι το ΝουΔου να μοιάζει μοντελάκι.

* Εν ολίγοις, μόλις περάσουν οι μέρες της μεγάλης χαράς, ας θυμηθούμε ότι η Νέα Δημοκρατία εκφράζεται μερικώς μέσα από το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπάρχει βάθος αμέτρητο στο κόμμα και εκεί στο βάθος βρίσκονται τα στελέχη που έχτισαν το πελατειακό κράτος, που διόριζαν τα δικά τους παιδιά, που στάθηκαν ανίκανοι να ορίσουν πλήρες, δίκαιο φορολογικό σύστημα, που πήγαν πίσω την Ελλάδα με την πολυνομία και τις αντιφάσεις της.

* Κάτι ακόμα. Μια χαρά πολιτικός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως επίσης μια χαρά πολιτικός είναι ο Κώστας Μπακογιάννης. Μια χαρά είναι και η Ντόρα Μπακογιάννη που στο παρά τσακ θα γινόταν Γενική Γραμματέας της Ευρώπης προ διμήνου. Να το δούμε όμως αυτό, το ζήτημα της οικογενειοκρατίας. Από τη μια η φατρία των μητσοτάκηδων, από την άλλη η φατρία των καραμανλήδων, αυτά δεν είναι ευρωπαϊκά πράγματα.

** Το τέλος της δυναστείας των Παπανδρέου γράφεται κατά πάσα πιθανότητα αυτό το μήνα. Ο Νίκος δεν κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής, με όσα δείχνει ως τώρα η κάλπη. Κάτι είναι κι αυτό. Σιγά σιγά να γίνεται δημοκρατική η δημοκρατική παράταξη. Φτάνει με τις τρεις γενιές των αυτοκρατόρων.

* Να πούμε για τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι μάλλον δεν καταλαβαίνουν ποια θέση καταλαμβάνουν στο δημοκρατικό τόξο. Τόση χαρά για τη νίκη της Δεξιάς ούτε οι νεοδημοκράτες δεν έδειξαν. Καλό θα ήταν να προβληματιστούν λιγάκι. Δεν κέρδισαν τίποτε από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πού είναι το διψήφιο αποτέλεσμα για το οποίο  μιλούσαν;

** Για τον Παύλο Γερουλάνο, καλύτερα που ήλθαν έτσι τα πράγματα. Έδειξε το ποιόν του, καταγράφηκε ο ηγετικός χαρακτήρας του και μπορεί πλέον να βάλει τις βάσεις για κάτι καινούργιο στον κεντρώο χώρο. Να μην χρειαστεί να απολογηθεί για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, να μην χρεωθεί την ανερμάτιστη πορεία του ΚΙΝΑΛ. Έχει ηγετικά χαρίσματα και φάνηκαν, ας γίνει και το νέο κόμμα να συσπειρώσει τους κεντρώους.

** Κρίμα για το Ποτάμι. Καταστράφηκε το χαρακτηριστικό που το δημιούργησε, από την έντονη προσωπικότητα του Σταύρου Θεοδωράκη. Το ότι υπήρξε και ανερμάτιστος και οπορτουνιστής, δεν βοήθησε.

** Για όσους μέθυσαν με εξουσία τα τελευταία χρόνια, έρχεται η ώρα να καταλάβουν ότι χάνοντας την κυβέρνηση, χάνουν και τους φίλους που προκύπτουν από αυτήν. Εντάξει, λόγω ηλικίας δεν θα επιστρέψουν στα αντίσκηνα στις μικρές Κυκλάδες αλλά καλό θα ήταν να μην κάνουν σχέδια για διακοπές σε σκάφη της… πώς την έλεγαν… της πλουτοκρατίας.

Send this to a friend