• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 19:19

Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η ασέβεια του πρωθυπουργού και η πτώση των βραχύχρονων μισθώσεων

Δεν είναι έγκλημα οι διακοπές σε θαλαμηγό ούτε το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών ούτε το ιδιωτικό μαιευτήριο αλλά η υποκρισία τσακίζει…

Δεν είναι έγκλημα οι διακοπές σε θαλαμηγό ούτε το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών ούτε το ιδιωτικό μαιευτήριο αλλά η υποκρισία τσακίζει…

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

Όλη αυτή η ρητορική για τις «ελίτ», όλες αυτές οι εξαγγελίες για φορολόγηση των εφοπλιστών, πήγαν στον πάτο της θάλασσας του Ιονίου.

* Ένα το κρατούμενο με τον εφοπλιστή που κάνει δώρο διακοπές. Δυο τα κρατούμενα με τη συγκυρία. Με εκατό νεκρούς στη βάρδια του, κανείς δεν πάει διακοπές. Έπρεπε να βρει μια γωνιά να πάει να κλάψει, ένα λάκκο να πάει να κρυφτεί.

* Ποια ακριβώς ιδιότητα έχει η Κατερίνα Παναγοπούλου; Θέλω να πω, τί δουλειά κάνει; Πώς ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού για ζητήματα Διασποράς; Είναι παράταιρο να το ανακοινώνει η ίδια και όχι το Μαξίμου και μάλιστα σε πλαίσιο δικής της ανακοίνωσης για τις διακοπές του πρωθυπουργού.

* Αυτές οι διακοπές θα κοστίσουν στον πρωθυπουργό πολλά περισσότερα από όσα θα κόστιζαν διακοπές αν τις πλήρωνε. Θα κοστίσουν σε μονάδες εκλογικής αναμέτρησης. Ήταν το μοιραίο λάθος. Περισσότερο από τους κακούς χειρισμούς του Βαρουφάκη, περισσότερο από τον αψύ Πολάκη, περισσότερο από την ισοπέδωση της εκπαίδευσης από τον Γαβρόγλου, περισσότερο κι από την ίδια τη φωτιά στο Μάτι. Οι μυστικές διακοπές δείχνουν ασέβεια στους νεκρούς και αυτό είναι κάτι που δεν θα συγχωρέσει εύκολα ο ελληνικός λαός.

* Ασέβεια και αναισθησία.

** Σε άλλα νέα, αυξήθηκαν τα διαμερίσματα που ενοικιάζονταν μέσω Airbnb/ Βooking και έπεσαν οι τιμές. Δεν είχαν υπολογίσει οι ιδιοκτήτες το κόστος απόσβεσης της ανακαίνισης ούτε το ζήτημα της πληρότητας. Έβαζαν μια τιμή, ό,τι να ’ναι και πολλαπλασίαζαν με το τριάντα. Όταν όμως σε ένα χωριό όπου ενοικιάζονταν τρία σπίτια ξαφνικά ενοικιάζονται πενήντα, λογικό είναι να μην υπάρχει πληρότητα. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλα χωριά στο πλανήτη, στη Λατινική Αμερική, στην Ασία, στη Νέα Ζηλανδία. Παντού διατίθενται όλο και περισσότερα διαμερίσματα. Αυτό δεν το είχαν υπολογίσει οι ιδιοκτήτες.

* Δεν είχαν υπολογίσει επίσης τα έξοδα της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Αν αλλάζει επισκέπτης κάθε δυο ημέρες, έχει έξοδα καθαρότητας. Αν υπάρχει διαχειριστής, έχει αμοιβή. Υπάρχουν και οι κρατήσεις της εφορίας και το ποσοστό της πλατφόρμας. Εν ολίγοις, με ένα διαμερισματάκι δεν πλουτίζει κανείς.

* Η πτώση των εσόδων σε νούμερα, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα Τα Νέα: Ο μέσος όρος των εσόδων το 2018 έπεσε κατά 28% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης των ακινήτων μειώθηκε κατά 17%.Το μέσο εισόδημα ανά ακίνητο υποχώρησε πέρυσι στα 58,2 ευρώ τη μέρα, όταν στο τέλος του 2017 ήταν 80,7 ευρώ.

Send this to a friend