Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η Δούρουφον, βρες το δικό σου πακέτο ομιλίας και ο ΦΠΑ σε κέτσαπ, μουστάρδα

** Τα πάντα είναι επικοινωνία. Κάπου εκεί καταλήγει το διαφημιστικό σποτ της υποψήφιας περιφερειάρχη Ρένας Δούρου…

** Τα πάντα είναι επικοινωνία. Κάπου εκεί καταλήγει το διαφημιστικό σποτ της υποψήφιας περιφερειάρχη Ρένας Δούρου…

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

Δεν θα το λέγαμε «προεκλογικό» καθώς περισσότερο παραπέμπει σε «βρες το δικό σου πακέτο ομιλίας». Κι επειδή η ίδια αναφέρεται σε επικοινωνία, ας δούμε τα δικά της λάθη επικοινωνίας στο συγκεκριμένο σποτ.

* Αναφέρεται σε μαζικά μηνύματα που στάλθηκαν κακόβουλα με την υπογραφή της, «Δώσε μου φωτιά ν’ ανάψω, δώσε μου κρασί να πιώ, δώσε μου φωτιά τα κάψω…». Ουσιαστικά εξυπηρετεί εκείνον που έστειλε το μήνυμα εφόσον το διαδίδει ακόμα περισσότερο.

* Είναι υπερβολικά αυτοαναφορική και εστιάζει σε επιθέσεις που δέχεται από κάποιο «τοξικό άτομο». Αυτά δεν αφορούν τους ψηφοφόρους. Αφορούν τα στελέχη του γραφείου τους, έναν μικρόκοσμο που κινείται γύρω της. Οι ψηφοφόροι θέλουν αποχετεύσεις να μην πνίγονται και πυροσβεστήρες να μην καίγονται.

* Ο ανώνυμος εχθρός, το «τοξικό άτομο» που φέρεται να έστειλε το κακόβουλο μήνυμα φέρεται ταυτόχρονα να έκοψε τα τηλεοπτικά πλάνα της επίσκεψης Δούρου στην καμένη γη. Αν τα συνδυάσουμε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον Αλαφούζο ή τον Παπαχελά. Εκτός αν ο Πατούλης έχει ρόλο στη μονταζιέρα. Αυτό που μας λέει δηλαδή είναι ότι καιγόταν το Μάτι αλλά τα κανάλια είχαν καημό να καταστρέψουν εκείνη προσωπικά.

* Η ατάκα, ότι θα υποχρεώσει τα μέσα ενημέρωσης να συμμετάσχουν στη διάδοση των μηνυμάτων διάσωσης, είναι εντελώς άστοχη. Σαν να ζήτησε βοήθεια και να της αρνήθηκαν.

* Η όλη αντίληψη ότι τα πάντα είναι επικοινωνία, προσφέρεται για Δούρουφον αλλά όχι για εκλογές.

** Σε άλλα νέα, ένα αυτοκίνητο κόπηκε στη μέση, λόγω σύγκρουσης στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας, έξι η ώρα το απόγευμα. Η καραμπόλα έγινε σε σημείο όπου υπάρχουν φανάρια ανά εκατό μέτρα.

* Λίγο αργότερα στην οδό Θησέως αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρέσυρε κορίτσι και το πέταξε πολλά μέτρα μακριά. Ο οδηγός δεν σταμάτησε καν να δει τί έκανε.

* Την ίδια ημέρα  στη λεωφόρο Κορωπίου - Μαρκοπούλου βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα συγκρούστηκε με φορτηγό και αυτοκίνητο. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε σε λίγους μήνες πώς τιμωρήθηκαν οι οδηγοί που προκάλεσαν τα τροχαία. Αν τιμωρήθηκαν δηλαδή.

** Για να δούμε αν θα μειωθούν οι τιμές στα προϊόντα που θα πωλούνται από Δευτέρα με χαμηλότερο ΦΠΑ. Για να εφαρμοστεί το μέτρο θα πρέπει οι μπακάληδες της χώρας να διαχωρίσουν τα προϊόντα, να πουν δηλαδή από εδώ το κέτσαπ, 13%, πέφτει η τιμούλα, από εκεί η μουστάρδα, μια από τα ίδια, 24%.

* Η πρακτική, είτε αυξάνεται ο φόρος είτε μειώνεται, δείχνει ότι ο καταναλωτής είναι ζημιωμένος, από τη στρογγυλοποίηση των ποσών.

Send this to a friend