Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ευρώπη «βλέπει» η Ελλάδα για την ένταση με Τουρκία και περιμένει… τηλεφώνημα Μέρκελ για αποκλιμάκωση

ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ

O Πρετεντέρης, το μπουκάλι και άλλα τινά

** Σχολιάζει το πανελλήνιο την πιθανότητα να διοριστεί ο Γιάννης Πρετεντέρης διευθυντής του μεγάρου Μουσικής. Στέκονται σε μια εικόνα, θεωρώντας ότι είναι ικανή να αναιρέσει την ιστορία ενός επαγγελματία.

Δείτε επίσης

Τάκης Σπυριδάκης: Ο θάνατος που σημάδεψε τη ζωή του αλλά και ο χωρισμός με τη δεύτερη σύζυγό του
Άντε γεια! Άδειασαν και τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων – Ξηλώνονται και οι αφίσες

* Μια εικόνα από το γήπεδο, μια εικόνα που αναπαράγεται και σχολιάζεται στα βάθη των δεκαετιών. Μια εικόνα κακής στιγμής. Πολύ μικροπρεπές πάντως, να στέκονται στη στιγμή και όχι στις ικανότητες ενός ανθρώπου.

* Ο Πρετεντέρης είναι κορυφαίος δημοσιογράφος, κορυφαίος αρθρογράφος. Δεν χρειάζεται να συμφωνεί κάποιος με την άποψή του για να διακρίνει τη διαύγεια της γραφής, την τεκμηρίωση της άποψης. Η ευφυία, η συγκρότηση και η μόρφωση δεν κρύβονται ειδικά όταν κάποιος γράφει κάθε μέρα επί δεκαετίες.

* Ο Πρετεντέρης ήταν επικεφαλής του ενθέτου «Νέες Εποχές» της εφημερίδας το Βήμα, ενός ενθέτου για τις ιδέες, τη σκέψη, τη φιλοσοφία, την ανάλυση. Η δημιουργία των «Νέων Εποχών» ήταν από μόνη της πρωτοποριακή. Η διάρκεια και η ποιότητα της έκδοσης άλλαξε τα δεδομένα του Τύπου. Η εφημερίδα έπαψε να προβάλλει τα εφήμερα και άρχισε να δίνει στους αναγνώστες τροφή για τη σκέψη, πέρα από την ειδησεογραφία.

* Δεν θα καταφέρουν να αναιρέσουν το αποτύπωμα του Πρετεντέρη όσοι κοπανάνε το πληκτρολόγιο στα κοινωνικά δίκτυα, γράφοντας θυμωμένα για το μπουκάλι που εκτοξεύτηκε κάποτε. Δείχνουν το δικό τους έλλειμμα, όχι τη δική του ανεπάρκεια.

** Σε λίγες εβδομάδες έχουμε εκλογές στον Καναδά. Αναδεικνύεται νέο είδος υποψηφίων, τα πολιτικά βρέφη. Πρόκειται για άτομα που δεν έχουν καμία ιστορία, δεν μπορούν να κατηγορηθούν για κανένα ατόπημα του παρελθόντος. Από τις σπουδές απευθείας στα βουλευτικά έδρανα.

* Το μακρύ βιογραφικό και το παρελθόν στο δημόσιο λόγο δημιουργούν προβλήματα στα κόμματα. Ένα ατυχές σχόλιο στο facebook μπορεί να ακυρώσει υποψηφιότητα. Οτιδήποτε έχει λεχθεί στο πλαίσιο μιας συζήτησης, είναι ικανό να φέρει την καταστροφή. Σαν να μην υπάρχει η πιθανότητα να έχει αλλάξει κάποιος άποψη, να έχει μετανιώσει για μια ανοησία.

** Σε άλλα νέα τίθεται σε ισχύ ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις υπηρεσίες πληρωμών με πλαστικό χρήμα. Οι τραπεζίτες κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν πού βρίσκονται, δηλαδή στη χώρα όπου οι πληρωμές με κάρτα προσκρούουν στο «κάτι έχει πάθει το μηχάνημα σήμερα. Μετρητά δεν έχεις, φίλε;».

* Οι υπηρεσίες πληρωμών με κάρτα θα λειτουργήσουν την ίδια ημέρα που θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, την ίδια ημέρα που οι οδηγοί θα σταματήσουν να παραβιάζουν το κόκκινο.

Ο Γεωργιάδης στο «Ελληνικό»: Πάνε όλα γρήγορα και όπως τα θέλαμε
Πάρε τον ΕΟΤ στα χέρια σου
Σπίτι όσο χωρείς, πεζούλα όσο θωρείς
Το φίδι αλλάζει δέρμα την άνοιξη
Η Στρεβλή Δημοκρατία των Αθηνών
Η αστυνομία που θέλουμε