Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ

Τα μόρια των πολιτικών στη φόρα

Ειλικρινά τώρα, ενδιαφέρεται κανείς να δει φωτογραφίες με τα απόκρυφα πολιτικών προσώπων; Ενδιαφέρεται κανείς να παρακολουθήσει βίντεο με σεξουαλικές επιδόσεις του κάθε δημάρχου, του κάθε υπουργού;

* Στην Γαλλία ο Μπενζαμέν Γκριβό απέσυρε την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Παρισιού επειδή κυκλοφόρησαν μηνύματα ερωτικής φύσης και ένα βίντεο με τη στύση του. Ηθικολόγοι που ασχολούνται με τις ξένες στύσεις ενοχλήθηκαν επειδή η αποδέκτης των μηνυμάτων δεν ήταν η σύζυγος και μητέρα των παιδιών του Γκριβό. Ήταν «άλλη γυναίκα».

* Κάποτε ο κόσμος γυρνούσε την πλάτη στο κουτσομπολιό αυτού το είδους και περιφρονούσε όσους προσπαθούσαν να διασύρουν δημόσια πρόσωπα με προσωπικά δεδομένα. Κάποτε στην Ευρώπη υπήρχε πόρτα στα υπνοδωμάτια και οι ψηφοφόροι δεν κολλούσαν το μάτι στην κλειδαρότρυπα.

* Στις μέρες μας η παραβίαση θεωρείται ακτιβισμός. Το υλικό που αφορά τον Μπενζαμέν Γκριβό διοχετεύτηκε από τον Ρώσο «ακτιβιστή-καλλιτέχνη» Πιοτρ Παβλένσκι. Το «ακτιβιστής-καλλιτέχνης» σε εισαγωγικά.

* Εξηγεί λοιπόν ο Ρώσος κουτσομπόλης ότι υπήρχε συναίνεση, η παραλήπτης ήταν ενήλικη αλλά ο ίδιος παρενέβη για να «καταγγείλει την υποκρισία» του υποψήφιου «ο οποίος θέλει να είναι ο δήμαρχος των οικογενειών και πάντα προβάλει τη γυναίκα του και τα παιδιά ως παράδειγμα».

* Δεν χρειάζεται να μπούμε σε αντιπαράθεση, να ισχυριστούμε ότι μια παράλληλη σχέση ενδεχομένως να κάνει καλό στο γάμο. Κάποιοι το αντιμετωπίζουν πιο ανοιχτά κάποιοι πιο συντηρητικά. Καθένας επιλέγει για τον εαυτό του.

* Κάποτε η προσωπική ζωή προστατευόταν από τους δημοσιογράφους. Ο Φρανσουά Μιτεράν απέκτησε κόρη από παράλληλη σχέση αλλά ποτέ κανένα έντυπο δεν αναφέρθηκε σε αυτήν μέχρι την ημέρα της κηδείας του, όταν η επίσημη σύζυγος έβαλε στο πλαίσιο της οικογένειας την άγνωστη θυγατέρα.

* Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του Γάλλου Προέδρου της Δημοκρατίας κυκλοφόρησε ένας τόμος με τα γράμματα που έστειλε στην ερωμένη του. To βιβλίο περιλαμβάνει 1.218 παθιασμένες επιστολές που αποκαλύπτουν όλες της παραμέτρους αυτής της παράνομης σχέσης που διήρκεσε τριάντα χρόνια.

* Υπάρχει μια κολοσσιαία διαφορά ανάμεσα στη διοχέτευση της φωτογραφίας τους πέους του Γκριβό με την έκδοση των επιστολών του Μιτεράν και τούτο δεν έχει να κάνει με την κομψότητα της γραφής. Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν με σκοπό να καταστρέψουν την υποψήφιο δήμαρχο ενώ το βιβλίο εκδόθηκε για να συμπληρώσει κενά στην ιστορική αφήγηση.

* Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με υποψήφιο στο Δήμο της Αθήνας ο οποίος εξελισσόταν σε επικίνδυνο εσωκομματικό αντίπαλο. Λέγεται ότι το βίντεο που έγινε αφορμή να αποσύρει την υποψηφιότητα είχε βγει στον αέρα από το ιερατείο του κόμματος.

* Ειλικρινά τώρα, ενδιαφέρεται κανείς για τα προσωπικά των άλλων; Των γειτόνων, των συναδέλφων, των αιρετών; Ποιο έλλειμα δημιουργεί άραγε αυτό το ενδιαφέρον;

Τσίπρας για Μυκήνες: Η στάση της κυβέρνησης προκαλεί οργή
Ο Γεωργιάδης στο «Ελληνικό»: Πάνε όλα γρήγορα και όπως τα θέλαμε
Πάρε τον ΕΟΤ στα χέρια σου
Σπίτι όσο χωρείς, πεζούλα όσο θωρείς
Το φίδι αλλάζει δέρμα την άνοιξη
Η Στρεβλή Δημοκρατία των Αθηνών