Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Το κόστος του ΑΜΚΑ και η ωραία ζωή για τον Φλώρο της ENERGA

** Ο Γιάννης Βρούτσης είναι τουλάχιστον ειλικρινής. Λέει ότι καταργεί το ΑΜΚΑ για αλλοδαπούς, την «αλόγιστη χορήγηση ΑΜΚΑ» σε άτομα τρίτων χωρών. Oι προκάτοχοί του τα έδιναν θεωρητικά όλα_ και γιατρούς και φάρμακα και τα πάντα.

** Ο Γιάννης Βρούτσης είναι τουλάχιστον ειλικρινής. Λέει ότι καταργεί το ΑΜΚΑ για αλλοδαπούς, την «αλόγιστη χορήγηση ΑΜΚΑ» σε άτομα τρίτων χωρών. Oι προκάτοχοί του τα έδιναν θεωρητικά όλα_ και γιατρούς και φάρμακα και τα πάντα.

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

Πρακτικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρείχε στους ευπαθείς αλλοδαπούς ένα βόθρο. Από θεωρία τέλεια, στην πράξη όμως ποτέ δεν εξευτελίστηκε ξανά το ελληνικό κράτος στο ζήτημα της υποδοχής μεταναστών όσο στα χρόνια της Αριστεράς και της Προόδου.

* Σε αυτή τη συζήτηση εμφανίζονται δυο τοποθετήσεις. «ΑΜΚΑ αδιακρίτως για όλους», «ΑΜΚΑ ποτέ για κανέναν». Δεν υπάρχουν στα κόμματα παράμετροι και αποχρώσεις. Θα μπορούσαν να τεθούν ερωτηματικά. Άραγε πρέπει να έχουν δωρεάν περίθαλψη όλοι όσοι πατούν ελληνικό έδαφος; Και ποιος την πληρώνει αυτήν την περίθαλψη;

* Μερικά παραδείγματα, αντιδραστικής φύσης. Κάτοικος γειτονικής χώρας εισέρχεται στο νοσοκομείο στα επείγοντα και χειρουργείται. Δεν έχει εργαστεί ποτέ στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι νόμιμα, άρα δεν έχει συμβάλλει στο ασφαλιστικό σύστημα και τα λοιπά. Είναι σωστό ή λάθος να αποχωρήσει χωρίς να πληρώσει νοσήλεια; Ένας εργαζόμενος που δεν πληρώνει ασφάλιση (επειδή το ελληνικό κράτος αφήνει περιθώρια παράνομης εργασίας) πώς θα εξασφαλίσει τις ιατρικές εξετάσεις για τον ίδιο και την οικογένειά του;

* Πάντως ας μας κάνουν τη χάρη οι συριζαίοι, είναι οι μόνοι που δεν δικαιούνται να εμφανίζονται με ανθρωπιστική ρητορική και αγωνίες για τα παιδάκια των μεταναστών. Επί των ημερών τους τα παιδάκια των μεταναστών έζησαν την απόλυτη φρίκη.

** Για το έργο της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούμε να μιλήσουμε όταν ο καιρός θα έχει παρέλθει και θα υπάρχει έργο. Σε επίπεδο επικοινωνίας προς τα παρόν δίνουν το στίγμα οι περιγραφές οσμών κάνναβης στο Μαξίμου, οι προγραμματισμένοι αιφνιδιασμοί Κικίλια στα εφημερεύοντα και οι κατσαριδοκτονίες του Μηταράκη. Ελαφρότητες του καλοκαιριού.

** Βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας, να μην κρίνονται δικαστικές αποφάσεις. Να αναφέρουμε απλά, χωρίς σχόλιο και χωρίς πρόθεση κριτικής ότι αφέθηκε ελεύθερος ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος εξέτιε ποινή 21 ετών για την υπόθεση ENERGA. Ελαφρυντικά, 50.000 ευρώ και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

* La vie est belle.

** Είναι ωραίες οι Βρυξέλλες και θα βολευτεί μια χαρά ο Αντώνης Σαμαράς, αν τυχόν ξαναπάει να ζήσει εκεί. Αγάπη και ειρήνη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Αν το σετάκι συμπληρωθεί με τη σωστή επιλογή ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει βάσεις για τη δική του μακροημέρευση στο πόστο του.

Send this to a friend