Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το παλιό μυαλό του Κυρανάκη και ο Παπαθεοδώρου στην οδό Γερουλάνου

** Νέος άνθρωπος, παλιό μυαλό. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε σε επίδομα παιδιών που θα θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία, 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση. Έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το επίδομα θα δίνεται σε ελληνόπουλα»…

** Νέος άνθρωπος, παλιό μυαλό. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε σε επίδομα παιδιών που θα θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία, 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση. Έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το επίδομα θα δίνεται σε ελληνόπουλα»…

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

Το ανέφερε ως απάντηση σε σχόλιο ότι «είναι κίνητρο για τους γύφτους». Πριν μπούμε στην ουσία, να πούμε ότι οι αθίγγανοι είναι έλληνες πολίτες, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς εξαιρέσεις. Όταν λοιπόν οι αθίγγανοι γεννούν δέκα παιδιά, γεννούν δέκα ελληνόπουλα.

* Κατάλαβε τη γκάφα και εξήγησε εκ των υστέρων ότι τα τσιγγανόπουλα είναι ελληνόπουλα. Η πρώτη του, η αυθόρμητη απάντηση είχε άλλο νόημα.

* Πάμε παρακάτω, να εξηγήσουμε γιατί είναι έξυπνο να δίδονται τα επιδόματα σε όλους τους μόνιμους κατοίκους της χώρας, ασχέτως υπηκοότητας. Πάμε λίγο πίσω χρονικά, με μια ερώτηση: ποια θα ήταν άραγε η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων εάν το ελληνικό κράτος είχε φροντίσει για τη νομιμότητα της εργασίας των αλλοδαπών; Ας κάνει έναν υπολογισμό ο πολύς Κυρανάκης με αληθινά νούμερα. Πόσοι Αλβανοί εργάστηκαν χωρίς ένσημα, χωρίς οι εργοδότες τους να συμβάλλουν με ασφαλιστικές εισφορές;

* Είναι σχεδόν απίθανο να υπολογίσει κανείς πόσοι αλλοδαποί εργάστηκαν στις οικοδομές και στα χωράφια τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι σχεδόν απίθανο να υπολογίσει κανείς τις χιλιάδες των γυναικών που πρόσφεραν βοήθεια στα σπίτια, φρόντισαν τους γονείς μας και τα παιδιά μας. Ξέρουμε όμως ότι ήταν στην πλειονότητα νέοι και υγιείς. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ζουν περίπου 500.000 άτομα αλβανικής καταγωγής. Θα μπορούσαν να είχαν πληρώσει ταμεία επί τρεις δεκαετίες, να βοηθήσουν στη ρευστότητα και στη διατήρηση των συντάξεων. Οι Κυρανάκηδες όμως θέλουν μια νέα κοινωνική τάξη, να ζει στο περιθώριο της ελληνικότητας χωρίς προοπτική ένταξης.

* Σε μια άλλη μακρινή χώρα που παίρνει δύναμη από τους μετανάστες, στον Καναδά, οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπηκόους. Αν λοιπόν έχουν την κάρτα μόνιμου κατοίκου μπορούν να ζητήσουν ακόμη και το επίδομα πρώτης κατοικίας, το οποίο είναι μετρητά περίπου 25.000 ευρώ. Ταυτόχρονα μπορούν να ζητήσουν απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για την αγορά πρώτης κατοικίας, περίπου 5.000 ευρώ. Έτσι κινείται η οικονομία, πληρώνουν ταμεία και φόρους, αγοράζουν σπίτι, σπουδάζουν τα παιδιά τους, ανοίγουν επιχειρήσεις. Προκοπή για όλους σημαίνει έσοδα για το κράτος.

* Να μην θέσουμε ζητήματα καλής καρδιάς και καλοσύνης. Να το δούμε πρακτικά. Δίνοντας στον αλλοδαπό αυτά τα δυο χιλιάρικα, ως επίδομα γέννησης παιδιού, δημιουργούνται βάσεις για την περιλάλητη «ανάπτυξη». Ο μετανάστης θα τα φέρει πίσω τα δυο χιλιάρικα στο πολλαπλάσιο. Αυτά πάνε μαζί. Αν η Νέα Δημοκρατία φέρει επενδύσεις, κάποιοι πρέπει να δουλέψουν εκεί. Αν οι εργαζόμενοι είναι στο σύστημα που ονομάζεται «ελληνικό κράτος», όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

** Σε άλλα νέα, έχει ενδιαφέρον για το συμβολισμό της η αποψινή εκδήλωση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

* Οι υποψήφιοι δεν διαλέγουν τυχαία τους χώρους των προεκλογικών εκδηλώσεων. Αν δηλαδή κάποιος πάει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου για ομιλία, έχει κάνει μια υποσυνείδητη επιλογή. Ο κιναλίτης πρώην υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου επιλέγει την οδό Γερουλάνου στην Αργυρούπολη στον συμβολικό αριθμό «58».

* Ο Παπαθεοδώρου οργανώνει τη συνάντηση Σάββατο στο «Siempre Family», δηλαδή καφέ μπαρ «Πάντα οικογένεια». Κι αυτό έχει το συμβολισμό του αν το συνδυάσουμε με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ που έχει τυπώσει πάνω στην πρόσκληση.

Send this to a friend