Αθήνα

6 oC

αίθριος καιρός

Το πέρα δώθε στο Ελληνικό, οι παπάδες και η ανδρική κυριαρχία

** Μια καλόπιστη ερώτηση για τους έξι ουρανοξύστες στο Ελληνικό. Πριν την ερώτηση, κάποιοι αριθμοί.

** Μια καλόπιστη ερώτηση για τους έξι ουρανοξύστες στο Ελληνικό. Πριν την ερώτηση, κάποιοι αριθμοί.

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

* Οι έξι ουρανοξύστες θα έχουν ύψος 200 μέτρα. Για να έχουμε εικόνα να συγκρίνουμε τα μεγέθη: Ο Πύργος Αθηνών έχει ύψος 103 μέτρα, το Μέγαρο ΟΤΕ έχει ύψος 72 μέτρα, το Χίλτον έχει ύψος 65 μέτρα. Στη Θεσσαλονίκη ο Πύργος ΟΤΕ έχει ύψος 76 μέτρα. Η περιοχή λοιπόν θα αποκτήσει έναν φουτουριστικό χαρακτήρα και θα προσφέρει χώρους εργασίας, κατοικίας και αναψυχής σε χιλιάδες άτομα.

* Υπολογίζεται ότι στα νέα κτήρια θα προσέρχονται 70.000 εργαζόμενοι και περίπου 30.000 τουρίστες καθημερινά.

* Η ερώτηση: Πώς θα μετακινείται όλος αυτός ο κόσμος; Μήπως από τη λεωφόρο Ποσειδώνος; Μήπως από τη Βουλιαγμένης; Να θυμίσουμε, για όσους τυχόν δεν πηγαίνουν προς την αθηναϊκή Ριβιέρα, ότι οι δρόμοι είναι ήδη επιβαρυμένοι από κίνηση. Τα συγκοινωνιακά έργα είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και καλό θα ήταν να γίνουν ταυτόχρονα με την ιδιωτική επένδυση.

** Σε άλλα νέα η Ελλάδα παραμένει ένα θεοκρατικό κράτος όπου η Εκκλησία έχει τον πρώτο ρόλο κατά την ορκωμοσία των νέων μελών του Κοινοβουλίου. Βεβαίως να πούμε ότι το μότο μιας Δεξιάς κυβέρνησης παραμένει το Πατρίς-Θρησκεία οπότε αν θέλουμε να κάνουμε κριτική, ας θυμηθούμε τον Αριστερό Αλέξη Τσίπρα_ εκείνον που εξελέγη διατυμπανίζοντας ότι έκανε πολιτικό γάμο. Ας θυμηθούμε λοιπόν τον Τσίπρα να σκύβει ευλαβικά να φιλήσει το χέρι του παπά.

* Μόνο ο Νίκος Φίλης αντιστάθηκε. Και στο παρελθόν ο Αντώνης Τρίτσης. Οι υπόλοιποι όλοι, παραμένουν υπάκουοι στο νόμο του κλήρου. Μαζί με την αγιαστούρα της Βουλής να δούμε και τις τιμές στον Άνθιμο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Οι θεολόγοι της Θεσσαλονίκης τίμησαν τον πιο άγριο εκφραστή της μισαλλοδοξίας. Θλίψη.

** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τους διορισμούς γενικών γραμματέων αγνοώντας εντελώς το ήμισυ του πληθυσμού, δηλαδή τις γυναίκες. Το πιο θλιβερό είναι ότι έχει τη στήριξη των ψηφοφόρων του που θεωρούν δευτερεύον το gender gap και στηρίζουν την ανδρική κυριαρχία με μαχητικά επιχειρήματα «έλα μωρέ, τι έγινε, με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;» και «έχουμε σοβαρά προβλήματα για αν ασχοληθούμε με την ισότητα».

* Αρσενική διακυβέρνηση, ράσα ολούθε_ καλώς ήρθατε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Send this to a friend