Αθήνα

31 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ

Μαρέβα, Σία και Υιοί  

** Αν συγκρίνουμε επαγγελματικές πορείες, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχει πιο ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία από εκείνη του συζύγου της. Εργάστηκε για δώδεκα χρόνια στη Deutsche Bank πριν ιδρύσει το 2012 τον οίκο ενδυμάτων Zeus + Δione.

Δείτε επίσης

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για τις αφίσες του Τσίπρα στην Αθήνα
Το «φαρμάκι» του Νίκου Μουρατίδη για GNTM και Big Brother

* Αυτό που κάνει ξεχωριστό τον οίκο Zeus + Δione είναι η σύνδεση με τις παραδοσιακές φορεσιές, και η αναζήτηση πρώτων υλών στον τόπο παραγωγής, όπως μετάξι από το Σουφλί. Η Γκραμπόφσκι δεν πήρε δυο ραπτομηχανές και μια μοδίστρα να κάνει κάτι από τα ίδια. Η δουλειά της είναι ξεχωριστή κάτι που καθιστά και την ίδια ξεχωριστή.

** Αν συγκρίνουμε επαγγελματικές πορείες, η Σία Κοσιώνη έχει πιο ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία από εκείνη του συζύγου της. Επί δώδεκα χρόνια παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Η κορυφαία της γενιάς της. Διευθύντρια ειδήσεων.

* Για όσους αναρωτιούνται γιατί δεν ανανεώνεται το προσωπικό που παρουσιάζει τις ειδήσεις, η απάντηση είναι απλή. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Πέρα από το «να τα λέει», η παρουσιάστρια πρέπει να θυμάται το όνομα του πρωθυπουργού της Ινδίας, να ξέρει τα βασικά από νομικούς, ιατρικούς όρους ή οτιδήποτε άλλο βγάλει η μέρα. Την ώρα που κάνει ερωτήσεις σε καλεσμένο ακούει στο ακουστικό τον σκηνοθέτη να δίνει οδηγίες σε είκοσι άτομα. Κάποιες φορές πρέπει να μιλάει για ένα θέμα, να ακούει από το ακουστικό κάτι άλλο και ταυτόχρονα να διαβάζει το σημείωμα που της αφήνουν σχετικά με εξελίξεις. Λίγοι τα καταφέρνουν σε αυτό το ρόλο.

* Αν τίθεται ζήτημα «οικογενειοκρατίας» στο Φόρουμ των Δελφών, ίσως θα έπρεπε να αποχωρίσουν τα αγόρια. Τον πρωθυπουργό τον ακούμε κάθε μέρα να λέει τα δικά του, ας αφήσει χώρο για τη σύζυγο η οποία συμβάλλει στην πρωτογενή ανάπτυξη. Τον δήμαρχο της Αθήνας το ξέρουμε, τον έχουμε βαρεθεί, ας αφήσει λίγο χώρο στην πετυχημένη γυναίκα του, να δώσει το δικό της στίγμα.

* Θυμίζουν ίσως όλα αυτά τον Μπασάρ αλ-Άσαντ ή τη βασίλισσα Ράνια ή συστήματα εξουσίας όπου όλα κληροδοτούνται. Πλην όμως στην Ελλάδα όλοι αυτοί ψηφίζονται. Ναι, είναι θλιβερό να κυβερνούν τη χώρα τρεις οικογένειες, ναι, είναι θλιβερό να γίνονται πρωθυπουργοί τα παιδιά των πρωθυπουργών, ναι, είναι θλιβερό να συγκεντρώνεται τόση εξουσία στην οικογένεια των Μητσοτάκηδων αλλά υπάρχει ένα ακόμη πιο θλιβερό δεδομένο: ο λαός αρέσκεται στην οικογενειοκρατία.

* Για να θυμηθούμε τα πιο πρόσφατα. Μήπως διαμαρτυρήθηκε κανείς όταν ο Κώστας Μπακογιάννης αναδείχτηκε ως μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας; Μήπως αντέδρασε κάποια επιτροπή δεοντολογίας; Υπάρχει άραγε τέτοια επιτροπή; Τα ίδια και στον κεντρώο χώρο, με κορυφαία στιγμή Οικογενειακής Δημοκρατίας τον διορισμό του Γιώργου Παπανδρέου ως αρχηγού κόμματος. Στο σπίτι του Σημίτη, ούτε καν στο γραφείο του.

* Κάθε λαός έχει τη Δημοκρατία που του αξίζει και τα Φόρουμ που του αξίζουν. Τούτο δεν σημαίνει ότι είναι ατάλαντα τα πρόσωπα που συνδέονται προσωπικά με τις Οικογένειες.

 

Ο Γεωργιάδης στο «Ελληνικό»: Πάνε όλα γρήγορα και όπως τα θέλαμε
Πάρε τον ΕΟΤ στα χέρια σου
Σπίτι όσο χωρείς, πεζούλα όσο θωρείς
Το φίδι αλλάζει δέρμα την άνοιξη
Η Στρεβλή Δημοκρατία των Αθηνών
Η αστυνομία που θέλουμε