Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ώρα… γενεθλίων και «διορθωτικών κινήσεων» για την κυβέρνηση- Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη

ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ

Mερίδιο στην ανικανότητα γένους θηλυκού

** Η πιο αστεία ατάκα στην πολιτική: «βρείτε άξιες και θα τις ψηφίσουμε». Όχι λοιπόν, δεν θα βρούμε άξιες, θα βρούμε άχρηστες, στο επίπεδο όσων διοικούν από ιδρύσεως ελληνικού κράτους.

Δείτε επίσης

Κατερίνα Καινούργιου: Ο σύντροφός της επιχειρηματίας Φίλιππος Τσαγκρίδης της έκανε δώρο το πορτραίτο της (ΕΙΚΟΝΑ
Mαριλένα Νιτσιάκου: Σε σοκ βρίσκεται η δυναμική κόρη του άτυχου επιχειρηματία, που είναι χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας

* Η συζήτηση ξεκίνησε και πάλι με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι γυναίκες είναι απούσες στις ζυμώσεις. Ο πρωθυπουργός περιβάλλεται από άνδρες και ορισμένοι το βρίσκουν φυσιολογικό. Άλλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα ως δευτερεύον, ως ψευδοπρόβλημα. Το γεγονός ότι απουσιάζει το ήμισυ του πληθυσμού από τη διακυβέρνηση, δεν τους ανησυχεί.

* Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχτηκε πιο ανατολίτης από όσο περιμέναμε. Μόνο πέντε γυναίκες διορίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Πέντε από τους πενήντα έναν. Τραγικό ποσοστό και καμία δικαιολογία δεν σώζει τον πρωθυπουργό.

* Στις δημοτικές εκλογές τα ίδια χάλια. Δεκαεπτά γυναίκες δήμαρχοι σε 331 δήμους. Είναι εθνικής εμβέλειας η αντίληψη της πατριαρχίας. Από το Μαξίμου μέχρι την πιο μικρή κοινότητα.

* Κάπου εδώ πετιέται η κακομοίρα που αναζητεί το πατ πατ στον ώμο από τους αρσενικούς φίλους της «φταίνε δηλαδή οι άντρες επειδή οι γυναίκες δεν συμμετέχουν;», «οι γυναίκες νοιάζονται για τα παιδιά και την οικογένεια, είναι ελεύθερη επιλογή».

* Κάπου εδώ πετιέται το αληθινό αρσενικό, της σκοπιάς και των επικύψεων και λέει ότι στην περίοδο που διανύουμε ο αρχηγός κράτους πρέπει να είναι άντρας και να έχει πάει στρατό και να είναι σκληραγωγημένος και να αντιλαμβάνεται το πολεμικό σκηνικό που στήνει ο Ερντογάν.

* Πώς να παλέψει κανείς με αυτές τις αντιλήψεις όταν τις ενστερνίζονται και άντρες και γυναίκες; Πόσο αντοχή μπορεί κανείς να έχει εξηγώντας ξανά και ξανά ότι οι γυναίκες είναι και αυτές ικανές, σπουδάζουν, εργάζονται, σκέπτονται, δημιουργούν αναλύουν και σύμφωνα με την επιστήμη διαθέτουν τα ίδια κιλά μυαλό με τους άνδρες.

* Πόσο να παλέψει κάποιος με τα αυτονόητα, εξηγώντας ότι οι γυναίκες δεν είναι μειονότητα, δεν μπαίνουν σε πακέτο διεκδίκησης «να γίνει πρόεδρος ένας Ρομά ή ένας γκέι». Το φύλο δεν είναι κοινωνική ομάδα, δεν είναι τάξη, δεν είναι προσανατολισμός ή καταγωγή. Το φύλο είναι μια από τις δυο εκφάνσεις της ανθρώπινης υπόστασης.

* Δεν θα παλέψουμε λοιπόν ούτε θα εξηγήσουμε ότι οι γυναίκες είναι εξίσου ικανές. Να διοριστούν ως ανίκανες όπως διορίστηκαν τόσοι και τόσοι άλλοι που πέταξαν τη χώρα στα βράχια. Αυτή είναι η μόνη λύση ώστε να μην φοβούνται και να μην ταράζονται οι φαλλοκράτες που κυβερνούν. Να αναλάβουν οι μέτριες, όσες έχουν μεσαία αντίληψη.

* Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει τη διαφορά, αν τον ενδιαφέρει βέβαια. Να διορθώσει το λάθος που έκανε διορίζοντας 90% άνδρες στο υπουργικό συμβούλιο. Μπορεί με μια συμβολική κίνηση να πάει την Ελλάδα μπροστά. Αν είναι σε θέση να καταλάβει ότι η ανισότητα που κυριαρχεί είναι ντροπιαστική.

Ο Γεωργιάδης στο «Ελληνικό»: Πάνε όλα γρήγορα και όπως τα θέλαμε
Πάρε τον ΕΟΤ στα χέρια σου
Σπίτι όσο χωρείς, πεζούλα όσο θωρείς
Το φίδι αλλάζει δέρμα την άνοιξη
Η Στρεβλή Δημοκρατία των Αθηνών
Η αστυνομία που θέλουμε