Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συμμαχίες χτίζει η Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα – Το μπαράζ επαφών Μητσοτάκη-Δένδια και ο ρόλος της Γαλλίας

** Άρχισαν τη μουρμούρα οι απανταχού κομπλεξικούληδες, ότι δεν έχει το «απαραίτητο ειδικό βάρος» η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι «είναι μειωτικό για τις γυναίκες που επελέγη λόγω φύλου».

Δείτε επίσης

Θα είναι καλό για τη χώρα, για την Δημοκρατία
Θάνος Μικρούτσικος: Τη Δευτέρα μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής – Είναι ήδη sold out

* Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν χρειάζεται υπεράσπιση. Έχει τη σταδιοδρομία που χρειάζεται για το ρόλο που θα κληθεί να παίξει. Ένας βουλευτής δεν έχει ούτε μεγαλύτερη εμπειρία ούτε έχει κριθεί σε δυσκολότερες στιγμές.

* Το πολιτικό κριτήριο δεν το έχουν μόνο όσοι εξελέγησαν κάποτε. Το πολιτικό κριτήριο δεν το έχουν μόνο οι αφισοκολλητές των κομμάτων και οι γόνοι των πολιτικών οικογενειών.

* Ορισμένο σχολιάζουν την έλλειψη στρατιωτικής εκπαίδευσης. Σαν να κάνει τη διαφορά η θητεία, που για τους περισσότερους πολιτικούς έγινε σε κάποιο γραφείο στο Πεντάγωνο, όπου έβαζαν σφραγίδες σε έγγραφα, βαριεστημένα. Από σφραγίδες άλλο τίποτα για την ΠτΔ και μάλιστα σφραγίδες με ευθύνη.

* Άλλοι βλέπουν πρόβλημα με το Άγιον Όρος. Για όνομα του Θεού! Θα έχουμε πρόεδρο που δεν δύναται να εισέλθει στα ιερά εδάφη. Ευκαιρία να αναθεωρήσει η Εκκλησία τον αποκλεισμό. Να δούμε την προοπτική, γυναίκες παπάδες και αρχιμανδρίτες.

* Στο Άγιον Όρος δεν έχουν καν κότες. Να το ξανασκεφτούν, αν ο καλός Θεός την θέλει αυτήν την ανισότητα ενώπιόν του.

** Δεν ξέρουμε πώς θα ολοκληρωθεί η θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν η τετραετία θα έχει θετικό πρόσημο. Ξέρουμε ότι η πρότασή του είναι ιστορική, ότι η Ελλάδα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά.

* Η απουσία γυναικών από τα κέντρα εξουσίας είναι πρόβλημα, όχι δευτερεύον. Είναι θεμελιώδες πρόβλημα της δημοκρατίας. Είναι αποκλεισμός για το ήμισυ του πληθυσμού.

* Πάμε πάλι να πούμε τα βασικά, για άλλη μια φορά. Το φύλο δεν είναι κοινωνική ομάδα, το φύλο δεν είναι καταγωγή, το φύλο δεν είναι ερωτικός προσανατολισμός, το φύλο δεν είναι τάξη, το φύλο δεν είναι θρησκεία.

* Δεν μπαίνει στην ίδια ανάλυση «δεν είχαμε ποτέ υπουργό αλβανικής καταγωγής», «δεν έχουμε εβραίους βουλευτές», «οι οικονομικά αδύναμοι δεν λαμβάνουν θέσεις σε διοικητικά συμβούλια», «οι γκέι έχουν πρόβλημα σε δημόσιες θέσεις».

* Το φύλο είναι πάνω και πέρα από όλα αυτά. Μιλάμε για μια από τις δυο υποστάσεις του ανθρώπου. Να δούμε τον άνθρωπο σαν κέρμα, κορώνα γράμματα. Έτσι είναι, άνδρας γυναίκα, δυο όψεις του ίδιου πράγματος. Δεν μπορεί να πέφτει κορώνα, κορώνα, κορώνα.

* Μπράβο στον πρωθυπουργό, επέλεξε να γυρίσει μια ιστορική σελίδα. Ακόμα καλύτερα που επέλεξε μια άξια γυναίκα. Επιλογή σωστή σε όλα της.

 

Ο Γεωργιάδης στο «Ελληνικό»: Πάνε όλα γρήγορα και όπως τα θέλαμε
Πάρε τον ΕΟΤ στα χέρια σου
Σπίτι όσο χωρείς, πεζούλα όσο θωρείς
Το φίδι αλλάζει δέρμα την άνοιξη
Η Στρεβλή Δημοκρατία των Αθηνών
Η αστυνομία που θέλουμε