Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συμμαχίες χτίζει η Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα – Το μπαράζ επαφών Μητσοτάκη-Δένδια και ο ρόλος της Γαλλίας

ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ

Ο αστυνομικός της Ρόδου και τα αυτόματα γκισέ εφορίας

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που διατάχτηκε ένορκη εξέταση για τον αστυνομικό στη Ρόδο ο οποίος είχε προσπεράσει υπόθεση βιασμού το 2017

Δείτε επίσης

Μπέλφαστ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο νεκροταφείο της πόλης
«Πούλησα το μεγάλο σπίτι στη Μύκονο και μένω πλέον σε αυτό στην παραλία και είναι και πολύ νόστιμο»

** Ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων αλλά με δημόσιο χαρακτήρα. Το θύμα, η Ελένη Τοπαλούδη, είχε καταγγείλει το βιασμό της, τη βιντεοσκόπηση αλλά και τον εκβιασμό που υφίστατο από τους δράστες. Ο αστυνομικός της είχε πει  «Άμα βρεις το βίντεο να μας το φέρεις να το δούμε».

* Το θύμα βιασμού στη συνέχεια δολοφονήθηκε. Δηλαδή ενώ είχε ζητήσει τη βοήθεια των αρχών, έμεινε απροστάτευτη. Την βίασαν ξανά και την σκότωσαν άτομα από το ίδιο περιβάλλον. Δηλαδή υπήρχε σύστημα επιθέσεων αλλά ο αστυνομικός που θα μπορούσε να βάλει τέλος, δεν έκανε τίποτα.

* Χθες κατατέθηκε η εισήγηση του Αντεισαγγελέα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου. Οι δράστες θα δικαστούν με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού.

* Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης οφείλει να πάρει θέση απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα, τις γυναικοκτονίες. Επειδή η υπόθεση της Ρόδου δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση.

** Σε άλλα νέα, βλέπουμε άτομα μορφωμένα, προοδευτικά και ανοιχτόμυαλα να καλλιεργούν την εικόνα του γκαντέμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάθε σεισμός, κάθε κακοκαιρία, αποδίδεται στην εκλογή του, στην παρουσία του. Χιούμορ μεσαιωνικού τύπου ενώ υπάρχουν τόσα πολλά να πει κανείς.

** Νέα μέτρα στην εφορία: θα πηγαίνουν οι υπόχρεοι κατόπιν ραντεβού, όπως είναι το σωστό και όπως εφαρμόζεται σε ιατρεία και κομμωτήρια. Το ραντεβού θα κλείνεται τηλεφωνικά, με φαξ ή με γράμμα. Πολύ ωραία ιδέα ειδικά όταν εφαρμόζεται χωρίς να υπάρχει ο σχετικός εξοπλισμός, δηλαδή τηλεφωνικά κέντρα που απαντούν σε όλα τα ερωτήματα με τα ανάλογα «μπιτ» και κλείνουν τα ραντεβού αυτόματα.

* Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται υπηρεσίες walk-inn στις εφορίες. Κανονικά οι ερωτήσεις έχουν αυτόματη απάντηση και όταν συνδέεται με τα λογισμικά, όλα λύνονται στο ακουστικό. Παίρνεις τηλέφωνο, ρωτά ο αυτόματος θέλεις το ένα, το δυο ή το τρία και από επιλογή σε επιλογή, έχεις απάντηση. Πληκτρολογείς το ΑΦΜ από το τηλέφωνο, ο αυτόματος κάνει ερωτήσεις για ημερομηνία γέννησης κλπ., και όλα λύνονται χωρίς μετακινήσεις και χωρίς εντάσεις. Αρκεί να υπάρχει υποδομή. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

* Πέρα από το λογισμικό λείπει η νορμάλ φορολογική νομοθεσία. Ο ένας νόμος επικαλύπτει το άλλο. Οι διατάξεις είναι σαν την ποίηση, καθένας τις ερμηνεύει ανάλογα με τη σκευή του.

Ο Γεωργιάδης στο «Ελληνικό»: Πάνε όλα γρήγορα και όπως τα θέλαμε
Πάρε τον ΕΟΤ στα χέρια σου
Σπίτι όσο χωρείς, πεζούλα όσο θωρείς
Το φίδι αλλάζει δέρμα την άνοιξη
Η Στρεβλή Δημοκρατία των Αθηνών
Η αστυνομία που θέλουμε