• Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου
  • 01:13

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Όταν στη γαλέρα λες «ευχαριστώ»

** Σε μια μακρινή εποχή, στον κήπο της Εδέμ, δηλαδή στον δυτικό κόσμο, δυο βασικές ρυθμίσεις καθόριζαν τις εργασιακές σχέσεις: Οκτάωρο, πενθήμερο. Οι ρυθμίσεις έγιναν νόμοι, η εργασία απέκτησε ανθρώπινες συνθήκες. Καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019.

** Σε μια μακρινή εποχή, στον κήπο της Εδέμ, δηλαδή στον δυτικό κόσμο, δυο βασικές ρυθμίσεις καθόριζαν τις εργασιακές σχέσεις: Οκτάωρο, πενθήμερο. Οι ρυθμίσεις έγιναν νόμοι, η εργασία απέκτησε ανθρώπινες συνθήκες. Καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019.

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

* Ας μείνουμε στα βασικά, στο ωράριο, στις θεσπισμένες 40 ώρες την εβδομάδα. Δηλαδή να μην ανακατέψουμε στη συζήτηση ούτε τους εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους υπαλλήλους ούτε ορισμένα προνόμια κλάδων, τύπου «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης». Τα θεμελιώδη: πόσες ώρες αντέχει ο άνθρωπος μπροστά από έναν υπολογιστή, όρθιος πίσω από ένα πάγκο, σκυφτός σε ένα εργοτάξιο.

* Η κρίση υπήρξε ιδανική ευκαιρία απατεωνίσκων και ανεπαρκών εργοδοτών: «δεν βγαίνω». Η δικαιολογία ως μέτρο πίεσης. Η δικαιολογία ως συγχωροχάρτι για το ξεζούμισμα των υπαλλήλων, για δωδεκάωρα με απλήρωτες υπερωρίες, για κυριακάτικη απασχόληση χωρίς επιπλέον αποζημίωση, για το δάχτυλο που δείχνει την πόρτα: «άμα δεν σ’ αρέσει, κάνουν ουρά οι άνεργοι».

* Σε αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι στις γαλέρες παραμένουν σιωπηλοί. Είναι ευχαριστημένοι που μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Επειδή οι μισθοί για τα δωδεκάωρα επαρκούν για τα βασικά. Είναι ευχαριστημένοι να διάγουν ζωή δυστυχισμένη. Επειδή στο τέλος της ημέρας η γαλέρα είναι δυστυχία.

* Ναι, ξέρουμε. Απλά ακούγονται ως ανοησίες των ονειροπόλων, ως γκρίνια των οκνηρών, ως κομμουνιστική προπαγάνδα. Σίγουρα όμως δεν είναι θέμα συζήτησης των καφενέδων, είναι θέμα συζήτησης για το υπουργικό συμβούλιο.

* Πόσο παραγωγική μπορεί να είναι μια χώρα όπου οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι; Πόσο καλό κάνει στην οικονομία η αστάθεια του φύγε-εσύ-έλα-εσύ; Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, σε νέες μελέτες για την παραγωγικότητα των ευτυχισμένων εργαζόμενων. Ας αναζητήσει η κυβέρνηση τις απαντήσεις στα επιχειρήματα που έβγαλαν τον δυτικό πολιτισμό από τον εργασιακό μεσαίωνα καθιερώνοντας όρους εργασίας. Ψηφίζοντας νόμους.

* Το πρώτο αίτημα για καθιέρωση οκταώρου καταγράφεται στις ΗΠΑ το 1829. Στη Ελλάδα το αίτημα μείωσης του ωραρίου από 14 σε 10 ώρες ημερησίως αρθρώθηκε το 1879, στην απεργία της Σύρου.

* Η Νέα Δημοκρατία έχει να επιλέξει αν θα πάει πίσω στον 19ο αιώνα ή αν θα οργανώσει ένα σύγχρονο, ανθρώπινο κράτος. Ας κρατήσει ως υποσημείωση ότι η γαλέρα φέρνει εργατικά ατυχήματα, φέρνει ψυχολογικά προβλήματα, φέρνει μείωση της παραγωγικότητας και υπηρεσίες κακής ποιότητας. Η γαλέρα μειώνει τα κέρδη.

* Το πιο ωραίο παράδειγμα για τις κακές υπηρεσίες σε γαλέρα έρχεται από την επιχείρηση που διέταξε τους υπαλλήλους να χαμογελούν στους πελάτες. Άραγε δεν αναρωτήθηκε ο εργοδότης γιατί είναι όλοι κακόκεφοι; Αναρωτήθηκε πόσα προβλήματα έχει κάποιος που φέρνει στο σπίτι μισθό 400 ευρώ; Όχι, δεν αναρωτήθηκε επειδή είναι της λογικής «να λένε κι ευχαριστώ που τους δίνω δουλειά». Ούτε σκέφτηκε ποτέ ότι ο ευχαριστημένος υπάλληλος είναι παράγοντας κερδοφορίας.

Send this to a friend