Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει σήμερα, Κυριακή

ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ

Μια εκλόγιμη για τον Λεβέντη και οι προοπτικές Ρουβίκωνα αν κατέλθει στις εκλογές ως κόμμα

** Η αγάπη για τον Αντώνη Σαμαρά ενώνουν τη Φώφη Γεννηματά και τον Στάθη Παναγούλη. Εκείνη υπήρξε υπουργός του, εκείνος ήταν υποψήφιος με το κόμμα του, την Πολιτική Άνοιξη. Ο Παναγούλης δεν κατάφερε τότε να εκλεγεί με το μικρό κόμμα που ήταν κάτι σαν «Νέα Δημοκρατία εσωτερικού» αλλά έδωσε ένα στίγμα της ευρύτητας πνεύματος.

Δείτε επίσης

Θάνατος βρέφους στην Λάρισα: Στην Αερονομία ο φάκελος του δυστυχήματος- Σε σοκ η μητέρα του παιδιού
Κομισιόν: Στο 1% του ΑΕΠ το κόστος των παροχών Τσίπρα

* Ο Στάθης Παναγούλης έχει εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, με το ΚΚΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε υποψήφιος, χωρίς να εκλεγεί, με τη δική του Ενιαία Σοσιαλιστική Παράταξη Ελλάδας, με το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου και την Πολιτική Άνοιξη. Τώρα με το ΚΙΝΑΛ.

* Κρίμα να μείνει εκτός πολιτικής σκηνής ο Βασίλης Λεβέντης. Να το σκεφτούν αυτό στη Χαριλάου Τρικούπη, όλο και κάποια εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας μπορεί να περισσεύει. Άλλωστε τα προγνωστικά τους είναι αισιόδοξα. Διψήφιο.

** Για τον Παύλο Γερουλάνο τα έχουμε ξαναπεί, θέτει βάσεις ώστε να είναι ο επόμενος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ_ ακόμα κι αν μετονομαστεί η παράταξη. Κι επειδή ανήκει στους δημοφιλέστερους και υπήρχε κίνδυνος να φέρει καμία ψήφο, η κυρία «εγώ είμαι πρόεδρος» αποφάσισε να τον αποσύρει από την εκλογική μάχη, να τον τοποθετήσει στην ακρούλα της «τελευταίας τιμητικής θέσης» στο Επικρατείας.

* Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά έχει πολιτική σοφία. Λέει λοιπόν, έχω έναν υποψήφιο που έκανε εκστρατεία τόσους μήνες και θα μπορούσε να κατέλθει στην Α’ Αθήνας και να αυξήσει λίγο τα ποσοστά. Ο ίδιος, σαν προσωπικότητα, έλαβε περίπου το διπλάσιο από όσο το κόμμα στην ίδια περιφέρεια, την ίδια ημέρα, για τις ευρωεκλογές. Οπότε ας τον αποσύρω και ας αφήσω τον Κώστα Σκανδαλίδη που με βοηθά τόσο καιρό στη λάντζα.

* Έχει μια λογική. Η Γεννηματά φέρεται όμορφα στον Σκανδαλίδη ώστε να εξασφαλίσει παρέα στη μοναξιά. Αν μείνει εκτός Βουλής κάποτε, θα έχει ένα σύντροφο για παρέα, να παίζουν μαζί σκάκι όπως όσοι διαθέτουν στρατηγική σκέψη.

** Δήλωση που θα μπορούσε να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτευτής: «Πέρα από ανακριτές, κακουργήματα, συλλήψεις και εγγυήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, η ομάδα έχει βάλει μπροστά της ένα πρόγραμμα και θα το τηρήσει». Πρόκειται για ανάρτηση ηγετικού στελέχους του Ρουβικώνα Γιώργου Καλαϊτζίδη. Έχει πρόγραμμα. Αν κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές, μάλλον θα έμπαινε στη Βουλή. Το πρόγραμμα τραμπουκισμών αρέσει, το βλέπουμε και από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με την οποία έχουν πολλά κοινά.

* Το γεγονός ότι ο Ρουβικώνας χρησιμοποιεί το facebook για επικοινωνία, δεν το βλέπουν ως αντίφαση. Πρόκειται για επανάσταση «από μέσα».

** Σε γενικές γραμμές, χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανέναν, το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές, ήταν με μια λέξη «ξεκουμπιστείτε». Αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση η οποία συνεχίζει τη συζήτηση στη Βουλή για  δύο νομοσχέδια_ για τον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Ολομόναχο το κυβερνητικό κόμμα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η Νέα Δημοκρατία δεν πήγε καν, τα άλλα κόμματα πήγαν ώστε να καταγραφεί η αποχώρησή τους.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή διαθέτει 144 βουλευτές στην κοινοβουλευτική του ομάδα, έτσι το λέμε για να μην ξεχνιόμαστε…

Ο Γεωργιάδης στο «Ελληνικό»: Πάνε όλα γρήγορα και όπως τα θέλαμε
Πάρε τον ΕΟΤ στα χέρια σου
Σπίτι όσο χωρείς, πεζούλα όσο θωρείς
Το φίδι αλλάζει δέρμα την άνοιξη
Η Στρεβλή Δημοκρατία των Αθηνών
Η αστυνομία που θέλουμε