Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Τα 5,6 εκατομμύρια μεταναστών στα σύνορα και το μέλλον του Παύλου Γερουλάνου

** Μια εύγλωττη παρομοίωση για το μεταναστευτικό και την κυβέρνηση: ο ασθενής είναι στο χειρουργικό τραπέζι και ο γιατρός τού κάνει μανικιούρ.

** Μια εύγλωττη παρομοίωση για το μεταναστευτικό και την κυβέρνηση: ο ασθενής είναι στο χειρουργικό τραπέζι και ο γιατρός τού κάνει μανικιούρ.

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

* Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 2.241 άτομα. Αναλυτικά: 1.254 στη Λέσβο, 368 στη Χίο και 619 στη Σάμο. Αριθμός που απαιτεί δημιουργία νέου καταυλισμού. Πού θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, τί δουλειές θα βρουν πώς θα σταθούν στα πόδια τους; Ανθρωπισμός δεν είναι να τους προσφέρει η Ευρώπη ένα πιάτο χυλό και μια ζωή σε παρένθεση.

* Οι 2.241 πρόσφυγες δεν είναι τίποτα, απολύτως τίποτα σε σχέση με τον αριθμό που αναφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τα 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2 εκατομμύρια που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ίντλιμπ». Προσθέτει: «Θα γίνει αυτό που θέλουμε αλλιώς θα ανοίξουμε τα σύνορα».

* Συνολικά 5,6 εκατομμύρια θα περάσουν από την Ελλάδα με κατεύθυνση την κεντρική Ευρώπη.

** Σε άλλα νέα, έξαλλος ο Παύλος Πολάκης για την ανοχή των μέσων ενημέρωσης στο πούρο του Βαγγέλη Μαρινάκη και την εικόνα του εφοπλιστή μιντιάρχη να καπνίζει σε κλειστό χώρο, φυσώντας τον καπνό στα μούτρα του Μάκη Βορίδη.

* Να επισημάνουμε τις διαφορές του καπνίσματος Πολάκη και του καπνίσματος Μαρινάκη. Ο χώρος: ο ένας κάπνιζε στη Βουλή, ο άλλος σε εστιατόριο. Ο ρόλος: ο ένας ήταν υπουργός Υγείας, ο άλλος φυσικό πρόσωπο. Η εξουσία: ο ένας ήταν εξουσία, ο άλλος ελέγχει την εξουσία. Πάλι καλά να λέμε που δεν διαβάσαμε άρθρο για την ευεργετική επίδραση του πούρου στην κυκλοφορία του αίματος.

** Σε άλλα νέα η αρχηγός του Κινάλ (ξέρετε, του αφανούς κόμματος που προσπαθεί να βρει ταυτότητα στην κεντροαριστερά…) εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μην τυχόν και χάσει την ευκαιρία για δημοσιότητα. Θα πείτε, δεν έχει η Φώφη Γεννηματά δικαίωμα στο πένθος; Έχει και παρα-έχει_ καλό θα ήταν όμως να πενθήσει και για το κόμμα που έσυρε στην ανυπαρξία.

* Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε και πάλι ότι αν ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφιος. Μια χαρά αρχηγός θα ήταν, έδειξε τα προσόντα του στον προεκλογικό αγώνα για στο Δήμο Αθηναίων. Έχει φτιάξει εδώ και μια τριετία δίκτυο επαφών σε όλη τη χώρα και ενημερώνεται για ζητήματα τοπικά, κλαδικά, αναπτυξιακά. Βεβαίως θα είναι δύσκολο να πάρει το κόμμα από τους κληρονόμους. Διεκδικεί και ο Νίκος Παπανδρέου το δικό του μερίδιο.

* Ίσως ένα νέο σχήμα να ήταν η καλύτερη λύση. Ένα νέο ΠΑΣΟΚ, με ολίγη από Ποτάμι, πασπαλισμένο με Ρήγα Φεραίο. Τώρα είναι η στιγμή, ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, πριν σηκώσει κεφάλι ο Σύριζα. Κόσμος υπάρχει.

Send this to a friend