Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τα δώδεκα χιλιάρικα του Μάκη Βορίδη

Αν σας πω ότι κάλεσα στο σπίτι πέντε φίλους για να κόψουμε τη βασιλόπιτα και πλήρωσα δώδεκα χιλιάδες ευρώ, βγαίνει συμπέρασμα ότι ήταν παράλογα τα έξοδα.

Αν σας πω ότι κάλεσα στο σπίτι πέντε φίλους για να κόψουμε τη βασιλόπιτα και πλήρωσα δώδεκα χιλιάδες ευρώ, βγαίνει συμπέρασμα ότι ήταν παράλογα τα έξοδα.

ΓΡΑΦΕΙ Η Λώρη Κέζα

** Αν όμως το σπίτι μου είναι στη Νέα Ζηλανδία και οι φίλοι μου ζουν στην Αθήνα και έκανα δώρο τα εισιτήρια, αλλάζουν τα δεδομένα. Κάπου αλλού πήγαν τα χρήματα, όχι στην ίδια τη βασιλόπιττα και στα κρασιά.

* Αν πούμε ότι Μάκης Βορίδης πλήρωσε δώδεκα χιλιάδες για να κάνει δεξίωση σε δέκα συμβούλους του, βγαίνει συμπέρασμα ότι ήταν παράλογα τα έξοδα. Αν όμως με αυτά τα χρήματα έκανε εκδήλωση για όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου, αλλάζουν τα δεδομένα.

* Οι αριθμοί έχουν νόημα όταν βρίσκονται σε πλαίσιο. Δώδεκα χιλιάδες είναι το ετήσιο εισόδημα για τη μέση ελληνική οικογένεια. Δώδεκα χιλιάδες είναι η τιμή για μια τσάντα της Γιάννας Αγγελοπούλου. Δεν κατηγορούμε κανέναν, δεν επικρίνουμε απλά βάζουμε τα νούμερα σε διαφορετικές θέσεις.

* Οι δώδεκα χιλιάδες του «Pitta Gate» αφορούν εκδήλωση για 750 υπαλλήλους. Εδώ μπορεί να διατυπωθούν ενστάσεις. Γιατί να κάνει γιορτή ένα υπουργείο; Την απάντηση δίνουν οι ειδικοί ανθρώπινου δυναμικού. Οι υπάλληλοι στους οποίους φέρονται καλά, αποδίδουν καλύτερα. Η ετήσια γιορτή δημιουργεί κλίμα οικειότητας, ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και οδηγεί σε αύξηση της παραγωγικότητας.

* Για κάθε υπάλληλο αντιστοιχούν 16 ευρώ. Θα τα φέρει πίσω με την απόδοσή του. Οι δημόσιοι υπάλληλοι λοιδορήθηκαν την τελευταία δεκαετία και είδαν τους μισθούς τους να περικόπτονται τραγικά. Ναι, τα ίδια ισχύουν και για τον ιδιωτικό τομέα αλλά ας το δούμε θετικά. Κάθε εργαζόμενος αξίζει μια ετήσια γιορτή πληρωμένη από τον εργοδότη του κι αν μπορούν να γιορτάζουν ορισμένοι, ας μην αρχίζουμε τη γκρίνια.

* Για τον Βορίδη, ξέρουμε πού θα πάει η συζήτηση αν την ανοίξουμε. Θα φύγουμε από τη βασιλόπιττα, θα πάμε στον Καρατζαφέρη κι από εκεί στο τσεκούρι. Ξανά και ξανά και ξανά το ίδιο νεανικό σφάλμα. Δεν αρκεί να πει ότι μετάνιωσε, πρέπει να πέσει από την Ακρόπολη.

* Αλήθεια τώρα, δεν υπάρχει πολιτικό επιχείρημα ώστε να συνθλίψουν οι αντίπαλοι τον Μάκη Βορίδη; Να τον κάνουν σκόνη. Να πουν για τα λάθη που κάνει στο υπουργείο του, για τα προγράμματα, για τις στρατηγικές.

* Είμαστε σίγουροι ότι όσοι βρίζουν τον Βορίδη σήμερα γνωρίζουν σε ποιο υπουργείο υπηρετεί;

* Τα χτυπήματα του δέχεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αφορούν είτε τα μικρά ή τα παλιά. Χρειάζεται λίγο καλύτερη προσπάθεια για όσους θέλουν να ασκήσουν κριτική.

* Κάπου εδώ πετάγεται το άτομο που θα πει «ξεπλένεις τον φασίστα». Δεν προχωράει έτσι η συζήτηση ούτε πάμε μπροστά.

Send this to a friend