Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πρώτα… γενέθλια για την κυβέρνηση με Παππά στο στόχαστρο και στο βάθος… Τσίπρα

ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ

Το ζόρι με τις γυναίκες

** Διατρέχω τις ειδήσεις: ο πρωθυπουργός στο Καστέλι για νέο αεροδρόμιο, ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για τη δωρεά νοσοκομείων του ιδρύματος Νιάρχος.

Στον προοδευτικό αντίποδα, εκδήλωση για την «Κεντροαριστερά σε ένα κόσμο που αλλάζει».

* Κάτι κοινό στις φωτογραφίες: Δεν υπάρχουν γυναίκες. Και όταν υπάρχουν, στους προοδευτικούς, είναι σε δεύτερο πλάνο, κάθονται στα πίσω καθίσματα.

* Σας αρέσει αυτή η αρσενική κοινωνία; Θεωρείτε νορμάλ αυτήν την εικόνα;

** Η κριτική απέναντι στη Γιάννα Αγγελοπούλου καταλήγει πάντα στην εικόνα της ως γυναίκας. Αν είναι αρκετά θηλυκή, αν μιλάει σαν μάγκας, αν έχει κάνει πλαστικές. Σαν να πρέπει να δώσει λογαριασμό στην κοινωνία και στον πάσα ένα για το τί θα κάνει με το σώμα της.

* Κατηγορούν την Αγγελοπούλου για επεμβάσεις στο σώμα της ορισμένοι ακτιβιστές που υπερασπίζονται τις εγχειρίσεις αλλαγής φύλου. Θεωρούν ότι κάποιοι έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με τον εαυτό τους αλλά εγκαλούν τις γυναίκες για τα επεμβάσεις στο πρόσωπο.

** Στο ίδιο πνεύμα: Κατηγορούν την Σακίρα και την Τζέι-λο επειδή έκαναν σέξι εμφάνιση στο Super Bowl 2020. Ανάλυση για το αν ντύθηκαν πρόστυχα, αν έκαναν χειρονομίες αγγίζοντας το σώμα τους στα γεννητικά όργανα ή βγάζοντας τη γλώσσα με υπονοούμενο, αν κουνούσαν τους γοφούς τους προκλητικά. Κι αυτά λέγονται σε σχέση με την ηλικία τους.

* Είναι ντυμένες για να ανέβουν στην πίστα αλλά γίνεται κριτική επειδή ανέβηκαν ως αστέρες θεάματος. Αν τραγουδούσαν με λευκό πουκάμισο και γκρι φούστα, πάλι θα δέχονταν αρνητικά σχόλια, επειδή ντύθηκαν σαν γραμματείς αντί να ετοιμαστούν για την περίσταση.

* Είναι πενηντάρες και πρέπει να ντύνονται αναλόγως. Αυτό είναι το σκεπτικό. Αλλά όταν μια πενηντάρα αφήνει το μαλλί να γκριζάρει και ντύνεται συντηρητικά, την αποκαλούν παλιόγρια.

* Η σύντροφος του Κίανου Ριβς, η εικαστικός Αλεξάντρα Γκραντ, κυκλοφορεί με άβαφα τα μαλλιά και ντύσιμο «της ηλικίας της». Στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού υπέστη ακριβώς της ίδια επίθεση, από την ανάποδη. Είναι πολύ νέα για να μοιάζει ηλικιωμένη. Μοιάζει πιο μεγάλη από εκείνον. Το στερεότυπο θέλει δίπλα από τον διάσημο μια μπεμπέκα. Να είναι και να μοιάζει μικρότερη.

* Να επανέλθουμε στη Γιάννα Αγγελοπούλου. Τί θα γινόταν αν εμφανιζόταν απεριποίητη στο βίντεο για τα 200 χρόνια; Θα γινόταν ακριβώς αυτό που καταγράφεται για τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ: ενοχλούν που ντύνονται «σαν ταγάρια», ενοχλούν που είναι αχτένιστες και αμακιγιάριστες, ενοχλούν που δεν προσαρμόζονται «στην περίσταση».

* Δείτε όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό. Ένα κουβάρι από κόμπλεξ.

Ο Γεωργιάδης στο «Ελληνικό»: Πάνε όλα γρήγορα και όπως τα θέλαμε
Πάρε τον ΕΟΤ στα χέρια σου
Σπίτι όσο χωρείς, πεζούλα όσο θωρείς
Το φίδι αλλάζει δέρμα την άνοιξη
Η Στρεβλή Δημοκρατία των Αθηνών
Η αστυνομία που θέλουμε