Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: «Φρίκη» στο Διαφάνι – Ο Βόσκαρης βιάζει την Σοφούλα με εξευτελιστικό τρόπο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ερευνα: Ποια τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια

Τα τρόφιμα που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων αποτελούν το αντικείμενο έρευνας του ΑΠΘ. Οι νέοι πετούν πιο εύκολα τρόφιμα, σε αντίθεση με τους 65+ που δεν τα πετούν ποτέ. Ο ρόλος των προσφορών

Δείτε επίσης

Αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων της ΕΕ
Προκαλεί ο Ερντογάν: Να σταματήσει η Ελλάδα τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και την παράνομη δράση της στα νησιά

Έρευνα για τη διερεύνηση της σπατάλης τροφίμων στα ελληνικά νοικοκυριά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής που εκπονήθηκε στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ από τη Βασιλική Αϊτσίδου, με επιβλέπουσα την Καθηγήτρια Όλγα Ιακωβίδου.

Ποια τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα τρόφιμα που καταλήγουν στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων είναι, κυρίως, εκείνα που καταναλώνονται καθημερινά. Τα φρούτα (48,9%) και τα λαχανικά (38,7%) καταλήγουν στα σκουπίδια γιατί χαλούν στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου, πριν ακόμη καταναλωθούν. Το γάλα-γιαούρτι (40,9%), καθώς επέρχεται η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους και το ψωμί (35%) ως αποφάγια. Το κρέας (35%) και τα ψάρια (31,8%), καταλήγουν και αυτά στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων αφού πρώτα έχουν μαγειρευτεί ως αποφάγια.

Διαβάστε τη συνέχεια της είδησης στο water-waste.gr

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η αγορά διαχείρισης απόβλητων λιπαντικών ελαίων
Ξεκινά το νέο πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης του δήμου Πειραιά για νοικοκυριά «Κάνθαρος»
Αλ. Σδούκου: Η μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικού άνθρακα ευκαιρία για την ανάκαμψη
Ο χώρος της ενέργειας στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ
Ζάκυνθος: Οριστική λύση για την διαχείριση απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Θεσσαλονίκη: Διάκριση σε διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας για το ΑΠΘ