
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα τρόφιμα που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων αποτελούν το αντικείμενο έρευνας του ΑΠΘ. Οι νέοι πετούν πιο εύκολα τρόφιμα, σε αντίθεση με τους 65+ που δεν τα πετούν ποτέ. Ο ρόλος των προσφορών
Έρευνα για τη διερεύνηση της σπατάλης τροφίμων στα ελληνικά νοικοκυριά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής που εκπονήθηκε στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ από τη Βασιλική Αϊτσίδου, με επιβλέπουσα την Καθηγήτρια Όλγα Ιακωβίδου.
Ποια τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα τρόφιμα που καταλήγουν στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων είναι, κυρίως, εκείνα που καταναλώνονται καθημερινά. Τα φρούτα (48,9%) και τα λαχανικά (38,7%) καταλήγουν στα σκουπίδια γιατί χαλούν στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου, πριν ακόμη καταναλωθούν. Το γάλα-γιαούρτι (40,9%), καθώς επέρχεται η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους και το ψωμί (35%) ως αποφάγια. Το κρέας (35%) και τα ψάρια (31,8%), καταλήγουν και αυτά στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων αφού πρώτα έχουν μαγειρευτεί ως αποφάγια.
Διαβάστε τη συνέχεια της είδησης στο water-waste.gr

Ξεκινά το νέο πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης του δήμου Πειραιά για νοικοκυριά «Κάνθαρος»
