Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η πρώτη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ηλικία 23 ετών! Όταν έλεγε πως ο «Μαρξισμός είναι ελκυστικός»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μας τρολάρει ο Παππάς: ”Τα λεφτά για την ΕΡΤ πιάνουν τόπο”

«Κάθε ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ΕΡΤ, πιάνει τόπο και δεν σπαταλάται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε θετική τροχιά, και πολύ σύντομα θα έχουμε την διαδικασία της αδειοδότησης, η οποία μετά από 25 χρόνια θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιό του και τον νόμο για τα ΜΜΕ, δήλωσε ότι «από την απραξία και τη σιωπηρή συναίνεση στην ασυδοσία, περνάμε σε μία φάση που μπαίνουνε καθαροί κανόνες. Με το που αναλάβαμε καταλογίσαμε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, εφαρμόσαμε το νόμο για την φορολογία στην διαφήμιση και τώρα ψηφίσαμε και το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες».

[adsense]

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «όποιος εκπέμπει πρέπει να έχει νόμιμη άδεια». Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι σε ότι αφορά το πεδίο των αρμοδιοτήτων του για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει εργαστεί άοκνα για να διαμορφωθούν οι όροι συναίνεσης και ότι ελπίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλλει ούτως ώστε η συγκρότηση του ΕΣΡ να τελεσφορήσει σύντομα. Σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις που έχουν λάβει δημόσιο χρήμα μέσω των τραπεζών, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να αφήνεται να εννοηθεί ότι επειδή κάποια Μέσα Ενημέρωσης έχουν τη δυνατότητα να ασκούν πολλαπλές πιέσεις θα μπορούν και να εξασφαλίζουν ροές χρηματοδότησης ευνοϊκότερες από άλλες επιχειρήσεις και σε αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος. Ο κ. Παππάς δήλωσε ακόμη ότι όλοι έχουν καταλάβει στη «μιντιακή και πολιτική Ιερουσαλήμ» ότι περνάμε σε μία καινούργια φάση, και ότι στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται «οι κανόνες θα εφαρμόζονται». Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αυτές τις κινήσεις για να επηρεάσει το περιεχόμενο των ειδήσεων ή για να ασκήσει πιέσεις, και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε εδώ που έφθασε έχοντας την υποστήριξη των ΜΜΕ. Για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο γίνονται πάρα πολύ σοβαρά βήματα. Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει τώρα απόλυτη διαφάνεια στις παραγωγές και γενικότερα στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ότι η διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να λειτουργήσει και να αξιοποιήσει το προσωπικό της και τις δυνατότητες που της ανοίγονται. «Κάθε ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ΕΡΤ, πιάνει τόπο και δεν σπαταλάται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

πηγή: enikos.gr

Γεννηματά: Δεν «έφαγα» τον Λοβέρδο, αξιοποιώ όλα τα στελέχη – Το ΚΙΝΑΛ δεν «κοιτάζει» μια προς ΣΥΡΙΖΑ & μια προς ΝΔ
Έτσι θ’ ανοίξει η αγορά – Τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί και τι αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση, αλλά και με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο
Παφίλης: Τη νύχτα των Ιμίων τα ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν και μας είπαν «stop»
Λοβέρδος: Αν το ΚΙΝΑΛ δεν υπερδιπλασιάσει δυνάμεις, θα έχει την τύχη του Ποταμιού
Φίλης: Θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστεί η αστυνομία στα Πανεπιστήμια
Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα στήριξης – «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε σταδιακά το λιανεμπόριο»