Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Έλεγαν ότι έχω κάνει λιποαναρροφήσεις και εγώ είχα οξεία εκκολπωματίτιδα! (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις αριστεροί οικονομολόγοι καλούν τον Τσίπρα: “Διαπραγματεύσεις και όχι δημοψήφισμα”

Να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και ναε πανεξετάσει το δημοψήφισμα «γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα»,ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με επιστολή τους οι οικονομολόγοι Μελάς, Ρομπόλης και Βεργόπουλος, που ανήκουν στην κεντροαριστερά και έχουν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Βεργόπουλος είναι κορυφαίος οικονομολόγος, ο Σάββας Ρομπόλης σύμβουλος της ΓΣΕΕ […]

Να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και ναε πανεξετάσει το δημοψήφισμα «γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα»,ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με επιστολή τους οι οικονομολόγοι Μελάς, Ρομπόλης και Βεργόπουλος, που ανήκουν στην κεντροαριστερά και έχουν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Βεργόπουλος είναι κορυφαίος οικονομολόγος, ο Σάββας Ρομπόλης σύμβουλος της ΓΣΕΕ και ο Κώστας Μελάς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους της Αριστεράς.

Ολόκληρη η επιστολή των 3 οικονομολόγων προς τον Α. Τσίπρα
«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους λόγους που σας οδήγησαν στην διακοπή των διαπραγματεύσεων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι με τις εκβιαστικές ενέργειες τους οι δανειστές στοχεύουν στην δημιουργία «ασύμμετρων σχέσεων εξάρτησης» με την χώρα μας. Όμως ακόμα και στις συνθήκες αυτές που ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρούμε ότι το βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν συμπίπτει με την επιλογή της διακοπής των διαπραγματεύσεων, γιατί αντικειμενικά περιορίζει τη δυνατότητα κατάθεσης και διαπραγμάτευσης εναλλακτικών και έντιμων λύσεων με τις λιγότερες συνέπειες για τη χώρα μας και το λαό μας.
Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε με πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα, που άλλωστε σας διακρίνει, να αναλάβετε πρωτοβουλία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και επανεξέτασης του δημοψηφίσματος της Κυριακής 05.07.2015, το οποίο εκτιμούμε ότι, εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη λύση στο αδιέξοδο.

Με τιμή,
Κώστας Βεργόπουλος
Κώστας Μελάς
Σάββας Ρομπόλης».

Πελώνη: Για ποιο πράγμα εγκαλούμαι; Επειδή δεν έσβησα τα tweet όπως έκαναν άλλοι – Φθηνή τακτική τυμβωρύχων
«Μπλόκο» Μαξίμου σε «πρόωρες εκτιμήσεις» για το Πάσχα  
Έκτακτη συνάντηση Δένδια με Ερντογάν – Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα ΥΠΕΞ
Επεισόδιο Δένδια – Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες – Απειλείτε τα νησιά μας, γι’αυτό έχουν στρατό – Η Τουρκία έχει παραβιάσει το Δίκαιο της θάλασσας
Τσαβούσογλου: Θα συζητήσουμε όλες τις διαφορές με Δένδια – Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές στην Άγκυρα – Ζωντανά οι δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου