Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος για Ελληνικό: 70.000 νέες θέσεις εργασίας αναμένουν τον Τσίπρα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφορικά με την ερώτηση που έκανε ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα για την επένδυση στο Ελληνικό. Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του από τις συνεχείς καθυστερήσεις και τη διγλωσσία των Υπουργών σχετικά με την […]

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφορικά με την ερώτηση που έκανε ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα για την επένδυση στο Ελληνικό.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του από τις συνεχείς καθυστερήσεις και τη διγλωσσία των Υπουργών σχετικά με την πρόοδο της επένδυσης, και τονίζει πως ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τσακαλώτος αρνείται εδώ και πέντε μήνες να απαντήσει στη σχετική επίκαιρη ερώτησή του.

Αναλυτικά η ερώτησή του:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αξιοποίησης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που εκτείνεται από τον Πειραιά ως το Σούνιο. Μία τεράστια επένδυση ύψους περίπου 8 δις ευρώ, που θα φέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, έσοδα για το δημόσιο πλέον των 10,5 δις ευρώ, άμεση δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας και 70.000 σε βάθος εικοσαετίας, καθώς και προσέλκυση περίπου ενός εκ. τουριστών επιπλέον ετησίως.

Επίσης, θα συμβάλει στην αναβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος των γύρω Δήμων με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, αθλητικών δραστηριοτήτων, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, βελτιώνοντας εξαιρετικά
την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ολόκληρης της Αττικής.

Στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς από τον περασμένο Ιούνιο επισημάνθηκε η μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού και η κυβέρνηση ανέλαβε τη δέσμευση δια στόματος των συναρμόδιων Υπουργών να φέρει εντός μηνός στη Βουλή την επικύρωση της συμφωνίας. Πέρασαν δύο μήνες απραξίας.

Οι Υπουργοί συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση της επένδυσης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απροκάλυπτη παρέμβαση του κ. Μπαλτά. Ο κ. Τσακαλώτος αρνείται να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτησή μου εδώ και πέντε μήνες παραβιάζοντας τα κοινοβουλευτικά ήθη.

Για τους λόγους αυτούς απευθύνομαι σε εσάς, ζητώντας μια οριστική, δεσμευτική και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για την υλοποίηση αυτής της τεράστιας επένδυσης, και σας καλώ να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

Ποια είναι η πoλιτική βούληση σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού;

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε έλλειψη ενδιαφέροντος ή/και ικανότητας των αρμόδιων Υπουργών ή υπάρχει κρυφή ατζέντα;

Πότε θα έρθει στη Βουλή σχετική σύμβαση για να επικυρωθεί από την Ολομέλεια;
Ποιο είναι το δεσμευτικό και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης;

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης – Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σήμερα στην Αθήνα
Μωραΐτης: Απόλυτο χάος σε Ομοσπονδίες και Σωματεία με ευθύνη Αυγενάκη
Κορονοϊός: Θετικός ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς
Δένδιας: «Οι στενές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή»
ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Τσιόδρας καλύπτει την αδράνεια της ΝΔ στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ”