Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Ο δικαστής πρέπει να ακούει την κοινωνία

«Ο δικαστής πρέπει να ακούει το σφυγμό της κοινωνίας» τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.  Ο κ. Παρασκευόπουλος έσπευσε να συμφωνήσει με την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου πως «είναι καθήκον των δικαστών να αφουγκράζονται την κοινωνία» συμπληρώνοντας μάλιστα πως «ο νόμος διαπλάθεται με βάση τις κοινωνικές […]

«Ο δικαστής πρέπει να ακούει το σφυγμό της κοινωνίας» τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Ο κ. Παρασκευόπουλος έσπευσε να συμφωνήσει με την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου πως «είναι καθήκον των δικαστών να αφουγκράζονται την κοινωνία» συμπληρώνοντας μάλιστα πως «ο νόμος διαπλάθεται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες».

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας πως δεν έχει υπάρξει επί ημερών του καμία απολύτως παρέμβαση ή υπόδειξη. «Αν έχει υπάρξει, ας βγει κάποιος να με διαψεύσει» πρόσθεσε.

Παράλληλα υπερασπίστηκε ενδεχόμενες αυξήσεις στις αμοιβές ανώτατων δικαστικών χαρακτηρίζοντας «λογική μια τέτοια κίνηση η οποία θα επέλθει μέσα από τη διαφορετική διαβάθμιση των μισθών τους» ενώ απέρριψε τα περί θεσμικής εκτροπής και συναλλαγής με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης: «το μισθολόγιο των δικαστών αποτελεί θέμα βαρύνουσας σημασίας, οπότε δικαιολογείται να ασχολείται με το θέμα ο πρωθυπουργός».

Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε πως η λειτουργία των ελληνικών δικαστηρίων δεν είναι ικανοποιητική, και πως πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

 

Βενιζέλος: Η στρατηγική του Ελσίνκι ήταν το optimum με βάση τα δεδομένα της εποχής του
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας
Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο
Ο Βαρουφάκης ζητά κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Άδωνις Γεωργιάδης: Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα- Η επιτροπή λέει όχι στα ανοικτά εμπορικά κέντρα
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»