Αθήνα

 

16 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η γνωστή “κομματική καμαρίλα” επιχείρησε να κάνει μπάχαλο την ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Δυναμική απάντηση ετοιμάζει η Γεννηματα

Προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με βάση τον οδικό χάρτη που έχει ήδη αποφασιστεί, βαδίζει το ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

“Είναι υποκριτικό οι πρυτάνεις των μηχανισμών να παρουσιάζονται ως υπέρμαχοι των δημοκρατικών διαδικασιών” καταγγέλλουν στελέχη του ΠΑΣOΚ

Την ώρα όμως που κυκλοφορούσε το αυριανό ΒΗΜΑ με την δημοσκόπηση της kapa research να δείχνει την Δημοκρατική Συμπαράταξη στο κατώφλι του διψήφιου ποσοστού, στο ξενοδοχείο που συνεδρίαζε η ΚΠΕ του κόμματος επιχειρήθηκε μια “βαθιά μαχαιριά” – με καθοδήγηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλακη – στην πορεία της παράταξης, με “αδιευκρίνιστο” ακόμα τελικό στόχο.  Μάλιστα, αργά το βράδυ η ομάδα Ανδρουλάκη με ανακοίνωση της φαίνεται οτι τραβάει το σχοινί της σύγκρουσης  με την φημολογία να έχει ανάψει περιλαμβάνοντας ακόμα και σενάρια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ.

Μετριοπαθή στελέχη-μέλη της ΚΠΕ που δεν πρόσκεινται σε εσωκομματικές ομάδες δήλωναν “εξοργισμένοι με τις μεθοδεύσεις που επιχειρήθηκαν” ενώ έκαναν λόγο για “απόπειρα διάλυσης από την γνωστή σε όλους κομματική καμαρίλα που έπεσε στο κενό”.

Μάλιστα, από τη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν πλέον για “δυναμικές κινήσεις” από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (ακόμα και για έκτακτο συνέδριο) οι οποίες “θα θέσουν τέλος στα παιγνίδια που θέλουν να διαλύσουν την παράταξη και να τερματίσουν το έργο ορισμένων που θέλουν να παραμείνουν Δούρειοι Ίπποι της ΝΔ και μεγάλοι χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ”.

Τα όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Caravel αποδεικνύουν, όπως τόνιζαν κορυφαία στελέχη του κόμματος, οτι “η εσωστρέφεια και η προσωπική στρατηγική είναι το αγαπημένο παιγνίδι ορισμένων αλλά και οτι στόχος τους παραμένει η εγκαθίδρυση μιας κομματικής καμαρίλας ακόμα και αν αυτό έχει κόστος την διάλυση της παράταξης” δείχνοντας ανοιχτά τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Η παρωδία : Συνεδρίασαν και ψήφιζαν μόνοι τους – Επιχείρησαν να υποκαταστήσουν την ΚΠΕ – Έδωσαν χαριστικά στην Γεννηματα… 2 ψήφους

Πιο συγκεκριμένα ενώ το προεδρείο ετοιμαζόταν να λήξει την συνεδρίαση και ενώ είχε αποχωρήσει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΚΠΕ, ομάδα στελεχών που πρόσκεινται στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη,επιχείρησαν αιφνιδιαστικά να καταθέσουν πρόταση για εκλογή όλων των συνέδρων από τη βάση. Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ “πρόκειται για προσχηματική κίνηση η οποία μοναδικό στόχο έχει είτε να μετατρέψει σε αρένα προσωπικών στρατηγικών το συνέδριο, είτε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗ.ΣΥ σε συνθήκες διάσπασης. Είναι υποκριτικό οι πρυτάνεις των μηχανισμών να παρουσιάζονται ως υπέρμαχοι των δημοκρατικών διαδικασιών”.

Τις επόμενες ώρες εξελίχτηκαν σκηνές απείρου κομματικού κάλλους με την ομάδα Ανδρουλάκη (γύρω στα 35-40 μέλη ΚΠΕ) ουσιαστικά να συνεδριάζει μόνη της μετατρέποντας την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε συνεδρίαση κοπτάτσιας. Μάλιστα, με δικό τους προεδρείο υπερψήφισαν την πρόταση των τριών μελών της ομάδας Ανδρουλάκη. Ενδεικτικό ειναι οτι η εισήγηση Γεννηματά έλαβε… δυο ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και ούτε τα μέλη που πρόσκεινται σε αυτόν έθεσαν πολιτικό θέμα που να προμήνυε το σημερινό “χτύπημα”. “Πρόκειται για πρωτοφανή συμπεριφορά επιπέδου 15μελους” τόνιζαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, “μόνο που δεν έχουν αντιληφθεί οτι παίζουν με τις τύχες της παράταξης. ” συμπλήρωναν.

Η κίνηση Ανδρουλακη απομονώθηκε από το σύνολο των μελών της Κ.Ο και της ΚΠΕ τα οποία με την στάση τους επέδειξαν ανοιχτά την δυσφορία τους για την πρωτοφανή μεθόδευση.

Η στάση του Γραμματέα της ΚΠΕ έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις μιας όπως επισημαίνεται “αγνοώντας τον θεσμικό του ρόλο κάλυψε την εσωκομματική παρωδία που επιχειρήθηκε να στηθεί”.

Μάλιστα πολλά στελέχη μιλούσαν για επικείμενη παραίτηση Ξεκαλάκη, μιας και όπως επισήμαιναν πλέον “τίθεται μείζον ζήτημα για το αν μπορεί να παραμείνει στη θεσμική αυτή θέση και να υπηρετήσει τις επίσημες αποφάσεις της ΚΠΕ. Πρέπει να αποφασίσει αν είναι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ή Διευθυντής του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη” τόνιζαν ενώ έθεταν το ευθέως το ερώτημα για το τι θα πράξει την Δευτέρα : “Ως Γραμματέας του κόμματος θα υπογράψει το πρακτικό και την επίσημη απόφαση της ΚΠΕ ή την απόφαση της παρασυνεδρίασης στην οποία συμμετείχε και ψήφισε” .

Μια τρίτη πρόταση παρουσίασαν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Μιχάλης Κατρίνης και άλλα στελέχη για την ανάγκη μετά το συνέδριο ή τη συνδιάσκεψη της Συμπαράταξης να γίνει το συνέδριο ίδρυσης του νέου φορέα. Θα πρέπει όμως, τόνισαν, να έχει αποφασίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο για την τύχη του.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση Γεννηματα που υπερψηφίστηκε

Η εισήγηση Γεννηματά προβλέπει συμμετοχή στο συνέδριο της ΔΗΣΥ όλων των μελών της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, των νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών, των γραμματέων και αναπληρωτών των Τομέων Εργασίας, των μελών των νομαρχιακών επιτροπών και των γραμματέων των δημοτικών οργανώσεων, ως το 50% των συνέδρων (1.500 άτομα). Το υπόλοιπο 50% (άλλα 1.500 άτομα) θα προέλθει από στελέχη της Αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων κτλ., όπως θα αποφασίσει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.
Η ΚΟΕΣ θα συντονίζεται από Γραμματεία.Τα μέλη της ΚΟΕΣ συγκροτούν τις Επιτροπές του Συνεδρίου.Οι Επιτροπές Οργανωτικού, Επικοινωνίας, Οικονομικής Εξόρμησης θα αναλάβουν τα ζητήματα διεξαγωγής του Συνεδρίου.
Οι Επιτροπές για την Πολιτική Εισήγηση, το Πρόγραμμα Ελλάδα, την Οργανωτική Λειτουργία της ΔΗΣΥ και την Νέα Γενιά, θα επεξεργαστούν το ταχύτερο τις σχετικές εισηγήσεις για τον Προσυνεδριακό Διάλογο.
Ο Προσυνεδριακός διάλογος θα διεξαχθεί με:
(α) Ειδικές ημερίδες στις Περιφέρειες της χώρας για το Πρόγραμμα Ελλάδα
(β) Θεματικές Ημερίδες για την Υγεία, την Παιδεία, την Αγροτική Πολιτική, την Κοινωνική Πολιτική
(γ) Ανοιχτές Συνελεύσεις-συζητήσεις σε κάθε Δήμο της χώρας
(δ) Μέσω του διαδικτύου με πρωτοβουλίες της Ομάδας επικοινωνίας.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.
Εκεί θα συζητηθούν οι 3 κεντρικές εισηγήσεις (όπως θα έχουν διαμορφωθεί από τον προσυνεδριακό διάλογο) και θα λειτουργήσουν 6 «εργαστήρια»: Για τα θέματα των Θεσμών, των Νέων Τεχνολογιών, των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, του Επιτελικού και Αποκεντρωμένου κράτους, της Νέας Γενιάς και της Θέσης της Ελλάδας σε μια Ευρώπη και ένα κόσμο που αλλάζει.
Όπως είπε η κυρία Γεννηματά στην ομιλία της, «στο συνέδριό μας προσερχόμαστε, ανοιχτοί στο διάλογο, για να αναμετρηθούν απόψεις και προτάσεις και όχι για να μετρηθούν συσχετισμοί.
Στο συνέδριό μας προσερχόμαστε έτοιμοι να κάνουμε συνθέσεις ιδεών και όχι αναθέσεις προσωπικών ρόλων. Στο συνέδριό μας προσερχόμαστε έτοιμοι να προβάλλουμε μία Κοινωνία Αξιών, και όχι μία κοινότητα κολλητών και φίλων.
Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπορεί να αποτελέσει συνέδριο σταθμό στην ιστορία του Προοδευτικού Κινήματος στην πατρίδα μας. Το Συνέδριό μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για την παράταξη αλλά και για τη χώρα»

Ανακοίνωση απο την ομαδα Ανδρουλακη 

Λίγες ώρες μετά το τέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η ομάδα του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 7η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, παρουσία 115 μελών της, οπότε διαπιστώθηκε και η απαρτία.

Στην διαδικασία τοποθετήθηκαν 32 μέλη της ΚΠΕ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των ομιλιών, και ενώ στην αίθουσα βρισκόταν περίπου 90 μέλη της ΚΠΕ, ένα τμήμα μελών της Κεντρικής Επιτροπής αποχώρησε από την διαδικασία αρνούμενο να τεθούν σε ψηφοφορία η εισήγηση της Προέδρου, η πρόταση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Σπυρόπουλος, Ζαρπαλάς και Αναστασίου).

Από τη διαδικασία αποχώρησαν και δύο μέλη του Προεδρείου της συνεδρίασης οι σύντροφοι Τζελέπης και Βεργοπούλου με την αιτιολογία ότι από το κλίμα της συνεδρίασης προέκυψε ότι η εισήγηση της Προέδρου έχει την γενικότερη αποδοχή!!!

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με παρόντες περίπου 60 μέλη της ΚΠΕ, η οποία κατέληξε σε ψηφοφορία, κατά την οποία η πρόταση των τριών μελών του ΠΣ έλαβε 44 ψήφους.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι, μετά την εξέλιξη αυτή, ζητάει “η πρότασή των τριών” να τεθεί εν γνώσει της Προέδρου, ώστε να φέρει σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μια συνθετική πρόταση που να απηχεί τη βούληση του συνόλου των μελών της ΚΠΕ.

Με έκπληξη βλέπουμε στα email μας, στην emailing list των μελών του ΠΑΣΟΚ και σε δημοσιεύματα fake news περί αποφάσεων που ουδέποτε ελήφθησαν καθ’ ότι οι απέχοντες μιας διαδικασίας εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις.

Για όλους εμάς που επί τόσα χρόνια στηρίζουμε άδολα το ΠΑΣΟΚ η προσπάθεια για δημοκρατική λειτουργία και συλλογική δράση θα είναι συνεχής».

 

 

Ροή Ειδήσεων

6167830

28/03/2024 | 23:01

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα «Τέμπη» με 159 «Όχι»

28/03/2024 | 22:46

Θοδωρής Αθερίδης: Μου αρέσει πάρα πολύ το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι, σίγουρα θα είναι μέσα στην τριάδα

28/03/2024 | 22:42

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ – Δείτε ποιοι αριθμοί κληρώθηκαν
6167625

28/03/2024 | 22:26

Σωκράτης Φάμελλος: Σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών με ευθύνη Μητσοτάκη, να γίνει Προανακριτική για τον Καραμανλή

28/03/2024 | 22:20

MasterChef-Απών ο Σωτήρης Κοντιζάς: «Δεν είμαστε όλοι καλά, δεν ακολούθησε τις οδηγίες»

28/03/2024 | 22:05

Νίκος Ανδρουλάκης: Εδραιωμένη η πεποίθηση στον λαό πως η κυβέρνηση λειτουργεί ως μηχανή διαφθοράς
screenshot 21

28/03/2024 | 21:57

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού- Ένας τραυματίας

28/03/2024 | 21:53

Survivor-Αλέξης Παππάς: Η Χρύσα απείλησε την ομάδα ότι στη μονομαχία θα περπατά

28/03/2024 | 21:47

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι μέλημά μου ήταν να αλλάξω τους διαλόγους;» – Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων
 ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

28/03/2024 | 21:34

Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: Επαναφέρω την πρόταση για αξιοπρεπή αποχώρηση προτού το παρακράτος καταρρεύσει πάνω σας

28/03/2024 | 21:23

ΚΚΕ για παραιτήσεις υπουργών: Αδιαμφισβήτητες οι σχέσεις της κυβέρνησης με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

28/03/2024 | 21:12

Δημήτρης Κόκοτας: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα
zestos kairos

28/03/2024 | 20:57

Καιρός αύριο Παρασευή: Ανοιξιάτικος σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες μέχρι και 26 βαθμούς Κελσίου

28/03/2024 | 20:51

Αλέξης Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση Προανακριτικής – Ο Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί

28/03/2024 | 20:40

ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Καλή τύχη στους επόμενους…
vouli 29 3
LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας
pasok kinal 130723
Διαψεύδει τον Ν.Παππά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας
voula kexagia syriza (2)
Β.Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δύο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;
theodoros papatheodorou 280324
Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες
syriza sima 220324
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Στην Βουλή έπεσαν οι μάσκες – Το έγκλημα των Τεμπών θα διαλευκανθεί”
giorgos papandreou 280324
Γ.Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας