Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δεν παίζονται! 2 μέρες ζήτησε ο Σαββίδης, 15 τού δίνει η κυβέρνηση

Δεν παίζονται! 2 μέρες ζήτησε ο Σαββίδης, 15 τού δίνει η κυβέρνηση

Μπορεί ο επιχειρηματίας Ιβαν Σαββίδης να ζήτησε 2-3 μέρες για την καταβολή της πρώτης δόσης και την εξασφάλιση της άδειας, εκφράζοντας την ετοιμότητά του, ωστόσο από την κυβέρνηση του δίνουν προθεσμία 15 ημερών για την καταβολή της δόσης συν 5 ημέρες που είναι η προθεσμία για τον έλεγχο του πόθεν έσχες!

Αυτό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά την κυβερνητική σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκφράζεται ικανοποίηση για το γεγονός ότι το τίμημα ανέβηκε και άλλο, ενώ υπενθυμίστηκε και η παρέμβαση που είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες ο Α. Τσίπρας στην ΚΕ ότι εάν κάποιος δεν μπορέσει να καταβάλλει το τίμημα θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο.

Σημειώνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης κατέλαβε τη θέση του πρώτου επιλαχόντα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και θα πάρει τη θέση του υπερθεματιστή Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μετά την αποχώρησή του από τον διαγωνισμό, καθώς δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση.

Σε δηλώσεις του από την Θεσσαλονίκη, είπε ότι προτίθεται να πληρώσει εντός των επόμενων ημερών την δόση που αντιστοιχεί στα χρήματα τα οποία προσέφερε στο διαγωνισμό (61 εκ. ευρώ), ενώ μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι προτίθεται να εξαγοράσει είτε τον Alpha είτε τον Star.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σαββίδη

"Σε αυτά τα πλαίσια δηλώνω ότι ο πρώτος επιλαχών είμαι εγώ και είμαι έτοιμος να πληρώσω την πρώτη δόση.Αυτή η δήλωση μου είναι επίσημη και ταυτόχρονα θέλω να επαναλάβω το αίτημα μου προς τα κανάλια που δεν απέκτησαν άδεια, ότι εγώ είμαι έτοιμος να αποκτήσω τα κανάλια τους ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Εάν μας πληροφορήσουν ότι αποκτούμε αυτό το δικαίωμα, εντός 2-3 ημερών είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε την πρώτη δόση.

Εγώ έκανα μια προκαταρτική πρόταση. Σήμερα υποθέτω πια ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να γίνω κάτοχος τηλεοπτικής άδειας και σε αυτά τα πλαίσια επαναλαμβάνω την πρόταση μου ότι είμαι έτοιμος να διαπραγματευθώ και με τον Alpha και το Star. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν περικοπές στους εργαζόμενους και εμείς να φτιάξουμε ένα νέο κανάλι. Νομίζω ότι εντός των 90 ημερών που έχουν οριστεί ως προθεσμία θα λύσουμε αυτό το θέμα. Απλώς θεωρώ ότι είναι πιο σωστό να διατηρήσουμε τους εργαζόμενους που δουλεύαν και θα μπορούσαν να δουλεύουν".

Send this to a friend