• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 02:32

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Άρχισε το "αντάρτικο" ο Καμμένος για το Σκοπιανό: Δεν ψηφίζω, να συγκληθεί συμβούλιο αρχηγών

Ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου "Μακεδονία". Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο υπουργός Άμυνας, αποθέωσε το Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ, αναφέροντας παράλληλα πως βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας πως: «Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε σύγκληση συμβουλίου αρχηγών».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι για να αλλάξει το όνομα υπάρχει το πρώτο δεδομένο να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών και το άλλο δεδομένο το βέτο Καραμανλή του 2008 (ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε θέσει βέτο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ).

«Σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, όταν είναι να ληφθεί μια τέτοια απόφαση υπάρχει ο δρόμος της ψηφοφορίας στη Βουλή και ο άλλος δρόμος, με διαδικασία πιο θεσμική, δηλαδή διά του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων. Όπως και να έχει, εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουμε όνομα με τον όρο ''Μακεδονία''. Άρα, αν υπάρχει πλειοψηφία περνάει, αν δεν υπάρχει δεν περνάει», συμπλήρωσε.

Send this to a friend