Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σταθάκης: Δεν κινδυνεύουμε από το Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί αξιόπιστη

Σταθάκης: Δεν κινδυνεύουμε από το Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί αξιόπιστη

Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να έχει διαρροές και πως δεν κινδυνεύει κατά την ψήφιση του Ασφαλιστικού, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης, μιλώντας το πρωβί της Κυριακής στο MEGA διατύπωσε την πεποίθηση ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα «περάσει» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση έχει προσεγγίσει εξαιρετικά το ζήτημα του ασφαλιστικού» τόνισε «Έχουμε μία συμπαγή θέση» συνέχισε, ερωτηθείς για τα πρόσθετα μέτρα που ενδεχομένως να αξιώσουν οι δανειστές.

«Η διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας, ας περιμένουμε» συμπλήρωσε. «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να κλείσει τους κύκλους διαπραγμάτευσης με αξιόπιστο τρόπο» επισήμανε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι από τον Ιανουάριο έως σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί με αμοιβαία συναίνεση τρεις διαπραγματευτικοί περίοδοι.

[adsense]

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο Υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ του «χτισίματος» της αξίας της δημόσιας περιουσίας, μέσω μικτών σχημάτων. «Αυτή είναι και η λογική του νέου ταμείου που ετοιμάζουμε» εξήγησε.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα έλευσης επενδύσεων, οι οποίες για την επόμενη τετραετία εκτιμώνται σε 70 – 80 δισ. ευρώ. «Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν ένα μικρό μέρος, 3 – 4 δισ. ευρώ» έσπευσε να διευκρινίσει.

«Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ, χρειαζόμαστε όλα τα εργαλεία» πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι το σήμα των διεθνών αγορών είναι θετικό. Η ανάπτυξη της χώρας θα έρθει από επενδύσεις μέσα σε σταθερό φορολογικό περιβάλλον.

Send this to a friend