Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος: Παραλήρημα σε βίντεο για τον κορονοϊό! «Μας μεταχειρίζονται ως μπαταρίες…»
Κυβερνούν μόνο με ΠΝΠ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε 34 σε έναν χρόνο, περισσότερες από ότι η ΝΔ σε τρία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνούν μόνο με ΠΝΠ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε 34 σε έναν χρόνο, περισσότερες από ότι η ΝΔ σε τρία

Ενώ πριν έναν χρόνο τις χαρακτήριζαν «ντροπολογίες» και «χουντικής προελεύσεως»

Ένα ενδιαφέρον γράφημα έρχεται στο φως της δημοσιότητας που καταδεικνύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωταθλήτρια στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς είναι σε αριθμό τριπλάσιες από όσες είχε εκδώσει σε 12 μήνες εξουσίας οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση από το 2009!

Συγκεκριμένα το γράφημα το οποίο ανέδειξε Το Ποτάμι φαίνεται πως οι δύο κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα έχουν εκδώσει συνολικά 34 ΠΝΠ σε μόλις 12 μήνες την ώρα που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε εκδώσει 33 σε 3 χρόνια. Τα… αξιοπερίεργα όμως δεν μένουν μόνο εκεί.

[adsense]

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ανά έτος εξέδιδε 13 ΠΝΠ, η κυβέρνηση Παπαδήμου εξέδωσε 12, ενώ η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση στην Ελλάδα, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, εξέδωσε συνολικά έξι και μόλις τρεις ανά έτος.

12541108_10207407260875274_3170383630960223846_n

Και για να καταλάβουμε πόσο μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος σε μόλις λίγους μήνες εξουσίας αρκεί να θυμηθούμε πως τις τροπολογίες τις αντίστοιχες ΠΝΟ άλλων κυβερνήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ τις χαρακτήριζε «ντροπολογίες». Ας θυμηθούμε μερικές δηλώσεις τους…

  • «Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης». Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της ομιλία ως Πρόεδρος της Βουλής (06.02.2015)
  • «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». Δήλωση Αλέξη Τσίπρα (11/06/13)
  • «Προχωρούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας». Συνέντευξη τύπου Αλέξη Τσίπρα (19.11.2012)
  • «Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία». Αλέξης Τσίπρας (5.12.2012)
  • «H κυβέρνηση με τη μέθοδο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει να υποκαταστήσει το Σύνταγμα και να παραγκωνίσει τη Βουλή». Μανώλης Γλέζος σε συνεδρίαση της Βουλής (19.11.2013)
  • «Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε 9 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Εάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης, παρακάμπτεται το κοινοβούλιο, ακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας». Δημήτρης Στρατούλης στον Real Fm (19.11.2012)
  • «Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Δημήτρης Παπαδημούλης στο ΣΚΑΙ (10.04.2013)
  • «Η παραβίαση, η κατάργηση, η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελούνται μόνο με τανκς αλλά και με τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Ζωή Κωνσταντοπούλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (13 .11. 2013)
  • «Χουντικής έμπνευσης οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Νίκoς Βούτσης, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (11.12. 2012)
Μητσοτάκης: «Αύριο θα ανακοινώσω νέα μέτρα»
Σενάρια για νέα μέτρα ή και lockdown φέρνει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Τι λένε οι ειδικοί και τι σκέφτονται στην κυβέρνηση
Γεωργιάδης: Είναι προδότες όσοι δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό
Δημοσκόπηση GPO: Σχεδόν 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Το 70% δεν θέλουν lockdown
Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό – Η ατζέντα
Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης, ένα βήμα πριν από το καθολικό lockdown – Δραματικό μήνυμα Μέρκελ στη τηλε-Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ