Αθήνα

31 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου
Focus: Ο Τσίπρας διορίζει συγγενείς και φίλους, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Focus: Ο Τσίπρας διορίζει συγγενείς και φίλους, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα

Υπό τον τίτλο «Για φίλους και συγγενείς» το περιοδικό Focus αναφέρεται στο διορισμό συγγενών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας είχε υποσχεθεί το τέλος του παλαιού νεποτισμού. Εντούτοις αυτός εξακολουθεί να ανθίζει». Tο άρθρο αναφέρεται με λεπτομέρειες στους διορισμούς συγγενών πολιτικών προσώπων στους οποίους έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως […]

Υπό τον τίτλο «Για φίλους και συγγενείς» το περιοδικό Focus αναφέρεται στο διορισμό συγγενών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας είχε υποσχεθεί το τέλος του παλαιού νεποτισμού. Εντούτοις αυτός εξακολουθεί να ανθίζει».

Tο άρθρο αναφέρεται με λεπτομέρειες στους διορισμούς συγγενών πολιτικών προσώπων στους οποίους έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, αν και ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί το τέλος του νεποτισμού και της διαφθοράς κάνοντας λόγο για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ένα χρόνο μετά στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.

Θυμάστε; Πάρτι διορισμών από την κυβέρνηση: Συγγενείς και φίλοι στο Δημόσιο

Το περιοδικό σημειώνει ότι έναν χρόνο μετά την πρώτη εκλογή του και ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί το τέλος του νεποτισμού και της διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών κάνοντας λόγο για «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πιο δίκαιη. «Ένα πράγμα όμως ανθίζει, ο νεποτισμός, η διασφάλιση επικερδών θέσεων για συγγενείς και έμπιστους».

[adsense]

Το Focus αναφέρεται ονομαστικά σε μια σειρά συγγενών πολιτικών προσώπων που διορίστηκαν τον τελευταίο χρόνο, μεταξύ άλλων στον ξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα που διορίστηκε γγ. στο υπ. Εξωτερικών, αλλά και στα δύο ανίψια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, την Ελισάβετ Σίσκου, η οποία πλέον «συμβουλεύει τον υπουργό Δικαιοσύνης ενώ προηγουμένως εργαζόταν σε καφέ» αλλά και στον αδελφό της Στέφανο ο οποίος έχει «θέση διοικητικού υπαλλήλου στο υπουργείο της θείας». Το Focus αναφέρεται επίσης στους διορισμούς των Γιάννη Μπενίση και Παναγιώτη Δούρου, της Ιφιγένειας Καμτσίδου αλλά και αρκετών άλλων συγγενών πολιτικών προσώπων.

Το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει με την λίστα των διορισμών συγγενών από την ελληνική κυβέρνηση και αναφέρεται στους διορισμούς των Γιάννη Μπενίση, του Παναγιώτη Δούρου, της Ιφιγένειας Καμτσίδου και αρκετών άλλων συγγενών πολιτικών προσώπων.

Επιπλέον, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα πρόσωπα του Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη τονίζοντας ότι «πλεονεκτήματα απολαμβάνουν οι ηθικά τόσο άμεμπτοι σύντροφοι και στο προβλεπόμενο πόθεν έσχες των εισοδημάτων τους».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ξέχασε και τους αρωγούς της στον προεκλογικό αγώνα: οι απολυμένες από τους προκατόχους της καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών παρουσιάζονταν μέσα από τις καθημερινές διαδηλώσεις τους ως θύματα μια απάνθρωπης πολιτικής περικοπών. Μετά τις εκλογές επαναπροσλήφθηκαν άμεσα. Πολλές από αυτές έχουν πάρει στο μεταξύ προαγωγή και έχουν γίνει διοικητικοί υπάλληλοι σε δικαστικές υπηρεσίες», γράφει το Focus.

Πέτσας: Οι όποιες κινήσεις δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου
Κορονοϊός: Νέα τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα
Έκθεση Πισσαρίδη: Αυτές είναι οι 14 προτάσεις αναπτυξιακής πολιτικής
Πέτσας κατά Τσίπρα: Το θερινό του δηλητήριο πέφτει στο κενό
Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης πήρε τις αποφάσεις του! Χωρίς αλλαγές σε υπουργικά πόστα, ρόλος-κλειδί για τον Σκυλακάκη
Τσακαλώτος: Ακατανόητο να μετατοπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά