Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας εξαπολύει κυνηγητό εναντίον του τρομοκρατημένου Θέμελη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψευδής» επιχειρηματολογία της κυβέρνησης– Οι ελληνικές πρεσβείες αποκαλύπτουν τον αριθμό των καναλιών στην ΕΕ

«Ψευδόμενη» και «διαψευδόμενη» συλλαμβάνεται συνεχώς η κυβέρνηση στο ζήτημα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών καθώς οι υπηρεσίες του κράτους, καθώς και οι ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό καταρρίπτουν κάθε μύθευμα που χρησιμοποιεί ο Νίκος Παππάς. Το liberal.gr φέρνει στο φως τής δημοσιότητας έγγραφα των ελληνικών πρεσβειών, τα οποία είχε η ίδια η κυβέρνηση ζητήσει, και στα […]

«Ψευδόμενη» και «διαψευδόμενη» συλλαμβάνεται συνεχώς η κυβέρνηση στο ζήτημα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών καθώς οι υπηρεσίες του κράτους, καθώς και οι ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό καταρρίπτουν κάθε μύθευμα που χρησιμοποιεί ο Νίκος Παππάς.

Το liberal.gr φέρνει στο φως τής δημοσιότητας έγγραφα των ελληνικών πρεσβειών, τα οποία είχε η ίδια η κυβέρνηση ζητήσει, και στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα πως διαψεύδεται η επιχειρηματολογία πως ο αριθμός των ιδιωτικών καναλιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυμαίνεται από δύο έως έξι.

kanalia1

Τα έγγραφα που έρχονται στο φως ζήτησε και έλαβε η κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2015 από τα γραφεία τύπου των πρεσβειών μας στο εξωτερικό. Τα έγγραφα αυτά έχουν πρωτοκολληθεί, είναι δημόσια και μπορούν να αναζητηθούν από οποιονδήποτε.

Το πρώτο έγγραφο εστάλη στην Ελληνική κυβέρνηση στις 9/11/2015 από την Ελληνική πρεσβεία στο Λουξεμβούργο και έχει αριθμό πρωτοκόλλου A.Π.: 585/Z.1.

[adsense]

Σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία του Δουκάτου, στην χώρα που ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 500.000 κατοίκους, λειτουργούν 15 κανάλια, εκ των οποίων τα 14 είναι ιδιωτικά.

Το παράδειγμα του Λουξεμβούργου έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου ακολουθείται το «υπόδειγμα Παππά» στην χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Η διαφορά όμως με την Ελλάδα είναι ότι στην συγκεκριμένη χώρα, η αδειοδότηση δεν έχει κανένα σημαντικό κόστος, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο.

kanalia2 kanalia3

Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί γιατί η κυβέρνηση απέφυγε να χρησιμοποιήσει στη νομική της τεκμηρίωση το επίσημο έγγραφο που ζήτησε η ίδια από την πρεσβεία μας στο Λουξεμβούργο, μιας και το καθεστώς αδειοδότησης στην χώρα αυτή προσομοιάζει με το δικό της μοντέλο.

Το δεύτερο επίσημο έγγραφο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφορά την αλληλογραφία της Κυβέρνησης με την Ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη. Η κυβέρνηση τόσο με ανακοινώσεις της όσο και με την παράθεση στοιχείων στην Βουλή, ισχυρίστηκε ότι στην Ισπανία λειτουργούν μόλις 5 ιδιωτικά επίγεια ιδιωτικά κανάλια, μεικτού περιεχομένου, εθνικής εμβέλειας. Φαίνεται όμως ότι και σε αυτή την περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μαδρίτης διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

kanalia4

Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε η πρεσβεία μας στην Μαδρίτη στις 12/11/2015 και φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 688/Φ.110.2, στην Ισπανία τα κανάλια που λειτουργούν κάτω από αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι πολύ περισσότερα των 5, όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, στην Ισπανία λειτουργούν τα ακόλουθα κανάλια εθνικής εμβέλειας, εκ των οποίων τουλάχιστον 9 (και όχι 5, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση) έχουν τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται.

kanalia5

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σχεδόν 7 στους 10 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ λένε ναι σε αλλαγή προέδρου– Ποιος προηγείται για την ηγεσία
Μητσοτάκης: Δύσκολο να προχωρήσουμε σε σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου
Γεωργιάδης για Μένδωνη: «Αν πρέπει να φεύγει ένας υπουργός που θα πει μια κουβέντα παραπάνω, ο πρώτος που θα έπρεπε να είχε φύγει είμαι εγώ»
Προς παράταση το lockdown στην Αττική – Τα αυξημένα κρούσματα και η πληρότητα των ΜΕΘ προβληματίζουν ειδικούς και κυβέρνηση
Όλγα Κεφαλογιάννη για Μενδώνη: «Στην πολιτική καλό είναι να ζητάμε και συγνώμη και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί»
Νέα Δημοκρατία για ανάρτηση Πολάκη: Για όσους είχαν αμφιβολία ποιος βρίσκεται πίσω από τη χυδαιότητα #ΝΔ παιδεραστές