Αθήνα

 

24 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεοχαρόπουλος προειδοποιεί: “H χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές”

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο το λαϊκισμό. Δεν πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», συμπλήρωσε.

Νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία, είναι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να τελειώσει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον χαιρετισμό του στην σύσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απ όλη την Αττική. «Δεν αξίζει στην χώρα μας το δίλημμα «Δεξιός ή αριστερός λαϊκισμός».

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του Θανάση Θεοχαρόπουλου:

Σήμερα κάνουμε άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ενότητάς μας.

Δίνουμε ένα σήμα στους πολίτες. Να εκπροσωπήσουμε την λογική, την υπευθυνότητα, την προοδευτική προοπτική. Να αντιπαλέψουμε τον λαϊκισμό, τον συντηρητισμό.

Είμαστε μια δύναμη που ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, αλλά και υπεύθυνη στάση στην κοινωνία. Δεν τρέχουμε να ανέβουμε στα τρακτέρ, αλλά αναδεικνύουμε τη σημασία του αγροτικού ζητήματος και τις ανισότητες που προκύπτουν από τις πρόχειρες προτάσεις της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί, ή μάλλον θα έλεγα πιο σωστά με την απουσία πολιτικής της, έχει κατορθώσει να απογοητεύσει τους πάντες. Τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους μισθωτούς του δημόσιου, του ιδιωτικού τομέα και προπαντός τους άνεργους. Οι τελευταίοι όλο και περισσότερο βλέπουν πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν ανοίγει ούτε την παραμικρή χαραμάδα για να εισέλθει έστω και μια μικρή πνοή ανέμου ανάπτυξης στο σκοτεινό δωμάτιο που λέγεται ελληνική οικονομία και αγορά εργασίας.

Τώρα ενώ εξακολουθούν να είναι πάνω στο τραπέζι τα οικονομικά προβλήματα, σ’ αυτά προστίθεται, και μάλιστα πολύ έντονα, το προσφυγικό. Και προκύπτει το ερώτημα: Μήπως η κυβέρνηση καταρρέει και τα φρούτα από αυτήν την κατάρρευση θα πέσουν ώριμα-ώριμα στο καλάθι μας; Μήπως έτσι είναι καλύτερα για εμάς; Δυστυχώς, η χώρα δεν αντέχει μια δεύτερη τόσο ανεύθυνη αντιπολίτευση σαν αυτή που ασκούσε ο κ. Τσίπρας, προτού ανέλθει στην εξουσία. Δυστυχώς όμως και η ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη τείνει στον ίδιο δρόμο.

Εμείς δεν πρέπει να τους ακολουθήσουμε, γιατί θα χάσει η χώρα. Αυτή η αλλοπρόσαλλη πολιτική, αυτή η «πολιτική» χωρίς ίχνος πολιτικής οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα και ανοίγει, ακόμη περισσότερο, το δρόμο σε δυνάμεις της αντιπολιτικής.

Από την προεκλογική περίοδο αναφέραμε ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με οριακές πλειοψηφίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη αντίληψη και προχώρησε σε μία αναποτελεσματική κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας σε συμμαχία με τον εθνικολαϊκισμό. Εμείς στο πλαίσιο αυτό ασκούμε υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση. Αυτό που τονίζουμε τώρα είναι ότι η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές. Εμείς, όμως, δεν θα συνεισφέρουμε στην διεύρυνση αυτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που δημιουργεί τα αδιέξοδα. Η πρόταση μας είναι σταθερή για μια νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία. Μόνο στο πλαίσιο μιας τέτοιας πρότασης μπορούν να αρθούν όποια πιθανά αδιέξοδα θα έχουμε μπροστά μας την επόμενη περίοδο. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την παραγωγή αυτών των νέων αδιεξόδων.  

Ο πολιτικός χρόνος έχει πλέον άλλη βαρύτητα και δυναμική. Η επανάληψη ενός δημαγωγικού λόγου με επικοινωνιακά κόλπα, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιάφορος σε εμάς. Δεν αξίζει στην χώρα μας το δίλημμα «Δεξιός ή αριστερός λαϊκισμός». Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο το λαϊκισμό. Δεν πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Βγαίνουμε μπροστά με ξεκάθαρες προτάσεις.

Κανείς εταίρος δεν θα μας δώσει κάποια μαγική λύση, μόνοι μας θα φτιάξουμε εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Και αυτός είναι ο τρόπος για να φύγουμε από τις επώδυνες περικοπές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή.  Τώρα είναι η ώρα η νέα γενιά, η δική μου γενιά, να βγει στο προσκήνιο και να δώσει τη μάχη της για να μπει στις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις. Με στόχο να έρθει στο επίκεντρο ξανά η κοινωνία. Αυτό προσδοκούν οι νέες γενιές, που είδαν ξαφνικά να γκρεμίζονται τα πάντα.

Η μείωση της ανεργίας πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας, διαφορετικά κανένα από τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε δεν θα έχει κοινωνικά δίκαιη λύση. Οι άνθρωποι που έμειναν στο περιθώριο πρέπει σύντομα να επανέλθουν στο χώρο της εργασίας, αλλιώς δεν θα παραμείνουν μόνο στο κοινωνικό περιθώριο αλλά και στο πολιτικό, εύκολα θύματα ακραίων λαϊκίστικών λύσεων.

Συνεπώς τώρα πρέπει να ξεδιπλώσουμε το όραμα μας, τις σκέψεις και τις προτεινόμενες πολιτικές που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Ποιοι όμως είμαστε εμείς και τι πρέπει να κάνουμε;

Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Κινήσεις Πολιτών, γνωρίζουμε την σημασία ενός ισχυρού προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού χώρου. Κοιτάμε μπροστά. Πιστεύουμε απόλυτα και στοχεύουμε σε μία ισχυρή προοδευτική παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής, ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, ικανής να γίνει καταλύτης εξελίξεων. Ανοιχτή σε άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της πολιτικής οικολογίας.

Επίκεντρο και αφετηρία αυτής της προσπάθειας είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όσο κυλούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επείγουσα η εμβάθυνση και η διεύρυνση του εγχειρήματος. Στις εκλογές κάναμε ένα βήμα που βρήκε ανταπόκριση. Τώρα θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να γίνουμε ένα μαζικό, κοινωνικό ρεύμα που διεκδικεί αλλαγή των συσχετισμών.

Εδώ δεν υπάρχει καμία θεία έμπνευση ούτε κάποια πρόνοια εκ των άνω, η οποία θα μας δείξει το δρόμο για να επιτύχουμε αυτή την διεύρυνση του εγχειρήματος. Μαζί θα τον βρούμε τον δρόμο, μαζί θα κάνουμε την προγραμματική συζήτηση, μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα.

Είμαστε εδώ όλοι μαζί, άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, άνθρωποι και ρεύματα που εκφράζουν τις δυο ψυχές της σοσιαλδημοκρατίας, το κράτος πρόνοιας και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα στη δημοκρατία, άνθρωποι που έχουν ένα κοινό στόχο. Είπαμε από την αρχή πως η εκλογική συμπαράταξή μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά αφετηρία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας. Σήμερα φαίνεται πως η σοσιαλδημοκρατία και οι δυνάμεις της φιλοευρωπαϊκής δημοκρατικής αριστεράς είναι ξανά στο προσκήνιο. Προτείνουν λύσεις και διεκδικούν μια νέα παρουσία σε όλη την Ευρώπη.

Σε αντίθεση με την παντελή έλλειψη σχεδίου που έχει η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον κοινωνικό αυτοματισμό που προτείνει η ΝΔ, εμείς γνωρίζουμε πως καμία προοδευτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν την στηρίξουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δεν αρκεί μόνο να μη συναινούμε στις συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στον λαϊκισμό. Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παραπέρα, στην ενίσχυση του δικού μας σοσιαλδημοκρατικού πόλου και προγράμματος με τις δικές του κοινωνικές συμμαχίες και αναφορές.

Οι προοδευτικοί πολίτες, έχουν απογοητευτεί από τις πολιτικές που ασκούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από πολιτικές χωρίς έμπνευση και χωρίς σχέδιο. Χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βαθιές τομές και αλλαγές. Είναι ώρα να αφήσουμε όλοι τις μικροκομματικές περιχαρακώσεις. Κινήσεις και κόμματα του ευρύτερου χώρου θα πρέπει να το πάρουνε απόφαση και να κάνουν υπερβάσεις. Πριν λίγες μέρες, για να δώσω έμφαση στην αναγκαιότητα αποφασιστικών κινήσεων, πρότεινα να κλειστούμε οι αρχηγοί των κομμάτων και των κινήσεων σε ένα δωμάτιο και να μην βγούμε από εκεί, αν δεν υπάρξει αυτή η μεγάλη Συμπαράταξη, η οποία θα οδηγήσει στην εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητούν οι πολίτες.

Σήμερα θα προτείνω να κάνουμε και κάτι άλλο. Να λειτουργήσουμε έτσι ώστε μέσα από την παραγωγή προτάσεων, κειμένων, την κατάθεση απόψεων να βρεθούμε μαζί με την κοινωνία των προοδευτικών πολιτών σε ένα Μέγαρο Ιδεών. Και να μη βγούμε από εκεί αν δεν μετατρέψουμε μαζί τους την αρχή που έγινε τον Σεπτέμβριο με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών, σε κάτι πραγματικά καινούργιο. Σε κάτι που αφενός θα σέβεται συλλογικές και ατομικές ιστορίες, ιδέες, διαδρομές, αλλά ταυτοχρόνως θα δείχνει καθαρά σ’ όλους πως ο στρατηγικός μας στόχος είναι η δημιουργία του ισχυρού πόλου της σοσιαλδημοκρατίας.

Με δεδομένα τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και έχοντας μπροστά μας έναν ΣΥΡΙΖΑ που σε κανένα βαθμό δεν εκφράζει στην πράξη τις αρχές και τις ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς, θα γίνεται ολοένα και περισσότερο κατανοητή η ανάγκη ισχυροποίησης ενός χώρου που συνδυάζει τις αρχές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Αρχές που από κοινού συνθέτουν την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ως τη νέα αριστερή πρόταση διακυβέρνησης.

Αλλά και για ποια σοσιαλδημοκρατία μιλάμε;

Η σοσιαλδημοκρατία σήμερα καλείται να απαντήσει στις ίδιες ερωτήσεις, για το πώς πραγματοποιείται η αναδιανομή, για το πώς μειώνονται οι ανισότητες. Οι ερωτήσεις είναι οι ίδιες αλλά οι συνθήκες πολύ διαφορετικές. Σήμερα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως, αν και τα μέσα αλλάζουν, οι στόχοι της αναδιανομής και της μείωσης των ανισοτήτων, μέσα από μια παραγωγική ανάπτυξη που θα ξεκινά από ένα ισχυρό κράτος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, παραμένουν επίκαιροι όσο ποτέ.

Για να γίνει όμως η στροφή προς αυτές τις νέες πολιτικές χρειάζεται αυτός ο χώρος να αναπτύξει μια αυτοκριτική πρόταση με την οποία να ξεφεύγει από το σύνδρομο της αυτοεπιβεβαίωσης. Βεβαίως όλα αυτά χρειάζονται και τη βοήθεια μιας άλλης Ευρώπης, σύνθημα της οποίας δεν θα είναι μόνο το «εφαρμόστε μονόπαντες μεταρρυθμίσεις που πολλές φορές είναι απορρυθμίσεις» αλλά και το «παράγετε και αναδιανέμετε». Αυτή η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία είναι εφικτή και αναγκαία. Πρέπει άμεσα να ισχυροποιηθεί για να μη στραφεί η κοινωνία σε λαϊκίστικες λύσεις. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών. Είναι κοινή πεποίθηση σήμερα πως η κοινωνία είναι έτοιμη. Το στοίχημα είναι να πεισθούν οι νέοι, αυτοί που έχουν υποστεί κυρίως τις συνέπειες της κρίσης και τα λαϊκά στρώματα. Αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί. Η ισχυρή σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία είναι εθνική ανάγκη για να καλυφθεί το πολιτικό κενό στη χώρα.

Φίλες και φίλοι,

Η διαδικασία της πορείας και της συγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από εδώ και στο εξής είναι κρίσιμη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποκτήσει πανελλαδική δομή και όργανα. Να αποκτήσει κινηματικά χαρακτηριστικά. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να μετατραπεί σε έναν ευρύ χώρο που να συμμετέχουν όσοι βρίσκονται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το πρώτο βήμα αποτελεί η πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης. Για την συμφωνία και συνδιαμόρφωση προγραμματικού πλαισίου για έναν ενιαίο πολυκομματικό ομοσπονδιακό φορέα, πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί, με δυνατότητα συμμετοχής και έκφρασης με τα συγκροτημένα κόμματα, σχήματα, κινήσεις, προσωπικότητες και ανένταχτους.

Σήμερα λοιπόν συνεδριάζουν τα περιφερειακά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προχωρήσει η οργανωτική δομή σε όλη την Ελλάδα.

Συγκροτείται  σε κάθε Περιφέρεια της χώρας το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αυτό χρειάζεται να είναι ευέλικτο, ανοιχτό, αλλά και αποτελεσματικό στη λειτουργία του, συνεπώς δεν πρέπει να είναι χαοτικό.

Στην προσπάθεια αυτή, όσοι πάρουν στα χέρια τους το εγχείρημα της συγκρότησης, σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, θα πρέπει να απευθύνουν ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής. Να οργανώσουν και να διασφαλίσουν τη συμμετοχή δικτύων ενεργών πολιτών που θα δουλέψουν πάνω στις ενότητες που έχουν καθοριστεί.

Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί η προγραμματική ατζέντα στις συλλογικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, και να έρθουν με ένα ανοικτό και ειλικρινές κάλεσμα κινήσεις και κόμματα του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου.

[adsense]

Για να έχει επιτυχία η πρότασή μας θα πρέπει ακόμη και οι διαδικασίες που προτείνονται να είναι ανοικτές σε συζήτηση. Να μην είναι θέσφατο. Ο τόπος έχει ανάγκη από κινήσεις που ξεκινούν από τη βάση και όχι από την κορυφή. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη επικεφαλής του διευρυμένου φορέα κινητοποιεί τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και μπορεί να γίνει στο τελικό στάδιο, με ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία με άμεση εκλογή από τη βάση με ανοιχτό μητρώο και χωρίς κανένα αποκλεισμό.

Για την προετοιμασία του Σχεδίου Προγράμματος έχουν ήδη δημιουργηθεί επτά θεματικές ενότητες. Οι εισηγήσεις που θα προκύψουν θα τεθούν σε Δημόσιο διάλογο πριν την Συνδιάσκεψη και κάθε μια από αυτές προτείνεται να αποτελέσει το αντικείμενο ανοιχτών εκδηλώσεων διαλόγου στις έδρες των Περιφερειών.

Είναι αυτονόητο ότι κατά την εξέλιξη του διαλόγου για την περαιτέρω διεύρυνση του σχήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όποια συλλογικότητα εντάσσεται προφανώς θα έχει την δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής και εκπροσώπησης στα Περιφερειακά Συμβούλια.

Τέλος, τα Περιφερειακά Συμβούλια προχωρούν στον καταμερισμό των μελών τους στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες διαλόγου, αλλά και ορίζουν μια ομάδα για δημιουργία δικτύων διαλόγου και συμμετοχής σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας και ανά κλαδικό χώρο.

Φίλες και φίλοι,

Το 2016 είναι η χρονιά μεγάλης ανακατάταξης του πολιτικού και κομματικού συστήματος στην χώρα μας. Θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις σε όλα τα κόμματα. Για να μην στραφεί η κοινωνία σε ακραίες λαϊκίστικες λύσεις πρέπει να ισχυροποιηθεί ο προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός πόλος. 

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα για βήματα μπροστά από όλους. Να ξεπεράσουμε κομματικούς εγωισμούς και πολιτικούς παραγοντισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε σήμερα ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες. Να δυναμώσουμε και να διευρύνουμε τη συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων απέναντι στα αδιέξοδα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης και στον κοινωνικό αυτοματισμό και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Να διαμορφώσουμε ΜΑΖΙ με ανοιχτό διάλογο το νέο Προοδευτικό Σχέδιο για την χώρα και το μέλλον της.

Σας καλώ σε μια ευρεία συμπαράταξη. Σε μια μεγάλη συμμαχία. Για να ξανακάνουμε το δημοκρατικό, προοδευτικό, σοσιαλιστικό ρεύμα μια πλειοψηφική πρόταση. Ένα ρεύμα κοινωνικής ευθύνης και ρεαλιστικής προοπτικής.

Πηγή: badiera.gr

Ροή Ειδήσεων

screenshot 17

29/03/2024 | 13:14

«Χαμός» με Πέτρο Τατσόπουλο-Ανδρέα Καραγιάννη στην Καινούργιου: «Με διακόπτει, σκ@σε» – «Βρίζεις την αγία φλόγα της Παναγίας. Είναι ντροπή»

29/03/2024 | 13:05

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Γιατί δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

29/03/2024 | 12:33

Sin Boy: Άγριος ξυλοδαρμός ενώ έκανε live στο Instagram
pispirigkou2352

29/03/2024 | 12:26

Ομόφωνα ισόβια η Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

29/03/2024 | 12:23

Ελένη Μενεγάκη: Γενέθλια για την κόρη της, Μαρίνα Παντζοπούλου – Η τρυφερή φωτογραφία τους

29/03/2024 | 12:08

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά τo έμφραγμα
6168017

29/03/2024 | 11:57

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

29/03/2024 | 11:45

Το Jeep Compass 4xe Business είναι ετοιμοπαράδοτο

29/03/2024 | 11:45

Oμόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας – Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου
screenshot 11

29/03/2024 | 11:33

Κολωνός: Η πρώτη αντίδραση της 12χρονης στο άκουσμα της απόφασης – Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα

29/03/2024 | 11:08

Χριστίνα Λαμπίρη: «Δε μπορούσα να διαχειριστώ αυτά τα θέματα, πάλευα μέσα μου»

29/03/2024 | 11:02

Κολωνός: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης
mixos diki

29/03/2024 | 10:42

Κολωνός: Ένταση έξω από τα δικαστήρια εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση της 12χρονης – Πέταξαν πέτρες στους κατηγορούμενους

29/03/2024 | 10:22

Βίκυ Κουλιανού: «Ο ρόλος της Κατερίνας Λέχου στο «Είσαι το ταίρι μου» είχε γραφτεί για μένα»

29/03/2024 | 10:14

Δημήτρης Κόκοτας-Τι συνέβη στις πρόβες του J2US: «Άρχισε να ιδρώνει, να μουδιάζει το χέρι του και να έχει τάσεις λιποθυμίας»
giorgos papandreou 280324
Γ.Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας
vouli 29 3
LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας
1963870f3c0f876423be90df31a6e10a xl
Παραιτήθηκαν Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου – Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
theodoros papatheodorou 280324
Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες
6166839
Βουλή: Ακόμη περιμένουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
voula kexagia syriza (2)
Β.Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δύο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;