Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αποχώρησε από το φόρουμ των Δελφών ο υφ. Εξωτερικών – Ενοχλήθηκε από την ομιλία Άδωνι

Αποχώρησε από το φόρουμ των Δελφών ο υφ. Εξωτερικών – Ενοχλήθηκε από την ομιλία Άδωνι

Ενοχλημένος αποχώρησε από το Φόρουμ των Δελφών ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος δεν ενέκρινε τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμανατίδης αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι αποχώρησε από το φόρουμ «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ, Συμεών Τσομώκος, απολογήθηκε για τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν για τον πρωθυπουργό και υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι, όπως ανέφερε, δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

[adsense]

«Το Φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ. «Οι ηγέτες εμπνέουν. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ηγέτης, είναι τυχοδιώκτης. Είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα κρίσιμα ζητήματα σημείωσε ότι «Εχουν απόλυτη άρνηση της πραγματικότητας, σχεδόν στα όρια σχιζοφρένειας».

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πίστεψε πως θα μας δώσουν λεφτά οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Αμερικάνοι», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει πολιτικό κεφάλαιο με πρωτοφανή ραγδαίο ρυθμό γιατί «ο ψηφοφόρος, όσο φανατικός και να ήταν, κατάλαβε ότι τον κορόιδευαν».

Send this to a friend