Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ποια είναι η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών που κάνει απεργία πείνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μας δουλεύει ο Αβραμόπουλος: “Η μεταφορά προσφύγων δείχνει ότι αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες”

Υπερβολικά αισόδοξος

Την επιστροφή 308 μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, επιβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να εμφανίζεται υπερβολικά αισιόδοξος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “οι σημερινές επιστροφές από την Ελλάδα στην Τουρκία δείχνουν ότι οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς” .

Η Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ΕΕ εντείνει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για διεθνή προστασία στην Ευρώπη θα επιστρέφουν άμεσα και αποτελεσματικά στις χώρες καταγωγής τους ή στις χώρες διέλευσης.

Η Επιτροπή τονίζει ότι έχει συνεργαστεί με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για να βελτιωθεί η εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και για να διευκολυνθούν οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών. Toνίζεται, ότι χθες και σήμερα επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Τουρκία 308 μετανάστες, κυρίως από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία.

[adsense]

Ο επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Βάσει του σχεδίου κοινής δράσης ΕΕ-Τουρκίας συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες επιστροφής και επανεισδοχής με την Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενισχύσει τη στήριξή της για συνεργασία όσον αφορά τις επιστροφές μεταξύ των κρατών-μελών και της Τουρκίας, και οι σημερινές επιστροφές από την Ελλάδα στην Τουρκία δείχνουν ότι οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης με επιτυχία πρέπει να επιστρέψουμε σε μια ομαλή διαχείριση των προσφυγικών ροών. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όσοι έχουν δικαίωμα προστασίας θα την έχουν, αλλά παράλληλα πρέπει να γίνει σαφές ότι όσοι δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην ΕΕ θα επιστρέφουν άμεσα».

 

Πελώνη για νέα μέτρα: Όχι σε lockdown Μαρτίου 2020 – Μετακίνηση 6 μόνο με τα πόδια
Σκέψεις για σκληρό και καθολικό lockdown από τους ειδικούς, σχέδια από την κυβέρνηση για σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων
Μπακογιάννης: Ο Δρίτσας «δολοφονεί» για 2η φορά τα θύματα της «17 Νοέμβρη»- Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας
Δρίτσας για τη φράση για «17 Νοέμβρη»: Είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία στην ελληνική κοινωνία
ΣΥΡΙΖΑ για Δρίτσα: «Ατυχής η δήλωση – Δεν εκφράζει ούτε εμάς ούτε τον ίδιο»
Νικολάου για Κουφοντίνα: Δεν υπαναχωρούμε – Να σταματήσει την απεργία πείνας