Αθήνα

19 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κόπηκε η εκπομπή του Σρόιτερ με Πετράκο και Βόβολη και οι αρνητές του κορονοϊού οργίασαν!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κουντουρά διεκρινίζει: “Υπάρχει μείωση προκρατήσεων, όχι ακύρωση κρατήσεων”

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος

“Για το 2016 ήδη βρισκόμαστε σε ένα μικρό μονοψήφιο πρόσημο απ’ όλες τις αγορές για όλη την Ελλάδα” είπε στο “Πρακτορείο 104, 9 FM”, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα προς τα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Όπως είπε η κ. Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, με τον Κώστα Μπλιάτκα, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως, που αποτελούν τις πύλες εισόδου για τους πρόσφυγες έχουν μια μικρή όχι ακύρωση κρατήσεων, αλλά -όπως είπε- μια μείωση στις προκρατήσεις.

“Αυτό όμως είναι ένα γενικό μούδιασμα που έχει η παγκόσμια αγορά γενικότερα στο να κλείσουν τις διακοπές τους λόγω των γενικότερων προβλημάτων που υπήρχαν, των τρομοκρατικών επιθέσεων κλπ” επεσήμανε η κ. Κουντουρά και υποσχέθηκε ότι ήδη το αρμόδιο υπουργείο έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα για να υποστηρίξει την τουριστική κίνηση στα νησιά.

[adsense]

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι δρομολογήθηκαν απευθείας πτήσεις τσάρτερ για πρώτη φορά, γίνονται συνεχείς επαφές με tour operators και άλλους διεθνείς φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό, ενώ θα οργανωθούν και επισκέψεις δημοσιογράφων bloggers και tour operators ώστε -όπως επεσήμανε η υπουργός- να διαπιστώσουν από κοντά ότι επικρατεί ομαλότητα και ασφάλεια.

Ειδικά για την Κω, που δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία νησιά (1 εκατ. περίπου το χρόνο) η κ. Κουντουρά επέκρινε τις τοπικές αρχές για το γεγονός -όπως είπε- ότι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης. “Τώρα που οργανώθηκαν τα κέντρα ταυτοποίησης η κατάσταση ομαλοποιείται” κατέληξε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οργή Κεραμέως για τον εξευτελισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Θα εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμια οι φασιστικές ομάδες»
Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης, ένα βήμα πριν από το καθολικό lockdown
Κορονοϊός: Το Σάββατο το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα
Κορονοϊός: Κλείνει η Εστίαση και στις «πορτοκαλί» περιοχές, νωρίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
Κλείνει η Εστίαση σε Αττική και Θεσσαλονίκη, μάσκα παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.00-05.00 και τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια
Οργή Χρυσοχοΐδη! «Οι δράστες θα επικηρυχθούν – Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες»