Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ford Kuga 1,5 diesel 120hp – Σε μια πίστα crosskart με το κατάλληλο εργαλείο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη σοκ: Γιατί θα εγκλωβιστούν 80.000 πρόσφυγες στη χώρα μας

Εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό Άσυλο από την χώρα μας –  Έως και τρία χρόνια θα περιμένουν για απαντήσεις στα αιτήματά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες – Θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα περίπου 70-80.000 πρόσφυγες για τα επόμενα τρία χρόνια. [adsense] Σημαντική αύξηση στις αιτήσεις πολιτικού ασύλου που ζητούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα […]

Εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό Άσυλο από την χώρα μας –  Έως και τρία χρόνια θα περιμένουν για απαντήσεις στα αιτήματά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες – Θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα περίπου 70-80.000 πρόσφυγες για τα επόμενα τρία χρόνια.

[adsense]

Σημαντική αύξηση στις αιτήσεις πολιτικού ασύλου που ζητούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα καταγράφεται πλέον στις υπηρεσίες πρώτης υποδοχής.

του Γ. Δημοσχάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν ενημερωθεί ότι έχουν κλείσει τα σύνορα προς την υπόλοιπη Ευρώπη προστρέχουν να καταθέσουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν το καθεστώς του πρόσφυγα σε ευρωπαϊκή χώρα.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σύμφωνα με εκτιμήσεις, στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα καθώς οι υπηρεσίες ασύλου μπορούν να εξετάσουν σήμερα μου μέχρι 100 αιτήσεις την ημέρα.

Εάν δεν προστρέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βοήθεια της Ελλάδας, όπως έχουν δεσμευτεί οι ηγέτες των 28 κρατών προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου για την εξέταση των αιτημάτων, τότε, εκτιμάται ότι έως και 70-80000 πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν την επόμενη τριετία στη χώρα αναμένοντας απαντήσεις για τις αιτήσεις που θα έχουν καταθέσει για πολιτικό άσυλο.

Οι μετανάστες προτιμούν να λάβουν άσυλο από την Ελλάδα που αποτελεί ευρωπαϊκή χώρα παρά να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή στην Τουρκία μετά από τα πολύμηνα ταξίδια που έκαναν για να φτάσουν στην χώρα μας.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο μετά να στα φύγεις πολιτικής καταγραφούν ότι παραμένουν στη χώρα περίπου 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την επικράτεια.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αδειάσει η Ειδωμένη αλλά όχι με βίαιο τρόπο δηλαδή με την παρουσία της αστυνομίας καθώς η πολιτική ηγεσία έχει επιλέξει να ενημερώσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα με τα Σκόπια και θα τους μεταφέρει οικειοθελώς σε οργανωμένους καταυλισμούς μακριά από το καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.

Για τον λόγο αυτό τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν φυλλάδια και με τη βοήθεια διερμηνέων θα ενημερωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη προκειμένου να αποχωρήσουν από την περιοχή λαμβάνοντας όμως διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χάσουν το δικαίωμα μετεγκατάστασής τους σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Αναλυτικά τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση για την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είναι τα εξής:

Document-page-001

Παναγιωτόπουλος: Και δεύτερος ναύσταθμος στην Κρήτη!
Σε Θεσσαλονίκη και Χανιά ο Πομπέο – Η σημασία της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ, η ενόχληση της Άγκυρας και οι νάρκες στις διερευνητικές επαφές
Τα μηνύματα της επίσκεψης Πομπέο – Γιατι η Αθήνα θεωρεί ότι δικαιώνονται οι θέσεις της απέναντι στην Άγκυρα
Στην Ελλάδα ο Πομπέο: «Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα» – Συνάντηση με τον Νίκο Δένδια (BINTEO)
Παύλος Γερουλάνος: «Ο Δήμος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας»
Γιαννούλης κατά Μπογδάνου για καταλήψεις: «Ακροδεξιό απολειφάδι, οι ανοησίες του προσβάλλουν την ελληνική κοινωνία»